فیلم صبح اعدام به برنامه هفت رسید چرا تلویزیون سخنرانی حجت‌الاسلام مسعود عالی را قطع کرد؟ ریدلی اسکات در ۸۸ سالگی همچنان پرکار است برگزاری نمایشگاه گروهی نقاشیخط «هفت هنر» در نگارخانه رضوان مشهد تام کروز با شانزدهمین پرش با چتر نجات، رکورد گینس را شکست علیرضا قربانی: فقدان «الهه»، دختر سرزمینمان، داغدارمان کرد ویدئو | گاف جدید شبکه ایران‌اینترنشنال علیه فرزند رهبر انقلاب اقدام دوباره نماوا برای دور زدن قانون درباره انتشار سریال سووشون؛ این‌بار با یوتیوب سیدعلی خامنه‌ایِ خمینی درباره نمایش خانم و آقای پاواروتی | صحنه‌هایی از یک فروپاشی روزمره فیلم‌های سینمایی تلویزیون در روزهای (۱۴، ۱۵ و ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۴) رکوردشکنی سریال «وحشی» در فیلم‌نت علی شادمان با فیلم «تهران کنارت» در راه جشنواره کارلووی واری تابستان فصلی پر از فرصت | نگاهی به برنامه‌های کانون پرورش فکری مشهد در تابستان ۱۴۰۴ شهاب موسوی‌زاده هنرمند نقاش درگذشت برنامه استعدادیابی بین‌المللی «ستاره شو» در راه نمایش خانگی جایزه بهترین فیلم جشنواره رینبو لندن در دستان «ایار» ایرانی
سرخط خبرها

رازهای صنعت خودروسازی ایران در کتاب «پیکان سرنوشت ما»

  • کد خبر: ۲۴۳۳۹۷
  • ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۷
رازهای صنعت خودروسازی ایران در کتاب «پیکان سرنوشت ما»
 کتاب «پیکان سرنوشت ما» اثر مهدی خیامی در سلسله نشست های معرفی آثار مکتوب در مشهد به همت مجموعه «چارسوی مشهد» و با همکاری «مکتب بافت» بررسی شد.

الهام اسماعیلی | شهرآرانیوز؛ این کتاب با بهره‌گیری از خاطرات احمد خیامی، یکی از بنیان‌گذاران صنعت خودرو روایتی جذاب و آموزنده از چالش‌ها و موفقیت‌های صنعت خودرو در ایران ارائه می‌دهد.

در این کتاب خوانندگان با ابعاد مختلفی از کارآفرینی در ایران آشنا می‌شوند و از نزدیک شاهد تلاش‌های احمد خیامی برای ایجاد یک صنعت خودروسازی بومی هستند. همچنین، کتاب "پیکان سرنوشت ما" به بررسی تأثیر عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بر صنعت خودرو در ایران می‌پردازد و تصویری روشن از وضعیت این صنعت در دهه‌های گذشته ارائه می‌دهد.

 کارآفرینی در ایران از بازار آغاز شده است

 مهندس آل شیخ، پژوهشگر توسعه، در این نشست و در تحلیل خود از روند کارآفرینی در ایران، به ریشه‌های تاریخی و چالش‌های موجود در این حوزه پرداخت.

 وی با اشاره به اینکه کارآفرینی در ایران از بازار به صنعت منتقل شده است، تأکید کرد: بسیاری از کارآفرینان اولیه افرادی بودند که در ابتدا به فعالیت تجاری در بازار مشغول بودند.

آل شیخ با بررسی تاریخ کارآفرینی در ایران، به دوران صفویه و قاجار  و به ناامنی، بسته بودن مرزها و مداخلات دولت در آن دوره‌ها به عنوان موانع اصلی رشد کارآفرینی اشاره کرد.

 وی با استناد به کتاب پیکان سرنوشت ما به دوره مشروطیت و پس از جنگ جهانی دوم به عنوان دوره‌هایی با رشد قابل توجه کارآفرینی یاد کرد.

این پژوهشگر با اشاره به نقش مهندس خیامی در توسعه قطعه‌سازی در خراسان، به اهمیت الگوهای موفق در کارآفرینی تأکید کرد. 

وی همچنین به چالش‌های کنونی کارآفرینی در ایران مانند پیچیدگی قوانین، نیاز به اخذ مجوزهای متعدد و نوسانات اقتصادی اشاره کرد.

آل شیخ در پایان بر اساس کتاب پیکان سرنوشت به تقابل سنت و مدرنیته در فرآیند صنعتی شدن ایران  و به عنوان مثال به استفاده همزمان از کار و درشکه در کنار صنایع نوپا اشاره کرد.

در ادامه مهندس رضا خیامی ضمن بیان خاطرات و پیشینه ورود خود به صنعت خودروسازی  گفت: احمد خیامی در کتاب «پیکان سرنوشت ما» توضیح می‌دهد که برای تأسیس کارخانه ایران ناسیونال با امکانات آن زمان چقدر دچار رنج و مشقت شده‌اند و خرید، انتقال و نصب تأسیسات و تجهیزات کارخانه و حتی انتخاب نوع خودرو برای تولید، هر کدام برای خود داستان مفصل و مشکلاتی داشته‌است.

گفتنی است، کتاب پیکان سرنوشت ما به ثبت بخش مهمی از تاریخ توسعه‌ صنعتی ایران کمک کرده است و توسط پسرش مهدی خیامی گردآوری و نگارش و توسط انتشارات نی منتشر شده است .

 این کتاب در چهار بخش اصلی تنظیم شده است. ابتدا مقدمه‌ای از علی‌اصغر سعیدی آمده که در آن، به اهمیت کتاب و خلاصه‌ای از محتوای آن پرداخته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->