۵ درصد اعتبارات بیمه‌های پایه به پیشگیری اختصاص یافت کانون‌های بیابانی خراسان رضوی یکی از منشأ‌های اصلی آلودگی هوا | مهار قطره‌چکانی بیابان‌زدایی روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

مصرف بهینه آب و برق به‌مثابه یک واجب ملی

  • کد خبر: ۲۴۱۶۷۰
  • ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۵
مصرف بهینه آب و برق به‌مثابه یک واجب ملی
اگر به فهمِ ضرورتِ «لامپ اضافه خاموش» و «هدر‌دادن یک قطره آب ممنوع» و «اسراف گاز، حرام»، نرسیم، کمبود آب و برق و گاز، یقه ما را خواهد گرفت.

تعارف‌بردار نیست ماجرای فقر در حامل‌های انرژی. شوخی‌بردار نیست مسئله کمبودِ آب. عزم ملی می‌خواهد و هوشیاری ایرانی تا با مصرف بهینه این محصولات راهبردی، بتوانیم راه خود را به فردا باز کنیم. حرف میراث و نسل‌های آینده نیست. حرف فرزندان و نوه‌های ما نیست. حرفِ خودِ خودِ خودِ ماست. حرف فردا هم نیست. مسئله حیاتی برای همین امروز خودمان است.

اگر به فهمِ ضرورتِ «لامپ اضافه خاموش» و «هدر‌دادن یک قطره آب ممنوع» و «اسراف گاز، حرام»، نرسیم، کمبود آب و برق و گاز، یقه ما را خواهد گرفت تا به جیره تنظیمی قناعت کنیم؛ نه قناعت که دست ما در بازه‌های زمانی از این مواهب کوتاه باشد. آهسته‌و‌پیوسته‌رفتن فقط برای طی مسیر نیست. در استفاده از امکانات هم این آهستگی و بهینه‌مصرف‌کردن خط رسمی رفتار ما شود و الا با تند‌رفتن گروهی، گروهی زیادتر کارشان به خستگی و ازپا‌افتادگی خواهد رسید. 

ما در نوشتن می‌گوییم، مفهومی که با دو کلمه می‌شود منتقل کرد، کلمه سوم آن اسراف است. قطعا کاری که با یک لامپ می‌شود از پیش برد، با یک لیوان آب تمشیت کرد، با شعله کم گاز می‌توان به نتیجه رساند، افزون بر آن هرچه به کارگیریم، ذیل گناه کبیره اسراف تعریف می‌شود. گناهی که مابه‌ازای اجتماعی و حق‌الناس هم دارد. باید از داشته‌ها هم زاهدانه استفاده کرد. 

زُهد هم فقط یک فضیلت اخلاقی نیست، یک ضرورت راهبردی‌زیستی نیز هست. اکنون که با فقر آب و برق و گاز و... مواجهیم، باید مقتصدانه و زاهدانه کار کنیم. ما در نوشتن، بر اقتصاد کلمه تأکید داریم. در مصرف انرژی هم حتما و حتما باید بر اقتصادِ بهره‌مندی از این محصولات، پای بفشاریم؛ حتی اگر ذره‌ای بیش از آنچه باید، استفاده کنیم، مصداق سوء‌استفاده خواهد بود. 

دامنه این رفتار سوء فقط به چهاردیواری خانه محدود نمی‌شود که کارخانه‌ها را هم از نفس می‌اندازد. مگر خبر نمی‌خوانیم از تعطیلی نوبتی صنایع؟ مگر فهم نمی‌کنیم که ما‌به‌ازای این تعطیلی، از‌رمق افتادن تولید و از‌نفس‌افتادن کارگرانی است که نان از سفره تولید می‌خورند؟ مگر خود و خانواده ما بر همین سفره نمی‌نشینیم؟ باور کنیم، بی‌توجهی در‌این‌زمینه نه‌تن‌ها توجیهی ندارد که یقه‌گیر امروز و فردای ما خواهد شد.

گیریم کسی عِرق ملی هم نداشته باشد، برای خویش و همسایه هم تره خرد نکند، برای اینکه عَرق از سر‌و‌رویش جاری نشود که به جریان برق نیاز دارد. فهم این مسئله سخت نیست که اگر درست مصرف نکنیم، چیزی برای مصرف در اندازه امروز نخواهیم داشت. 

داشته امروزمان را هم گاه از سفره صنایع و سهم تولید برمی‌داریم. این روند حتما نیاز به اصلاح دارد. قدم اول، مدیریت مصرف است. دولت هم قدم دوم و بلندتر را در بهسازی و افزایش تولید این فراورده‌ها باید بردارد. تا آن روز و برای امروز ما باید درست مصرف کنیم. چاره دیگری نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->