وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در مشهد | دلیل اختلاف در آمار برخی شاخص‌ها مثل تورم چیست؟ + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است
سرخط خبرها

پاسخ منفی بانک‌های مشهدی به متقاضیان وام‌های تکلیفی

  • کد خبر: ۲۴۱۹۷۵
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
پاسخ منفی بانک‌های مشهدی به متقاضیان وام‌های تکلیفی
شهروندان از پرداخت نشدن وام‌های ضروری از سوی بانک‌ها گلایه‌مندند و درخواست رسیدگی دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، «برای وام ثبت‌نام کرده‌ایم پرداخت نمی‌شود!» این عبارت خلاصه مطلب اغلب مراجعانی است که در جلسات مردمی فرمانداری مشهد طرح می‌کنند. دغدغه‌ای که شهروندان را روانه این جلسه می‌کند تا درخواست‌ها و مشکلاتشان را درباره بانک‌ها و بن‌بستی وام به واسطه فرماندار مشهد برطرف کنند.

برخی از مردم درخواست وام خود را ثبت کرده‌اند، اما به دلیل مسیر هزارتوی بانک‌ها هنوز در صف انتظار دریافت وام مانده‌اند یا در مرحله ارائه مدارک مورد نیاز ضامن متوقف شده‌اند. 

درخواست‌هایی که اغلب سبب تماس تلفنی فرماندار مشهد با بانک مربوط و پیگیری روند پرونده مراجعه‌کننده می‌شود. با این حال آنچه به نظر می‌رسد این مسئله کلان، فراتر از تعداد شهروندانی است که در مراجعات دوشنبه‌های مردمی در این زمینه مشکل دارند. بن‌بستی است که از ابتدای سال و به‌ویژه در ماه‌های اخیر شهروندان بسیاری را معطل کرده است.

زمین داده‌اند، وام ساخت نمی‌دهند!

یکی از شهروندان که در جلسه دیدار مردمی فرماندار برای درخواست وام ساخت مسکن مراجعه کرده است، می‌گوید: «زمین را به ما داده‌اند همه کار‌هایی را هم که لازم است انجام داده‌ایم، اما بانک وام نمی‌دهد. وقتی بانک‌ها برای وام دادن همراهی نمی‌کنند، باید چه‌کار کنیم؟»

این مسئله در حالی از سوی شهروندان مطرح می‌شود که مطابق جدیدترین آمار رسمی و منتشر شده از عملکرد نظام بانکی کشور در طرح نهضت ملی مسکن تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۳، هجده‌بانک کشور حتی یک ریال تسهیلات پرداخت نکرده‌اند. عملکرد بانک‌های اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردشگری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن به‌روایت تازه‌ترین آمار بانک مرکزی تقریبا صفر بوده است (به نقل از تجارت‌نیوز).

بر اساس همین آمارها، در چهارسال گذشته، میانگین سهم سالانه بخش مسکن از کل وام‌های بانکی، ۷‌درصد بوده و این در حالی است که این سهم در حالت عادی و با هدف رونق غیرتورمی مسکن باید حداقل ۲۰‌درصد باشد. آنچه واضح است، بانک‌ها در زمینه پرداخت وام همکاری لازم را ندارند.

۹ ماه انتظار برای ودیعه مسکن!

شهروند دیگری در گفتگو با خبرنگار شهرآرا مشکل خود را در زمینه دریافت ودیعه مسکن در میان می‌گذارد و می‌گوید: «رهن و اجاره‌ها به طرز سرسام‌آوری بالا رفته است. به ما گفتند وام ودیعه مسکن بگیرید. ثبت نام کردیم و از هفت‌خان هم گذشتیم. در زمان ثبت‌نام سقف اعتباری‌شان پر بود. فقط یک بانک امکان ثبت‌نام داشت که حضوری برای پیگیری مراجعه کردیم. گفتند تا ۹‌ماه دیگر امکان پرداخت وام ندارند. کسی که برای اجاره خانه‌اش گرفتار مانده است، چطور می‌تواند ۹‌ماه برای دریافت یک وام صبر کند؟ باید تا آن زمان آواره کوچه و خیابان باشیم؟»

