شهرآرانیوز؛ تابستان هر سال المپیادهای جهانی در حالی با سطح بسیار بالا برگزار میشود که لازمه حضور در آن، اختصاص ساعتها و سالها مطالعه و شرکت در آزمونها، المپیادهای ملی و کلاسهای آموزشی است؛ این یعنی صرف وقت بسیاری که دانشآموزان باید برای رسیدن به هدف، به آن توجه کنند. «امیرحسین محمدزاده»و «سپهر چاچی» که هردو مشهدی هستند، در تابستان امسال بهترتیب موفق به کسب مدال نقره المپیاد جهانی ریاضی ۲۰۲۴ انگلیس و مدال نقره المپیاد جهانی زیستشناسی ۲۰۲۴ قزاقستان شدند و بعد از چند سال تلاش و توکل به خدا، موفق شدند برای ایران و ایرانی افتخارات بزرگی را کسب کنند.
امیرحسین محمدزاده متولد ۸۵ است. او علت علاقهاش به ریاضی را نحوه تدریس معلم ریاضیاش در کلاس ششم عنوان میکند. او که از سال هشتم دوران مدرسه تصمیم گرفته است در المپیاد ریاضی کشوری به مدال طلا دست یابد، در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، میگوید که با پنجشش ساعت درسخواندن روزانه توانسته به هدف خود برسد؛ البته این را عنوان میکند که این موضوع بستگی به توان حل مسائل ریاضی دارد و ممکن است دانشآموز دیگری بیشتر یا کمتر از این ساعت، مطالعه نیاز داشته باشد تا در المپیاد مدال کسب کند.
به گفته او، در کلاس ششم شروع به شرکت در مسابقات المپیاد ریاضی کرده و در کلاس هشتم، برای المپیاد ریاضی کشوری شروع به مطالعه کردم. در کلاس دهم، موفق به کسب مدال نقره در المپیاد ریاضی کشور شدم. بعد از آن، در کلاس یازدهم، در مرحله کشوری المپیاد ریاضی پذیرفته شدم و در سال ۱۴۰۳، مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری را کسب کردم.
محمدزاده میگوید: در ادامه، برای افرادی که مدال طلا کسب کرده بودند، شش ماه کلاس برگزار کردند تا تیم جهانی را انتخاب کنند. من در تیم جهانی انتخاب شدم و بعد از آن ابتدای تیرماه به چین اعزام شدیم. در آزمون المپیاد چین، مدال برنز را کسب کردم؛ ضمن اینکه تیم ما نیز رتبه سوم را کسب کرد. بعد از دو هفته، به المپیاد جهانی انگلستان اعزام شدیم و در آنجا مدال نقره را کسب کردم.
وی در خصوص سطح این مسابقات بیان میکند: شصتوپنجمین المپیاد ریاضی جهانی که جزو آزمونهای معتبر علمی جهان است، هفته آخر تیرماه سال جاری با حضور ۱۰۸ کشور جهان برگزار شد. ناگفته نماند که سطح این آزمون نسبت به سالهای گذشته در سطح بالاتری بود.
علاقه امیرحسین به ریاضی باعث شده تا تصمیم بگیرد در دانشگاه شریف در رشته ریاضی محض تحصیل کند.
سپهر چاچی دیگر دانشآموز مشهدی مدالآور در المپیاد جهانی زیست است. او با اشاره به مراحل سخت و مختلف شرکت در المپیاد، میگوید: تغییر دیدگاه و متفاوتشدن آن نسبت به اطرافمان در کنار علاقهمندشدن به انجام تحقیقات علمی از ویژگیهای مثبت شرکت در المپیاد است.
این مدالآور مشهدی در المپیاد جهانی زیست از علاقه خود به ادامه تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه تهران روایت میکند و میافزاید: دوست دارم در کنار تحصیل در این رشته، درباره تکنولوژیهای نوین مرتبط با پزشکی نیز تحقیق کنم.