زمان واریز یارانه شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد | یارانه شهریور با یک تفاوت آشکار واریز می‌شود بازگشت یارانه نقدی برخی خانوارها با تجدیدنظر دهک بندی‌ها قیمت برنج ایرانی در بازار چقدر است؟ (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) ریزش قیمت دلار شروع شد | دلار امروز در مشهد چقدر شد؟ (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) واگذاری سهام شرکت سایپا فعلا منتفی شد آغاز به ساخت مگاپروژه خورشیدی در مه‌ولات خراسان رضوی توسط وزیر نیرو کالابرگ الکترونیکی امروز شارژ شد (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) | سرپرستان خانوار حسابشان را چک کنند + جزئیات بورس در هفته سوم شهریور ۱۴۰۴ بازدهی داشته است بخشودگی جرائم مالیاتی اصناف تا سقف ۱۰ میلیون تومان + جزئیات پیش‌بینی قیمت دلار | سرکوب دلار با اهرم خبر‌های سیاسی؛ دلار ۱۰۰ هزار تومان شد! نفت جهانی در پی تنش‌های جدید خاورمیانه گران شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه | آیا کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در بازار طلا و سکه ادامه خواهد یافت؟ موقوفات، زیرساخت‌های اقتصادی خراسان رضوی | روایتی از ارتقای مستمر بهره‌وری در ۲۷ هزار موقوفه استان تأکید معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی بر لزوم مشارکت شبکه بانکی در پروژه‌های آزادراهی + فیلم پورشه 911 توربو S مدل 2026 رونمایی شد + مشخصات فنی و امکانات | نیرومندترین نسخه در تاریخ قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | افزایش ۶۰ میلیونی تویوتا کرولا بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | دنا پلاس چقدر شد؟ چنددرصد بازار خودروهای ایران را وارداتی‌ها تشکیل می‌دهند؟ تولید بی‌سابقه حوزه زنبورداری در خراسان رضوی پیش‌بینی افزایش تدریجی تولید تخم‌مرغ برای امسال در شهرستان مشهد خرید انواع رله و سنسور صنعتی از بایا کنترل ۸۹ درصد زوج‌های خراسان رضوی در صف دریافت وام ازدواج + فیلم شورای رقابت عرضه خودروهای مشمول قیمت‌گذاری در بورس کالا را غیرقانونی اعلام کرد طلافروشی‌های مشهد فردا (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) تعطیل هستند معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: نرخ بیکاری خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ به ۴/۹ درصد رسید بورس به تعادل رسید | حجم و ارزش معاملات رشد کرد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) قیمت تخم‌مرغ در مشهد اعلام شد | شنیسل مرغ، ماهی، جگر و کله‌پاچه چند؟ (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) + جدول یک نماینده مجلس: به‌زودی شاهد تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی در کشور خواهیم بود |  «قرارداد معین» در راه است (۱۸ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها
روایت شهرآرا از دغدغه‌های متقاضیان مقرری بیکاری

رنج‌نامه بیکاران

  • کد خبر: ۲۴۰۴۳
  • ۲۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۶
رنج‌نامه بیکاران
سارا رنگیان - با لباس آبی و ماسک در راهرو ورودی ایستاده است و از مراجعان می‌پرسد که برای چه کاری آمده‌اند. ما هم می‌گوییم که برای تهیه گزارش از روند ثبت‌نام متقاضیان دریافت بیمه بیکاری آمده‌ایم. بعد از دو تماس می‌گوید که اجازه ورود به ساختمان را نداده‌اند و به‌سمت بیرون ساختمان راهنمایی‌مان می‌کند. به‌همین‌دلیل هم گفتگو با مراجعان را جلو در ورودی انجام می‌دهیم. بیشتر افرادی که هم‌صحبتمان می‌شوند، بین سازمان تأمین اجتماعی و اداره کار در رفت‌وآمدند، اما جواب خاصی دریافت نکرده‌اند. نزدیک دو ماه است که کرونا در کشور شیوع پیدا کرده و همین موضوع برخی کسب‌و‌کار‌ها را با مشکل مواجه کرده و بیکاری برخی کارگران را به‌دنبال داشته است. حجت میرزایی، معاون امور اقتصادی وزارت کار، با تأیید این موضوع گفته است که در ۲۰‌روز گذشته نزدیک به ۶۰۰‌هزار نفر از کارگرانی که از کار بیکار شده‎اند و عمدتا مربوط به بخش خدمات هستند، درخواست برقراری مقرری بیکاری ارائه کرده‌اند. در این شرایط انتظار می‌رود تمهیداتی برای سرعت‌بخشیدن به پرداخت بیمه بیکاری در‌نظر گرفته شود.
