محمد پذیرا در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز، در خصوص وضعیت اشعه فرابنفش اظهار کرد: تنهاشهری که ایستگاه زمینی سنجش اشعه فرابنفش در ایران دارد، مشهد است؛ البته برخی براساس اُزن سنجش میکنند که مدل دیگری بوده، اما تنهاشهر کشور که میتواند اطلاعات بدهد، مشهد است.
وی بیان کرد: اخیراً مواردی منتشر میشود که عدد بالای ۱۱ را برای اشعه فرابنفش عنوان میکنند، در حالی که اوج اشعه ماورای بنفش در کشور در تیرماه است و اکنون که به سمت مرداد میرویم، از این شدت کاسته میشود.
پذیرا با بیان اینکه ما در ۳۰ تیر امسال، بیشترین میزان اشعه ماورای بنفش را با عدد ۶.۸ داشتیم، عنوان کرد: یک تا دو «پاک»، سه تا پنج «متوسط»، پنج تا هفت «خطرناک» و هفت تا نُه «بسیار خطرناک» است. میانگینی که در مشهد شاهد بودیم، ابتدای خطر است و این عدد را در سالیان گذشته نیز داشتیم.
رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: اعداد و ارقام دیگری که در کشور منتشر میشود، در نهایت براساس حدس و گمان است. میزان اشعه فرابنفش در مشهد در زمان اوج خود ۷ بوده و ما در این چند سال اخیر به عدد ۹ هم نرسیدیم. اینکه بیان میکنند میزان این اشعه به ۱۱ میرسد، بیشتر هیجانی است.
وی با اشاره به اینکه از ساعت ۱۲ تا ۱۵.۳۰، بیشترین شدت تابش اشعه فرابنفش را داریم، تصریح کرد: در این ساعات روز نباید از منزل بیرون رفت. اینکه کشور را برای اشعه ماورای بنفش تعطیل کنیم، منطقی نیست و پشتوانه خاصی ندارد؛ بلکه باید با کلاه، عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب با SPF بالای۳۰، از بدن دربرابر آن، محافظت کرد.