۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند
سرخط خبرها

دیپلماسی فرهنگی با حضور صالحی امیری در وزارت میراث افزایش خواهد یافت

  • کد خبر: ۲۴۵۸۶۱
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۱
دیپلماسی فرهنگی با حضور صالحی امیری در وزارت میراث افزایش خواهد یافت
کارشناس میراث فرهنگی گفت: سیدرضا صالحی امیری می‌تواند از سایر ظرفیت‌های سیاست خارجی و دیپلماسی کشور برای ثبت جهانی میراث فرهنگی کشور کمک بگیرد و دیپلماسی فرهنگی ایران را در جهان و سازمان‌های بین‌المللی فعال‌تر کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پویا طالب نیا درباره برنامه و رویکرد سیدرضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اظهار داشت: مهم‌ترین چالش پیش‌روی او در این وزارت‌خانه تفکیک عملکرد سه حوزه میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است، این سه حوزه باید هم‌پوشانی داشته باشند، اگر گردشگری رونق پیدا می‌کند به دلیل وجود آثار تاریخی و باستانی مانند تخت سلیمان، تخت جمشید، بازار تبریز، حافظیه و چغازنبیل و مناظر فرهنگی مانند اورامانات/ هورامان و هگمتانه است.

وی بر اهمیت توازن و تعادل در اولویت‌بندی حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در برنامه‌های وزیر جدید تاکید کرد و افزود: گردشگری اقتصاد پیشران است، و شاخص توسعه فرهنگی در کشور بر مبنای جذب گردشگر باید بر اساس گردشگری فرهنگی و توجه به معرفی و حفاظت آثار تاریخی باشد، زیرا گردشگری که به ایران سفر می‌کند، قطعا به خاطر دیدن آثار تاریخی و فرهنگی به ایران می‌آید، لذا صالحی امیری باید این تعادل و توازن میان میراث فرهنگی و گردشگری کشور را به خوبی تنظیم و عملیاتی کند.

اصلاح روند نامتوازن تعامل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی 

طالب‌نیا ادامه داد: وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باید به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فرهنگی و تاریخی توجه کند، در برنامه‌های توسعه و بودجه سالانه آن‌ها را به نحو شایسته ببینید و برای حفاظت و مرمت هر کدام از این آثار -که در کشور ما هم کم نیستند- نهایت وقت و انرژی را بگذارد. توسعه گردشگری مهم است، اما اگر ۵۰ سال آینده این آثار تاریخی نباشند، سفر به ایران معنا و مفهومی ندارد.

کارشناس میراث فرهنگی تاکید کرد: میراث فرهنگی که از نیاکان ما در طول تاریخ به امانت به ما رسیده است، بر همین مبنا توسعه گردشگری شکل گرفته است؛ اما صنایع‌دستی و هنرهای سنتی هم به عنوان ضلع سوم این مجموعه نباید مغفول واقع شود، متاسفانه سال‌هاست گردشگری که سال‌های در اولویت اول قرار گرفته و حوزه‌های میراث فرهنگی و صنایع‌دستی در برنامه‌های وزارت‌خانه کمرنگ‌تر هستند، هیچ توازنی در کار نیست، این روند و چرخه باید اصلاح شود.

صالحی امیری می‌تواند دیپلماسی فرهنگی را فعال‌تر کند

طالب‌نیا درباره ثبت جهانی آثار تاریخی ملموس و ناملموس گفت: تاکنون ۲۸ اثر تاریخی ملموس کشور در فهرست جهانی یونسکو ثبت جهانی شده است؛ اکنون حساسیت و سختگیری‌های بیشتری برای ثبت آثار تاریخی وجود دارد. سیدرضا صالحی امیری باید از سایر ظرفیت‌های سیاست خارجی و دیپلماسی کشور برای ثبت جهانی دیگر آثار ایران کمک بگیرد و دیپلماسی فرهنگی ایران را در جهان و سازمان‌های بین‌المللی فعال‌تر کند.

گفتنی ست؛ سیدرضا صالحی امیری متولد ١٣٤٠ در شهرستان بابل، سیاستمدار و فعال علمی و فرهنگی، دارای مدرک دکتری مدیریت دولتی است و سابقه مسئولیت در سطح وزارت در دولت یازدهم را در کارنامه خود دارد.

رئیس کمیته ملی المپیک، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم، معاون رئیس جمهوری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سرپرست وزارت ورزش و جوانان در دولت یازدهم، از مهمترین سوابق اجرایی صالحی امیری است.

صالحی‌امیری همچنین معاونت بررسی‌های راهبردی وزارت اطلاعات، ریاست کمیته اجتماعی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، و معاون پژوهش‌های فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را در کارنامه اجرایی خود دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->