این مسئله نیز در حالی است که طبق روال باید فرد پس از مراجعه به سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن درخواست خود را ثبت کند و پس از انتخاب بانک اگر واجد شرایط باشد بتواند بلافاصله به بانک مراجعه کند و در نوبت دریافت وام قرار بگیرد، اما «سهمیه تمام شده است. فعلا اعتبار نداریم.» پاسخی است که اغلب مراجعه‌کنندگان حتی پس از معرفی به بانک در زمان پیگیری دریافت وام می‌شنوند.

فرزندم یک‌ساله شد، وام ندادند!

وام فرزندآوری نیز از دیگر وام‌هایی است که شهروندان بسیاری از دریافت نکردن آن گلایه‌مند هستند. شهروندی در این زمینه می‌گوید: «یک‌سال است که برای دریافت وام فرزندآوری ثبت‌نام کرده‌ام و همه کار‌های لازم را هم انجام داده‌ام، اما هیچ خبری نیست. از کجا باید پیگیری کنیم؟ چرا می‌گویند فرزند بیاورید وقتی حمایتی در این زمینه انجام نمی‌شود؟»

 وام فرزندآوری نیز تسهیلاتی است که به خانواده‌های دارای نوزاد اهدا می‌شود تا کمک هزینه‌ای برای تأمین مخارج فرزندان باشد. این وام به پدرانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد دارای فرزند شده باشند، تعلق می‌گیرد. دریافت این وام نیز مانند دیگر وام‌ها برای بسیاری از شهروندان با تأخیر روبه‌رو‌ست. شهروندانی که بالغ بر یک‌سال از زمان ثبت‌نامشان و درخواست این وام گذشته است و هنوز پیگیر دریافت آن هستند.

هیچ بانکی اعتبار وام ازدواج ندارد!

به گزارش شهرآرانیوز، یکی دیگر از ضروری‌ترین وام‌هایی که زوجین در ابتدای ازدواج برای تأمین بخشی از هزینه‌های زندگی به آن نیازمند هستند، وام ازدواج است. شهروندی در‌این‌باره می‌گوید: «پس از مراجعه به سایت و تلاش برای ورود و ثبت‌نام، در ابتدا با خطا‌های مکرر روبه‌رو شدیم. اخطار‌هایی نظیر آنکه کد ملی و شماره همراه شما با هم تطابق ندارد.

این در حالی بود که تمام اعداد را درست و صحیح وارد می‌کردیم. بیش از ده بار این اطلاعات را وارد کردیم تا بالاخره به مرحله بعد رفت. در مرحله بعد که تاریخ ازدواج و اطلاعات دیگری را ثبت کردیم باید استان را مشخص می‌کردیم که بلافاصله پیام داد که در استان شما هیچ بانکی در حال حاضر اعتبار ندارد! اگر در شش ماه اول سال بانک‌ها اعتباری برای واریز وام ندارند چه زمانی اعتبار خواهند داشت؟ برخی از کسانی هم که قبلا موفق به ثبت‌نام شده‌اند هنوز وام را دریافت نکرده‌اند.»

مردم گرفتار در بن‌بست بانک‌ها

مردم گرفتارند و این خلاصه همه درخواست‌هایی است که چه در قالب وام مسکن یا ازدواج یا فرزندآوری مطرح می‌شود. وامی که در شرایط اقتصادی سخت این روز‌ها نمی‌تواند همه گره‌های پیش رو را باز کند، اما تا حدی می‌تواند تسهیلگر برخی از امور شود. با تلاش‌های دولت در راستای برنامه‌ریزی‌هایی برای خانه‌دار شدن مردم، کمک به مستأجران در تهیه هزینه‌های رهن و اجاره، تسهیل در زمینه ازدواج جوانان و تلاش برای تحقق طرح جوانی جمعیت، بانک‌ها اکنون معضل پیش روی مردم شده‌اند و مردم در بن‌بست آنها بلاتکلیف و کلافه مانده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->