«خط مقاومت» به آنتن شبکه سه بازگشت + زمان پخش بازیگران «جزر و مد» خواستار پاسخ‌گویی پلتفرم استارنت شدند اولین همکاری رضا عطاران و نوید محمدزاده در اثری جدی هزینه تولید فصل اول «جوکر» فاش شد! منیر قیدی، کارگردان سینما: نگاه انسانی به سینما داشته باشیم «در آغوش ایران» فرصتی برای اکران تولیدات سینمایی | نشست صمیمانه فیلم‌سازان جوان مشهدی با منیر قیدی، کارگردان سینما + فیلم بهرام افشاری با نقشی متفاوت به جشنواره فجر می‌رود آمریکا ویزای برنده نوبل ادبیات را لغو کرد کارگردان «الگوریتم»: هدفمان ساخت قصه‌ای صادقانه بود بازگشت قدرتمندانه داستان اسباب‌بازی‌ها | پیکسار هنوز استاد احساس است توقف اجرای نمایش‌های کمدی و غیرکمدی در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) (۱۲ و ۱۳ آبان ۱۴۰۴) پرستاره‌ترین فیلم کمدی سینما اکران شد | نگاهی به فیلم «آقای زالو» با بازی مهران مدیری انتشار کتاب «من خبرنگارم» به قلم ارسلان رسولی مناسبت‌ها و تقویم فرهنگی‌هنری امروز (پنجشنبه، ۸ آبان ۱۴۰۴) مجریانی که بازیگر شدند بحران نبود استقلال | نگاهی به سریال «محکوم»، ساخته سیامک مردانه تولید اثر؛ از دردسر‌های اداری تا هزینه‌های سرسام‌آور | نگاهی به مشکلات تولید و اجرای تئاتر در مشهد جان ویلیامز موسیقی فیلم جدید استیون اسپیلبرگ را می‌سازد بازگشت «محمدرضا گلزار» به شبکه نمایش خانگی بلیت ۲ میلیون تومانی برای نمایش بهنوش طباطبایی و هوتن شکیبا!
سرخط خبرها

رازهای صنعت خودروسازی ایران در کتاب «پیکان سرنوشت ما»

  • کد خبر: ۲۴۳۳۹۷
  • ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۷
رازهای صنعت خودروسازی ایران در کتاب «پیکان سرنوشت ما»
 کتاب «پیکان سرنوشت ما» اثر مهدی خیامی در سلسله نشست های معرفی آثار مکتوب در مشهد به همت مجموعه «چارسوی مشهد» و با همکاری «مکتب بافت» بررسی شد.

الهام اسماعیلی | شهرآرانیوز؛ این کتاب با بهره‌گیری از خاطرات احمد خیامی، یکی از بنیان‌گذاران صنعت خودرو روایتی جذاب و آموزنده از چالش‌ها و موفقیت‌های صنعت خودرو در ایران ارائه می‌دهد.

در این کتاب خوانندگان با ابعاد مختلفی از کارآفرینی در ایران آشنا می‌شوند و از نزدیک شاهد تلاش‌های احمد خیامی برای ایجاد یک صنعت خودروسازی بومی هستند. همچنین، کتاب "پیکان سرنوشت ما" به بررسی تأثیر عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بر صنعت خودرو در ایران می‌پردازد و تصویری روشن از وضعیت این صنعت در دهه‌های گذشته ارائه می‌دهد.

 کارآفرینی در ایران از بازار آغاز شده است

 مهندس آل شیخ، پژوهشگر توسعه، در این نشست و در تحلیل خود از روند کارآفرینی در ایران، به ریشه‌های تاریخی و چالش‌های موجود در این حوزه پرداخت.

 وی با اشاره به اینکه کارآفرینی در ایران از بازار به صنعت منتقل شده است، تأکید کرد: بسیاری از کارآفرینان اولیه افرادی بودند که در ابتدا به فعالیت تجاری در بازار مشغول بودند.

آل شیخ با بررسی تاریخ کارآفرینی در ایران، به دوران صفویه و قاجار  و به ناامنی، بسته بودن مرزها و مداخلات دولت در آن دوره‌ها به عنوان موانع اصلی رشد کارآفرینی اشاره کرد.

 وی با استناد به کتاب پیکان سرنوشت ما به دوره مشروطیت و پس از جنگ جهانی دوم به عنوان دوره‌هایی با رشد قابل توجه کارآفرینی یاد کرد.

این پژوهشگر با اشاره به نقش مهندس خیامی در توسعه قطعه‌سازی در خراسان، به اهمیت الگوهای موفق در کارآفرینی تأکید کرد. 

وی همچنین به چالش‌های کنونی کارآفرینی در ایران مانند پیچیدگی قوانین، نیاز به اخذ مجوزهای متعدد و نوسانات اقتصادی اشاره کرد.

آل شیخ در پایان بر اساس کتاب پیکان سرنوشت به تقابل سنت و مدرنیته در فرآیند صنعتی شدن ایران  و به عنوان مثال به استفاده همزمان از کار و درشکه در کنار صنایع نوپا اشاره کرد.

در ادامه مهندس رضا خیامی ضمن بیان خاطرات و پیشینه ورود خود به صنعت خودروسازی  گفت: احمد خیامی در کتاب «پیکان سرنوشت ما» توضیح می‌دهد که برای تأسیس کارخانه ایران ناسیونال با امکانات آن زمان چقدر دچار رنج و مشقت شده‌اند و خرید، انتقال و نصب تأسیسات و تجهیزات کارخانه و حتی انتخاب نوع خودرو برای تولید، هر کدام برای خود داستان مفصل و مشکلاتی داشته‌است.

گفتنی است، کتاب پیکان سرنوشت ما به ثبت بخش مهمی از تاریخ توسعه‌ صنعتی ایران کمک کرده است و توسط پسرش مهدی خیامی گردآوری و نگارش و توسط انتشارات نی منتشر شده است .

 این کتاب در چهار بخش اصلی تنظیم شده است. ابتدا مقدمه‌ای از علی‌اصغر سعیدی آمده که در آن، به اهمیت کتاب و خلاصه‌ای از محتوای آن پرداخته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->