۲ دختربچه در بندرعباس قربانی حریق خانگی شدند کل و بز ایرانی؛ گونه‌های در معرض خطر دیده می‌شوند + ویدئو آتش‌سوزی گسترده کارگاه گاز مایع در شیراز مهار شد پیش‌دبستانی در یک قدمی اجباری شدن ثبت ۱۲۸ زلزله در کشور طی یک هفته گذشته (۱۰ آبان ۱۴۰۴) | خراسان رضوی در صدر لرزه‌خیزترین استان‌ها جهان وارونه شد | سالمندان جلوتر از جوانان در ماراتن دیجیتال! توضیحات تأمین اجتماعی در خصوص کسر یک درصد از حقوق بازنشستگان صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در خراسان رضوی (۱۰ آبان ۱۴۰۴) ارائه تسهیلات و تخفیفات ویژه اقامتی به بازنشستگان و وظیفه‌بگیران کشوری از روز دوشنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۴) نارضایتی بازنشستگان از قرارداد بیمه تکمیلی حق مناطق جنگی به کدام بازنشستگان پرداخت می‌شود؟ +جزئیات حکمت کارت آبان بازنشستگان لشکری شارژ شد (۱۰ آبان ماه ۱۴۰۴) + مبالغ واریزی واریز معوقات بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در هفته جدید ادامه دارد (۱۰ آبان‌ماه ۱۴۰۴) بازداشت مأمور پلیس در پرونده تیراندازی جاده رودان هرمزگان معجزه کاهش وزن با مصرف عصاره یک چای معروف پانسمان بیماران پروانه‌ای، قربانی تحریم‌های آمریکا تفاوت آنفلوانزا با دیگر بیماری‌های ویروسی تنفسی چیست؟ خوردنی‌هایی برای کاهش علائم اختلال عاطفی فصلی انسداد ۸ سایت غیرقانونی فروش بلیت هواپیما | مسافران پیش از خرید، استعلام مجوز سایت را بگیرند پاسخ فرودگاه مشهد به خبر «درهای بسته» بر روی مسافران | اختلال در اتوماتیک، علت تأخیر ورود بود (۱۰ آبان ۱۴۰۴) + فیلم کلاهبردار حرفه‌ای با اعتراف به ۱۷ فقره کلاهبرداری میلیاردی دستگیر شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) اولین پرواز مستقیم تهران-وین روز دوشنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۴) انجام خواهد شد بیش از نیم‌میلیون تولد در هفت‌ماهه نخست ۱۴۰۴ برخورد یک هواپیما با ساختمان مجاور فرودگاه در تبریز + جزئیات (۱۰ آبان ۱۴۰۴) راهکار‌هایی برای پیشگیری از مسمومیت در کودکان مدیرعامل راه آهن: مسافران ایرانی با قطار پُرسرعت به آنکارا می‌روند سرطان پروستات دومین سرطان شایع مردان ایرانی | سالانه ۱۰ هزار مورد جدید در کشور ثبت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۰ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر بارش باران باشند  مصدومیت ۱۳ مسافر بر اثر واژگونی اتوبوس در شهرستان گلبهار خراسان رضوی (۱۰ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تفاوت آبله میمونی و آبله مرغان را می‌دانید؟

  • کد خبر: ۲۴۶۵۹۸
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۰
تفاوت آبله میمونی و آبله مرغان را می‌دانید؟
آبله میمونی از لحاظ تظاهرات پوستی یعنی تاول‌های ریز پوستی آبکی به آبله مرغان شباهت دارد و ممکن است این دو بیماری با هم اشتباه شوند، اما تفاوت‌هایی در نحوه شروع علائم و شکل پراکندگی دانه‌های پوستی وجود دارد و سبب تشخیص این دوبیماری از هم می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ از علائم آبله مرغان می‌توان به بثورات پوستی روی شکم و تنه اشاره کرد. مقدار کمتری آبله روی صورت و کف دست‌ها و انتهای اندام‌ها ظاهر می‌شود. آبله میمونی در ابتدا صورت را درگیر می‌کند. همچنین در بسیاری از بیماران ۷۵ درصد کف دست و پا نیز دچار تاول‌های ریز دردناک می‌شود که در اینجا ممکن است بیماری را با سیفیلیس هم اشتباه بگیرند.

در آبله میمونی ضایعات مخاطی در دهان و دانه‌های پوستی پوستی در منطقه تناسلی و گاهی در چشم و قرینه دیده می‌شود. آبله میمونی بر روی صورت زودتر و بیشتر ظاهر می‌شود و در شکم و کمر دیرتر، اما در ابله مرغان بر روی صورت کمتر و دیرتر پیدا می‌شوند.
تعداد دانه‌های آبدار پوستی می‌تواند از چند عدد تا هزاران عدد بین افراد مختلف متفاوت باشد.

شروع بیماری ابله مرغان با تب خفیف با پیدایش دانه‌های قرمز پوستی است و دانه‌ها در مراحل مختلف تکاملی در بدن دیده می‌شوند، اما در آبله میمونی ضایعات عمیق و نسبتا سفت، گرد و با حاشیه منظم و در تمام نقاط بدن و در یک مرحله ظاهر می‌شود.
تورم غدد لنفاوی که در فاز اول بیماری رخ می‌دهد، در ابله میمونی وجود دارد، اما در ابله مرغان مشاهده نمی‌شود.

تفاوت دیگر آبله مرغان با آبله میمونی این است که ابله مرغان مخصوص انسان است و میزبان حیوانی ندارد، اما آبله میمونی مخزن جوندگان و میمون دارد و انتقال بیشتر از حیوان به انسان است و انتقال انسان به انسان در گذشته بسیار کمتر بوده است. اگر در خانه، فرد مبتلا با انسان سالم بدون سابقه بیماری روبرو شوند احتمال انتقال آبله میمونی کم است، اما آبله مرغان حدود ۸۵ درصد احتمال انتقال از بیمار به فرد سالم بدون سابقه را دارد و بسیار واگیر است.

در پایان می‌توان گفت که ویروس آبله میمونی جزء خانواده پاکس‌ویریده است و با ویروس‌های آبله و آبله گاوی خویشاوند است، اما ویروس آبله مرغان جزء خانواده هرپس‌ویریده است و باویروس تبخال هم‌خانواده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->