در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

همه در مدیریت مصرف آب همراه باشیم

  • کد خبر: ۲۴۰۸۵۲
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷
همه در مدیریت مصرف آب همراه باشیم
هرم گرما که بالا می‌گیرد، مصرف آب سرعتی تصاعدی به خودش می‌گیرد. نجات ما و دور‌ماندن از عطش و گرما، به وجود آب گره خورده است.

تابستان است و گرمای طاقت‌فرسایش. ثبت دمای بالای ۴۰‌درجه در بسیاری از شهر‌های کشور، گرمای تابستان امسال را برایمان طاقت‌فرساتر از همیشه نیز کرده است. هرم گرما که بالا می‌گیرد، مصرف آب سرعتی تصاعدی به خودش می‌گیرد. نجات ما و دور‌ماندن از عطش و گرما، به وجود آب گره خورده است.

خدا را شاکریم که بارش‌های کریمانه‌اش را اواسط بهار بر ما ارزانی داشت و درحالی‌که اوضاع به سمت‌و‌سویی می‌رفت تا وضعیت آب برای مشهد بحرانی‌تر شود، نزول رحمت الهی، همسایگان امام مهربانی‌ها را از شرایطی سخت و طاقت‌فرسا دور نگه داشت. اکنون که ماه محرم با شروع فصل گرما و تعطیلات تابستانی همراه شده، حضور خیل عظیم زائران بارگاه منور رضوی در مشهد با افزایش میزان مصرف آب همراه شده است. 

گرمای بالای این‌روز‌ها را که کمتر تجربه کرده‌ایم نیز به این مسئله بیفزایید. تأمین آب برای شهری ۴‌میلیون‌نفری که ده‌ها‌میلیون زائر را در سال پذیرایی می‌کند، در شرایط عادی به حرف آسان است؛ بماند که باید به جنگ غول گرما هم رفت و رفاه زائران و مجاوران آقا امام‌رضا (ع) را نیز فراهم آورد، بی‌آنکه کوچک‌ترین اخمی بر روی ماه تک‌تک شهروندان و زوار نازنین آقا بنشیند. هیچ کلان‌شهری حتی همان تهران با همه وسعت و جمعیتش، تجربه چندین‌و‌چند پیک مصرف آب همانند مشهد در سال را ندارد. 

وجود نازنین امام‌هشتم (ع)، دلدادگان بی‌شماری را در طول سال به مشهد می‌کشاند؛ چیزی بالغ‌بر ۳۰‌میلیون زائر ایرانی و خارجی. تابستان هم که از راه می‌رسد، همراه می‌شود با شلوغی جهان‌شهر مشهد که برای تأمین آب، تلاش‌هایی بی‌وقفه می‌طلبد. گرمای امسال نیز بر سختی کار افزوده و پیک حضور زوار در شروع تابستان و محرم و نیز ادامه آن که منتهی به دهه آخر ماه صفر است و پایان تابستان تأمین آب برای کلان‌شهر مشهد را برای همه ما مهم‌تر از همیشه کرده است. با این تفاسیر، اما معتقدیم نه زائر و نه مجاور آقا نباید ذره‌ای احساس کمبود و بی‌آبی کند و تلاشمان جز این نیست و نخواهد بود. 

در این راه البته که نیاز به همراهی همسایگان و شهروندان شهر امام‌رضا (ع) داریم. بیش از ۷۰‌درصد از مصارف خانگی آب تبدیل به فاضلاب می‌شود. رقم به‌واقع درشت است. تنها اگر هر کدام از ما به‌اندازه‌ای دغدغه‌مندتر شویم که مصرف آب را مدیریت کنیم، بی‌شک تأثیر درخورتوجهی در گذر از شرایط اوج مصرف خواهیم داشت.

اما در‌این‌بین شعاری که با آن سال گذشته را پشت‌سر گذاشتیم و بحران کم‌آبی از سر همه ما گذشت، به نظر می‌رسد باز هم کارآمد باشد برای تدبیر در مدیریت مصرف آب؛ شعار ۳-۳۰-۳. مدیریت در استفاده از کولر‌های آبی و کاهش سه‌ساعته زمان استفاده از آن در اوقاتی از شبانه‌روز که کمتر به کولر نیازمندیم. ۳۰‌درصد کاهش مصرف آب فلاش‌تانک سرویس‌های بهداشتی و سه دقیقه کاهش در زمان دوش‌گرفتن. یادمان نرود برای نجات جان آب، همه ما مسئولیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->