مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
سرخط خبرها

ارزش ذاتی دلار چقدر است؟ (۲۳ مرداد ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۲۴۴۸۳۶
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۹
ارزش ذاتی دلار چقدر است؟ (۲۳ مرداد ۱۴۰۳)
بازار ارز و سکه با افزایش از مرز‌های پایینی حمایت شد و بعد از دو روز ریزش، قیمت‌ها در روز دوشنبه پولبک به مرز حمایت از دست رفته زدند. قیمت دلار تهران با افزایش به کانال ۶۰ هزار تومان برگشت و قیمت سکه هم با یک روند صعودی وارد کانال ۴۲ میلیون شد.

به گزارش شهرآرانیوز، از منظر تحلیلگران بازار به چهار دلیل برگشته: دلیل اول تکنیکالی بوده و در کف بازار یکشنبه هم به اون اشاره شد که اگر بازار بخواهد تکنیکالی رفتار کند در مرز حمایت اشباع فروش شکل گرفته و این نشانه برگشت قیمت است. وقتی بازار دچار چنین وضعیتی در مرز حمایت می‌شود برای تخلیه اشباع فروش باید قیمت برگردد. این موضوع اصلی‌ترین دلیل پولبک قیمت بود.

دلیل دوم به انتخاب کابینه دولت پزشکیان برمی‌گردد. از روز یکشنبه که کابینه معرفی شد موجی از انتقاد‌ها درمورد کابینه در بازار شنیده می‌شود. برخی مدعی‌اند ناامیدی از کابینه موجب افزایش قیمت‌ها شده است.

دلیل دیگر استعفای ظریف بود که این موضوع حتی نگاه به کابینه را هم بدبین‌تر کرد. حتی در روز دوشنبه شایعه استعفای طیب‌نیا هم در بازار دست به دست می‌شد. قبل از انتخابات، خبر همراهی طیب‌نیا با دولت پزشکیان، انتظارات را در معامله‌گران بهبود داد و قیمت دلار و سکه را به سمت نزول برده بود.

دلیل این تلقی مثبت درباره طیب‌نیا هم به این برمی‌گردد که یکسری‌ها عملکرد مثبت دولت اول روحانی را که تحت تاثیر برجام بوده به نام او که آن زمان وزیر اقتصاد بود زدند.

دلیل چهارم هم اخبار تنش در منطقه است. در روز دوشنبه حجم اخبار درمورد پاسخگویی ایران به اسرائیل در بازار زیاد بود و حتی گمانه‌زنی‌هایی می‌شد که چه زمانی ایران واکنش خواهد داشت.

در مجموع این عوامل موجب افزایش بازار ارز و سکه شد. البته افزایش قیمت سکه در روز دوشنبه بیشتر از سایر بازار‌ها بود و دلیلش افزایش همزمان دو متغیر سکه یعنی قیمت دلار و قیمت انس طلای جهانی بود.

قیمت انس طلای جهانی با بازگشایی بازار جهانی تا ۲۴۶۰ دلار بالا رفت که تا لحظه نگارش این مطلب روند صعود داشت.

قیمت دلار هرات دوشنبه را در ۵۹ هزار و ۳۰۰ تومان شروع کرد که بالا‌تر از نرخ بسته شده در پشت خط بود و از ابتدا گارد صعود داشت. قیمت دلار هرات در نهایت در ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان بسته شد. البته قیمت فردایی دلار هرات با قیمت نقدی شکاف داشت و در معاملات روزانه تا ۵۹ هزار و ۹۰۰ تومان بالا رفت که نشان از وضعیت بلوکه در این بازار بود. در معاملات پشت خطی هم قیمت دلار فردایی به افزایش خودش ادامه داد و برای ورود به کانال ۶۰ هزار تومان تلاش داشت که نتوانست.

قیمت درهم در ۱۶ هزار و ۲۸۰ تومان آغاز به کار کرد و با افزایش ۸۰ تومانی به ۱۶ هزار و ۳۶۰ تومان رسید. مرز حمایت درهم در حوالی ۱۶ هزار و ۲۳۰ تومان بود که در روز یکشنبه با برخورد به آن واکنش داشت و افزایشی شد.

قیمت سکه در ۴۱ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان شروع به کار کرد وبا افزایش وارد کانال ۴۲ میلیون شد. قیمت سکه در نهایت در ۴۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان به کار خودش پایان داد.

قیمت طلای آبشده که در معاملات پشت خطی یکشنبه شب تا ۱۴ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان پایین رفته بود، دوشنبه را با گپ مثبت و در کانال ۱۵ میلیون بازگشایی کرد. قیمت طلای آبشده در نهایت به سمت پله سوم کانال ۱۵ میلیون حرکت کرد و در همان حوالی نوسان داد.

بحث داغ بازار محاسبه ارزش ذاتی قیمت دلار بود. گروهی با نرخ تورم این ارزش‌گذاری را انجام می‌دادند و گروهی با نرخ سود بانکی. در محاسبه این دو دسته نرخ به دست آمده فاصله زیادی با قیمت فعلی بازار داشت و دلیل آن این بود که آنها نرخ تورم و نرخ سود را به قیمت پایانی ۶۰ هزار تومان در سال قبل اضافه کرده‌اند. البته مورد دیگری که وجود داشت این بود که این مدل محاسبه نه برای پیش‌بینی، اما برای اینکه روند قیمت در بلندمدت مشخص شود، استفاده می‌شود. نکته‌ای که وجود داشت با هر ارزش‌گذاری قیمت دلار با قیمت فعلی همخوانی ندارد. کمترین نرخ به دست آمده برای دلار هم تقریبا ۱۰ درصد بالاتر از نرخ فعلی بازار بود.

به عقیده معامله‌گران فنی فعلا این برگشت قیمت به معنای برگشت روند نیست و پولبک به مرز از دست رفته است. زمانی می‌شود گفت برگشت روند است که قیمت طلای آبشده به بالای محدوده ۱۵ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان تا ۱۵ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان برود.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->