هشدار اورژانس درباره شیوع سرخک در عراق هشدار یک استاد دانشگاه: شنا کردن با «لنز» ممنوع است ابتلا به سرطان معده توسط این باکتری خطرناک و بی نشانه ۲۱ آرایشگاه زنانه غیرمجاز و زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۲۸ مرداد ۱۴۰۳) فرماندار مشهد: با گران فروشی در دهه آخر صفر برخورد جدی می‌کنیم | تمام دستگاه‌های اجرایی پای کار باشند اعلام اسامی پذیرفته‌شدگان نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ مراقبت‌های بیماران دیابتی در پیاده‌روی اربعین ثبت نام بیش از ۲۵۱ هزار و ۵۰۰ نفر از خراسان رضوی برای سفر اربعین حسینی علائم شایع کمبود ویتامین D را بشناسید تغییرات اقلیمی از مهم ترین عوامل افزایش بیماری های قلبی و عروقی پیگیری مطالبات پرستاران مشهدی در نشست هم‌اندیشی با اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه علوم پزشکی سیاست‌ها و برنامه اجرایی توانمندسازی معلمان از سوی وزیر آموزش و پرورش ابلاغ شد ویدئو | فعال شدن آتش‌فشان بعد از زلزله در روسیه (۲۸ مرداد ۱۴۰۳) توصیه‌های دارویی به زائران اربعین حسینی جوان مرگ مغزی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۸ مرداد ۱۴۰۳) ستاد اربعین: ۲.۸ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند مصدومیت ۱۰ نفر براثر واژگونی مینی‌بوس در جاده گلبهار - مشهد + عکس تصادف مرگبار اتوبوس زائران ایرانی و عراقی در بغداد (۲۸ مرداد ۱۴۰۳) اسیدپاشی روی همسر سابق در نیشابور برای انتقام قتل دختر ۳ ساله + عکس  وزارت بهداشت: ایران در سطح هشدار «پایین» بیماری آبله میمونی قرار دارد محیط زیست خراسان‌رضوی، به‌دلیل وقوع پدیده گردوغبار در مشهد، هشدار صادر کرد (۲۸ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ابتلا به سرطان معده توسط این باکتری خطرناک و بی نشانه

  • کد خبر: ۲۴۶۰۲۰
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۱
ابتلا به سرطان معده توسط این باکتری خطرناک و بی نشانه
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد باکتری هلیکوباکتر پیلوری را یکی از علل عفونت و التهاب معده دانست که در صورت عدم درمان و مزمن شدن، می‌تواند منجر به سرطان معده شود.

به گزارش شهرآرانیوز، هلیکوباکتری پیلوری که عموماً به نام اچ پیلوری شناخته می‌شود، به طور معمول در معده یافت می‌شود و تقریبا در نیمی از جمعیت جهان وجود دارد.

اکثر افراد آلوده به هلیکوباکتر پیلوری هیچ علائمی ندارند و هرگز با مشکلی مواجه نمی‌شوند. با این حال این باکتری می‌تواند مواردی از مشکلات گوارشی از جمله زخم گوارشی و در موارد بسیار نادر سرطان معده را به همراه داشته باشد. هنوز دقیقاً مشخص نیست که چرا برخی افراد به این عفونت مبتلا می‌شوند و برخی دیگر خیر.

عده زیادی از افراد مبتلا به اچ پیلوری هیچ علامت خاصی ندارند و هیچ گاه مشکلی برایشان ایجاد نمی‌شود. 

عوامل خطر ابتلا به هلیکوباکتر پیلوری

 اچ پیلوری احتمالا با مصرف آب یا غذای آلوده به مدفوع اتفاق می‌افتد. اچ پیلوری باعث تغییراتی در معده و بخش ابتدایی روده کوچک می‌شود. این باکتری با آلوده کردن بافت محافظی که معده را پوشانده است؛ باعث آزاد سازی توکسین‌ها و آنزیم‌هایی می‌شود که سیستم ایمنی فرد را به پاسخگویی وا می‌دارد.

تمامی این فاکتور‌ها می‌تواند به طور مستقیم یا غیر مستقیم باعث آسیب رسیدن به سلول‌های معده و ابتدای روده باریک شده و باعث بروز التهاب مزمن در دیوار معده شوند و در نتیجه این تغییرات فرد نسبت به ترشحات معده مثل اسید معده آسیب پذیر می‌شود.

