تکتم جاوید- دکتر مهناز بنیهاشمی در گفتوگو با شهرآرانیوز افزود: استفاده از این طیف داروها بستگی به شرایط بیمار دارد و استفاده روزانه و مداوم از آن برای هرگونه علائم آلرژیک توصیه نمیشود. افرادی که نشانههای خفیف حساسیت دارند، میتوانند بهطور موقت از یک داروی کمعارضهتر آنتیهیستامین استفاده و به پزشک مراجعه کنند.
گزش حشرات و تسکین با داروهای ضدحساسیت
وی با اشاره به یکی از مشکلات پوستی شایع در فصل بهار گفت: گزش حشرات یکی از شکایتهای شایع در بیماران است. گزش بعضی حشرات بیعارضه است، ولی برخی ممکن است واکنشهای آلرژیک همچون خارش، سوزش و تورم ایجاد کنند. درصورتی که این علائم بهموقع التیام پیدا نکند، ممکن است به عفونت پوستی و زخم منجر شود. بهترین کار این است که یک داروی ضدحساسیت و خارش مصرف کرده و برای قسمتهای گزیده شده از پماد کالامین استفاده کنید. همچنین محل خواب خود را در زمانی که استفاده نمیکنید، حشرهکش بزنید تا از گزش حشرات در امان بمانید.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علومپزشکی مشهد همچنین اضافه کرد: یکی دیگر از بیماریهای این فصل ناشی از پراکندگی گرده گیاهان در هواست که باعث حالتهای آلرژیک مانند تورم بافتها، انبساط عروق خونی و مشکلاتی از قبیل مشکلات تنفسی و حتی حمله و شوک قلبی میشود که بهعلت ترشح هیستامین در بدن رخ میدهد.
با مشاهده علائم تب یونجه به پزشک مراجعه کنید
دکتر بنیهاشمی افزود: بیماری شایع دیگر تب یونجه است که با نشانههای شدید خارش چشم، آبریزش بینی و ریزش اشک خودش را نشان میدهد و در افرادی شایعتر است که زمینه آلرژیک دارند. لازم است این افراد با مشاهده علائم به پزشک مراجعه و برای مدت مشخص دارو مصرف کنند.
وی ادامه داد: بیماری واکنشی دیگری هم هست که درنتیجه واکنشهای تماسی آلرژیک ایجاد میشود؛ یعنی تماس با برخی گیاهان در طبیعت میتواند باعث خارش، سوزش، تاول پوستی و درماتیت تماسی شود که در فصل بهار و تابستان شایعتر است. در این روزها ممکن است بهعلت بیماری کرونا افراد کمتر از خانه خارج شوند، اما رفتن به باغها و مزارع شخصی هم ممکن است این حالتها را ایجاد کند. گاهی خود فرد هم متوجه نیست و 24ساعت بعد با خارش خیلی شدید و تاول در محل تماس متوجه میشود.
تأثیر شیوه زندگی بر بروز آکنه
متخصص پوست و مو درباره یکی دیگر از بیماریهای شایع بهار گفت: بیماری آکنه همان جوشهای پوستی شایع در میان جوانان است که میتواند تا 40 یا 45سالگی هم در افراد ایجاد شود. عوامل مختلفی همچون هورمونها، رژیم غذایی، استرس، مصرف داروها، بهویژه خوددرمانی میتواند آکنه ایجاد کند. درعین حال فصل بهار و تابستان هم زمان شیوع این مشکل پوستی است. درصورت خفیفبودن میتوان از داروهای موجود در بازار استفاده کرد، اما درصورت شدت و افزایش جوشها باید به پزشک مراجعه و دارو مصرف کنید.
دکتر بنیهاشمی آفتابسوختگی و واکنشهای پوستی به آفتاب را هم شایع دانست و افزود: شکلهای مختلفی از ضایعات آفتاب در فرد بهصورت کهیر بثورات پوستی ایجاد میشود. به همین دلیل توصیه میکنیم زمانی که از خانه خارج میشوید، قسمتهای در معرض آفتاب بدنتان را با مواردی مانند کلاه و دستکش بپوشانید و از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.