تمهیدات ترافیکی پلیس راهور برای روز اربعین در مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۳) ستاد مرکزی اربعین: زائران روز اربعین به کشور برنگردند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب به سلامتی شما آسیب می‌رساند هواشناسی: دمای ۴۸ درجه‌ای در شهر‌های زیارتی عراق به ثبت رسید ویدئو | لحظه دیده شدن پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور (۳ شهریور ۱۴۰۳) دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد سردار رادان: ۲.۵ میلیون زائر تاکنون از عراق بازگشته‌اند (سوم شهریور ۱۴۰۳) سازمان اورژانس کشور: روند کاهشی موارد غرق‌‍شدگی در استان‌های خراسان تغییر در نرخ اضافه‌کار پرستاران و استخدام نیرو‌های جدید (سوم شهریور ۱۴۰۳) راه‌های موثر برای مبارزه با حشره «سِنَک» ستاد اربعین هلال احمر:۲۵۳ زائر مصدوم و جان‌باخته به داخل کشور انتقال یافتند تصادف شدید موتورسیکلت و خودرو در بلوار شریعتی مشهد+جزییات (۳ شهریور ۱۴۰۳) تحویل وزارت میراث فرهنگی به صالحی امیری با حضور عزت الله ضرغامی دستگیری ۵ متهم درگیری مسلحانه در مشهد + فیلم دبیر انجمن علمی داروسازان ایران: به دلیل اعمال تحریم‌ها، با کمبود دارو‌ مواجه هستیم شیرخشک‌های محتوی هروئین از سوی پلیس کشف شد ویدئو | لحظه انفجار خودروی سواری پس از تصادف با تریلی در محور ایلام-مهران (۲ شهریور ۱۴۰۳) ویدئو | لحظه دستگیری سارقی در مشهد که در مبل مخفی شده بود چه کنیم تا فرزندانی ولخرج تربیت نکنیم؟ اطلاعیه اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی درباره هجوم حشره سِنَک به مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۳) تاکید وزیر جدید آموزش و پرورش بر پرهیز از نگرش های سیاسی در حوزه تعلیم و تربیت بروز اسهال خونی در افراد، اختلالی جدی است که باید توسط پزشک بررسی شود
سرخط خبرها

چه کنیم تا فرزندانی ولخرج تربیت نکنیم؟

  • کد خبر: ۲۴۷۰۲۱
  • ۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
چه کنیم تا فرزندانی ولخرج تربیت نکنیم؟
اجازه دهید فرزندتان ببیند که شما برای امرار معاش چه می‌کنید. به آنها نشان دهید که کاری که انجام می‌دهید هزینه غذا، پوشاک، خانه، تعطیلات و ... را می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مشکلاتی که شاید والدین زیادی با آن درگیر هستند، نحوه پول خرج کردن کودکان است. این که کودکان به راحتی پولی که در اختیار آنها قرار می‌گیرد آن را صرف مواردی می‌کنند که شاید در آن لحظه داشتن یا انجام آنها ضروری نبوده است. بسیاری از والدین انتظار دارند که کودکشان نسبت به خرج کردن احتیاط بیشتری داشته یا از تقاضا‌های غیرضروری بپرهیزند. اما در عمل می‌بینیم که اکثر آن‌ها اهمیتی به این مقوله نمی‌دهند. آن‌ها فکر می‌کنند که هر چیزی که می‌بینند وظیفه والدین است که به هر نحوی آن را برایشان تهیه کنند.
والدین از یک سو دوست دارند آن چه که در توان دارند برای کودکان خود انجام دهند و به نوعی این تفکر در آنها وجود دارد که فرزند من در آینده دچار سرخوردگی نشود. شاید بسیاری از آنها توان مالی این کار را نداشته باشند، توان نه گفتن به کودک خود را ندارند و از طرفی هم در درون خود دوست دارند فرزندشان تا حدودی شرایط خانواده را درک کند و کمی از خواسته‌های غیر ضرورتی خودشان صرف نظر کنند. شاید ما به عنوان والدین نمی‌توانیم برخورد مناسبی در این امور با کودک خود داشته باشیم. در این خصوص سالومه حاج آقایی روانشناس بالینی توضیح می دهند:

چگونه می‌توانم به فرزندم بفهمانم برای پولی که به راحتی خرج می‌کند، زحمت‌ها کشیده شده؟

 اجازه دهید فرزندتان ببیند که شما برای امرار معاش چه می‌کنید. به آنها نشان دهید که کاری که انجام می‌دهید هزینه غذا، پوشاک، خانه، تعطیلات و ... را می‌دهد. چون والدین برای کودکان الگو هستند. معمولا گفته می‌شود کودکان از وقتی که خیلی کوچک هستند در همه مسائل تربیتی بیشتر از طریق دیدن یاد می‌گیرند تا با شنیدن؛ بنابراین اگر پدر و مادر خیلی ولخرج باشند و از کودکان خود بخواهند که پس‌انداز داشته باشند، ممکن است که کودکان اصلا این قضیه را یاد نگیرند یا مفهوم آن را متوجه نشوند، مگر کودکانی که از نظر روانی آسیب خورده اند و احساس کرده‌اند که والدینشان خیلی خرج می‌کنند، بنابراین آنها برعکس والدین خود عمل می‌کنند. در مقابل وقتی کودکی ببیند پدر ومادرش سخت‌کوش هستند و برای زندگی تلاش می‌کنند، بنابراین این کودکان هم همان کار را انجام می‌دهند.