در کشور‌های توسعه یافته این عفونت در کودکان خیلی شایع نیست و بیشتر در سنین بزرگسالی اتفاق می‌افتد، اما در کشور‌های در حال توسعه اکثر کودکان زیر ۱۰ سال به این عفونت مبتلا می‌شوند.

ابتلا به سرطان معده توسط این باکتری خطرناک و بی نشانه

هادی فارسیانی، عضو هیات علمی میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: اکثر افرادی که مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری هستند، تا سنین ۱۰ تا ۱۵ سالگی، این باکتری را از خانواده خود از طریق تماس فیزیکی نزدیک و استفاده از ظروف مشترک دریافت می‌کنند، در نتیجه به صورت مزمن مبتلا به عفونت با این باکتری می‌شوند.

وی ادامه داد: تعدادی از این افراد در بزرگسالی دچار التهاب معده و در صورت عدم درمان، برخی نیز مبتلا به زخم‌های گوارشی و سرطان می‌شوند. البته در بخش عمده‌ای از افراد آلوده به هلیکوباکتر پیلوری، ممکن است حتی التهاب معده بروز نکند و بدون اینکه باکتری برای آنها مشکلی ایجاد کند، به زندگی عادی خود ادامه دهند.

فارسیانی خاطرنشان کرد: عفونت با باکتری هلیکوباکتر پیلوری، منجر به التهاب معده و در صورت مزمن شدن و عدم درمان در برخی موارد می‌تواند باعث بروز زخم‌های گوارشی و سرطان معده شود.

وی درخصوص اهمیت رعایت نکات بهداشتی پیرامون این اختلال نیز عنوان کرد: خانواده‌هایی که اصول بهداشتی فردی را رعایت و در تهیه مواد غذایی سالم دقت می‌کنند، کمتر به عفونت این باکتری مبتلا می‌شوند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد:‌طبق مطالعات انجام شده، درکشور استرالیا و برخی از کشور‌های اروپایی میزان ابتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری حدود ۲۵ درصد است. با این حال در کشور فیلیپین و برخی دیگر از کشور‌های جنوب شرق آسیا میزان عفونت با این باکتری به ۹۰ درصد هم می‌رسد؛ لذا عدم رعایت بهداشت فردی در این کشور‌ها می‌تواند علت بالای درصد عفونت با این باکتری باشد.

فارسیانی بیان کرد: باکتری مذکور برای ناقلین بدون علامت، مشکلی ایجاد نمی‌کند و این افراد نیاز به درمان خاصی ندارند، اما در افرادی که عفونت با هلیکوباکتر پیلوری منجر به التهاب مزمن می‌شود، باید حتما به متخصص گوارش مراجعه کنند و بعد از انجام آندوسکوپی و مراحل تشخیص، درمان آنتی بیوتیکی انجام گیرد. عدم تشخیص و درمان به موقع در این افراد می‌تواند در برخی موارد منجر به بروز زخم معده، زخم اثنی عشر و سرطان معده شود.

عضو هیات علمی گروه میکروب شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین با اشاره به اینکه، درمان چند دارویی از طریق تجویز و نیز مصرف همزمان چندین آنتی بیوتیک به مدت ۲ الی ۳ هفته صورت می‌گیرد، اضافه کرد: دسته‌ای از دارو‌ها از جمله پنتاپرازول یا امپرازول به همراه آنتی بیوتیک‌هایی مثل کلاریترومایسین، مترونیدازول و آموکسی سیلین که باعث از بین رفتن باکتری شده، با توجه به شرایط بیمار توسط پزشک معالج تجویز می‌شود.

کلم بروکلی در درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری موثر است

وی به روش‌های درمانی جایگزین که برای درمان این عفونت در افرادی که به درمان با آنتی بیوتیک پاسخی نمی‌دهند، اشاره کرد و افزود: یکی از این روش ها، مصرف لبنیات سنتی ترش یا پروبیوتیک است که حاوی باکتری‌های مفید بوده و در برخی موارد منجر به از بین رفتن عفونت با هلیکوباکتر پیلوری می‌شوند. همچنین، طبق مطالعات، استفاده طولانی مدت از کلم بروکلی، می‌تواند به حذف عفونت با این باکتری کمک کند. کلم بروکلی خاصیت آنتی باکتریال داشته و باعث کاهش عفونت در افراد مبتلا می‌شود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->