اولین نفری که با او گفتگو می‌کنیم، خانمی سی‌و‌هفت‌ساله است. پینه‌های دستانش گواه ۱۳‌سال کار و تلاش اوست. در بخش خانه‌داری یکی از هتل‌های مشهد کار می‌کند. ۳‌فرزند دارد و با شیوع کرونا به‌اجبار خانه‌نشین شده است و حالا دست‌به‌دامن اداره کار شده و برای بیمه بیکاری به اینجا می‌آید و می‌رود. می‌گوید: گفته‌اند هتل باید مزایا و حقوقمان را پرداخت کند. قرار شد از هتل پیگیر شوم. اگر آن‌ها حقوقمان را واریز نکنند، باید برای بیمه بیکاری باز به اداره کار بیایم.
نفر بعدی، آقایی است که چندان تمایلی به گفتگو ندارد. فوق‌لیسانس است و ۱۷‌سال سابقه کار دارد در اداره‌ای که نامش را نمی‌گوید. چند وقت پیش، ماشینش را دزدیدند و خودش می‌گوید آه ندارد که با ناله سودا کند. می‌گوید: چند‌بار به اینجا آمدم و رفتم. چشمم آب نمی‌خورد که مقرری برایم واریز کنند. اصلا می‌دانی؟ این‌ها دلشان نمی‌خواهد بیمه بیکاری بدهند.
خانم دیگری هم پی بیمه بیکاری آمده است. ۸‌سال سابقه کار در مهدکودک دارد و بیشتر از یک ماه است که با تعطیلی مهدکودک‌ها او هم بیکار شده است. می‌گوید: از‌طریق سایت اقدام کردم، ولی نتوانستم اطلاعاتم را ثبت کنم. الان هم که آمده‌ام اداره کار، می‌گویند سایت قطع است؛ باز هم امتحان کن؛ اگر نتوانستی وارد سایت شوی، شنبه بیا.
سرگرم گفتگو هستیم که سرو‌صدای یکی از مراجعان که ماسک به صورت ندارد به گوش می‌رسد. بلندقامت و میان‌سال است و هرلحظه صدایش بلندتر می‌شود. درخواستش این است که مأمور حراست، تلفنی سؤالی را برایش بپرسد. مأمور هم با صدای آرام، از او می‌خواهد که ماسک تهیه کند و بعد وارد ساختمان شود. مراجع کمی آرام می‌گیرد. می‌گوید: همه پولم را به تاکسی دادم و دیگر پول ندارم که ماسک ۱۰۰۰‌تومانی را ۱۰‌هزار تومان بخرم. حتما باید این موضوع را داد بزنم و آبرویم برود؟ پول ندارم! راهش را می‌کشد و می‌رود.
خانم جوانی حرف‌هایش را تأیید می‌کند و سر تکان می‌دهد. به گفته خودش او هم چندین‌بار به اداره کار آمده است. لیسانس کامپیوتر دارد و می‌گوید: ۴‌سالی در یک کارگاه خیاطی کار کردم. قبل از کرونا نیروهایشان را اخراج می‌کردند، ولی به ما که ثابت بودیم، کاری نداشتند، اما بعد از کرونا همه‌مان را اخراج کردند. چند‌باری برای بیمه بیکاری به اداره کار آمدم، ولی فایده‌ای نداشت و آخر سر هم گفتند که بیمه احتمالا به شما تعلق نمی‌گیرد، ولی باز هم سر بزنید. از امام جمعه نامه گرفتم و آوردم اینجا، ولی فایده‌ای نداشت. سه‌شنبه همین هفته بود که سیدمحسن نظام‌خیرآبادی، مدیرکل تأمین اجتماعی استان در گفتگو با شهرآرا از انتظار این اداره‌کل برای دریافت فهرست بیمه‌شدگان تأییدشده استان که به آن‌ها بیمه بیکاری تعلق می‌گیرد، گفته بود. برای دریافت پاسخ این موضوع و همچنین پیگیری گله‌های مراجعان به اداره کار با مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تماس گرفتیم که البته بی‌نتیجه بود با این حال محمد سنجری، چند روز پیش با بیان اینکه اطلاعات شهروندان متقاضی دریافت بیمه بیکاری از‌سوی سازمان تأمین اجتماعی در‌حال پایش است و به‌زودی واجدان شرایط دریافت بیمه بیکاری ناشی از بحران بیماری همه‌گیر در خراسان‌رضوی مشخص می‌شوند، به ایرنا گفته بود که ۲۱‌هزار و ۷۰۰‌نفر از شهروندان این استان با ثبت‌نام در سامانه بیمه بیکاری ناشی از شیوع کرونا، متقاضی این نوع بیمه شده‌اند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->