کودکان از همان ۳تا ۴ سالگی که ممکن است مهد کودک بروند به خصوص کودکی که مادرش سرکار می‌رود. مادر می‌تواند از همان موقع به کودکش بگویید که من باید سرکار بروم تا بتوانم برای تو مثلا اسباب بازی بخرم یا تو را به شهربازی ببرم. کودک از همان سنین متوجه می‌شود که اگر پدر یا مادر سر کار نروند پولی برای خرید کردن وجود ندارد.
در حقیقت کودکان قانون زندگی را یاد می‌گیرند، این که آدم‌ها باید سرکار بروند، با کار کردن است که پول بدست می‌آورند. آنها با این پول می‌توانند چیز‌هایی که دوست دارند را با برنامه بخرند. در واقع کودکان از سن ۳ تا ۴ سالگی می‌توانند این مفهوم را متوجه شوند و همین‌طور که سن‌شان بالاتر می‌رود، چون از نظر ریاضی و مفهومات، ذهن‌شان آمادگی بیشتری دارد، این دامنه می‌تواند وسعت پیدا کند و در کنارش انتظاراتی از کودکان‌مان داشته باشیم، این که، چون آنها سر کار نمی‌روند، وقتی که بخشی از پول را به عنوان پول توجیبی به آنها می‌دهیم. باید این پول توجیبی را تقسیم بندی کرده و نیاز‌ها و خواسته‌هایشان را تشخیص و اولویت بندی کنند.

وقتی که می‌خواهند خرید کنند چگونه کالایی را انتخاب کنند. به عنوان مثال وقتی که می‌خواهند یک اسباب بازی یا خواراکی را بخرند، کم کم در سنین ۹ تا ۱۰ سال می‌توانند قیمت‌ها را در مارک‌های مختلف ببینند مقایسه کنند از روی قیمت، مارک و حجم، شکل و کیفیت آنها را انتخاب و بخرند. والدین باید همه این موارد را برای خرید با کودکان خود صحبت کنند. با توجه به این که بسیاری از خرید‌های کودکان کودکان تحت تبلیغات است بنابراین والدین باید آن‌ها را راهنمایی کنند، این که هر چیزی که تبلیغ می‌شود ارزش خرید ندارد و باید در موردش خوب تحقیق کنند.

چکار کنیم که کودکان و نوجوانان قدر پول را بدانند و به راحتی آن را خرج نکنند؟

وقتی نوجوانان پول را هدر می‌دهند چه کنیم؟ چگونه می‌توانیم فرزندانمان را از خرج کردن‌های بیهوده باز داریم؟ فرزندانی که همیشه تقاضای پول دارند و سوال‌های بیشتری که ممکن است درباره پول مطرح شود که پاسخ به آنها از فردی به فردی ممکن است متفاوت باشد به عنوان مثال فرزند نوجوانی که دائم تقاضای پول دارد باید مطمن شویم پول را در چه راهی خرج می‌کند به عنوان مثال شاید موادی مصرف می‌کند یا در برد و باخت‌ها پول را از دست می‌دهد.
اگر فرزند شما پولی از شما دریافت می‌کند، همه آن را خیلی سریع خرج می‌کند، چیز دیگری را که می‌ببیند، می‌خواهد و شما هم آن را برای او می‌خرید، بهتر است که درباره شیوه‌ی فرزندپروری خود تجدید نظر کنید. در این مورد، می‌توانید چیزی شبیه این بگویید: «متاسفم، می‌دانم که شما همین الان آن را می‌خواهید، اما باید تا هفته بعد که کمک هزینه بعدی خود را دریافت می‌کنید، صبر کنید.»؛ بنابراین اگر فرزند شما همه پولی که در اختیار دارد خرج کرده و پس انداز اصلا نمی‌کند وقت آن است که از او انتظار بیشتری داشته باشیم.

اگر کودکان شما آزادند پولی را که باید پس‌انداز کنند را خرج کنند، باید ببینید چقدر برای آنها خرید می‌کنید. باید آنها را مسئول هر چه بیشتر خواسته‌هایشان کنید. شاید مثلا برای تولد بیش از حد هدیه می‌گیرید، بنابراین هرگز مجبور نیستند برای چیز‌های گران قیمت پس‌انداز کنند. همچنین اگر همراه شما آمدن هنگام خرید وسوسه زیادی ایجاد می‌کند، او را زیاد به مراکز خرید نبرید؛ بنابراین درگیر کردن فرزندانمان با یک برنامه پس‌انداز و مهارت‌های مدیریت پول، آنها را برای آینده‌ای محکم آماده می‌کند. والدین باید به کودکان در مورد مسائل مالی آموزش دهند تا وقتی از دنیا می‌روند فرزندانشان از دام‌هایی که می‌تواند از نظر مالی ویرانگر باشد، اجتناب کنند. با شروع زود هنگام پس‌انداز و درک بودجه بندی پول، کودکان در بزرگسالی عادات محکمی خواهند داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->