آلودگی آب شرب شهر سنگان خواف در خراسان رضوی رد شد افزایش ساعت فعالیت دفاتر ثبت ازدواج به مناسبت میلاد امیرالمومنین(ع) مدارس آذربایجان شرقی فردا (دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳) غیرحضوری شد نجات زندگی دوقلوهای عجول جوینی با اورژانس هوایی + ویدئو متاپنوموویروس جدید و ناشناخته نیست| مرگ و میر این ویروس بسیار پایین است پرستاران کوچک پدر آیا قم با پذیرش ۲۵ میلیون زائر، فرصت‌های گردشگری مذهبی را تقویت می‌کند؟ صدور پلاک تاریخی برای خودروهای کلاسیک چه شرایطی دارد؟ تیراندازی در چابهار | چهار نفر مجروح شدند (۲۳ دی ۱۴۰۳) اختلاف افزایش هزینه ها و منابع موجود، باعت تاخیر در پرداخت مطالبات مراکز درمانی شده است روز پدر سبز‌تر می‌شود | اجرای پویش درختکاری به‌نام پدر، در ۳۲ نقطه از خراسان رضوی شبکه فرقه ضاله عرفان حلقه در اردبیل متلاشی شد (۲۳ دی ۱۴۰۳) احتساب نمرات مردودی دانشجویان در معدل لغو شد معجزه تشویق ممنوعیت آموزش زبان انگلیسی در کودکستان‌ها تصمیم‌گیری وزارت آموزش و پرورش برای برگزاری کلاس‌های جبرانی دانش‌آموزان حواستان به بیماری‌های شایع آنفلوانزا و کرونا باشد | ویروس‌کشی با خودمراقبتی کاهش موارد ابتلا به تب دنگی در چابهار (۲۳ دی ۱۴۰۳) علائم بزرگ‌شدن غده پروستات چیست؟ پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافربری بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در مشهد چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ خفت‌گیری زن جوان به‌خاطر سرقت طلاهایش، به قیمت جانش تمام شد پرواز‌های اروپایی از ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ از سر گرفته می‌شود توافقات ایران و عراق برای تشدید مبارزه با مواد مخدر وزیر آموزش و پرورش خطاب به مدیران و معاونان: با دانش‌آموزان برخورد‌های ناهنجار نداشته باشید متن و پیام تبریک روز پدر و روز مرد ۱۴۰۳ + کلیپ و استوری پلمب ۷۹۵ بنگاه املاک در خراسان رضوی طی ۹ماهه اول ۱۴۰۳ کشف و ضبط بیش از ۵۰۰ کیلوگرم موادمخدر در مرز‌های جنوبی کشور آشنایی با محله‌های نزدیک حرم امام‌رضا(ع) + جاذبه‌ها و تاریخچه آن‌ها توقیف خودروی قاچاق ۷ میلیاردی در داورزن خراسان رضوی (۲۳ دی ۱۴۰۳) جمعیت سالمندان تا سال ۱۴۲۱، دوبرابر می‌شود بحران آتش‌سوزی لس‌آنجلس روند تغییر اقلیمی زمین را تقویت کرد
سرخط خبرها

مشهد، نیازمند توجه درمانی بیشتر

  • کد خبر: ۲۴۷۵۰۳
  • ۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
مشهد، نیازمند توجه درمانی بیشتر
با توجه به آمار سرشماری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو ۱۰ دانشگاه کشور بوده که سرانه تخت بیمارستانی در آن نامناسب است.

براساس استاندارد‌های وزارت بهداشت، به ازای هزار نفر جمعیت باید ۱.۵ تخت دولتی و یک تخت غیردولتی فراهم باشد و همچنین برای جمعیت زائر و مسافر درمجموع در بخش دولتی و غیردولتی باید ۰.۴ تخت بیمارستانی موجود باشد. این یعنی برای هر هزار نفر در کلان‌شهر مشهد ۲.۹ تخت بیمارستانی لازم است.

با توجه به آمار سرشماری، دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد جزو ۱۰ دانشگاه کشور بوده که سرانه تخت بیمارستانی در آن نامناسب است. بنابر اعلام وزارت بهداشت و سازمان برنامه‌وبودجه، حدود ۳ هزار تخت بیمارستانی در مشهد کمبود داریم. میانگین کشوری سرانه بهداشت و درمان به ازای هر نفر جمعیت در سال۱۴۰۲ رقم یک‌میلیون‌و۳۷۰هزار تومان، در خراسان‌رضوی یک‌میلیون‌و۱۶۰هزار تومان و در دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد یک‌میلیون‌و۵۰هزار تومان بوده است. 

در سال۱۴۰۳ میانگین کشوری سرانه بهداشت و درمان به ازای هر نفر جمعیت یک‌میلیون‌و۸۴۵هزار تومان، در خراسان‌رضوی یک‌میلیون‌و۵۰۰هزار تومان و در دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد یک‌میلیون‌و۳۶۰هزار تومان بوده است؛ بنابراین در سال۱۴۰۲ سرانه بهداشت و درمان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد ۱.۷ همت و در سال۱۴۰۳ رقم ۲.۵ همت نسبت به سال‌های گذشته‌شان کاهش داشته است. سرانه بهداشت و درمان در مشهد نسبت به میانگین کشوری هم پایین‌تر است. 

از سویی دیگر، متأسفانه در آمار سرشماری نفوس و مسکن در مشهد، مواردی نظیر جمعیت اتباع بیگانه و حضور زائران در مشهد شمارش نمی‌شود. این تعداد جمعیت بی‌شک به خدمات بهداشت و درمان نیاز دارند که بنا به وظیفه انسانی باید به آنها خدمات ارائه دهیم، ولی بیشتر این بیماران هزینه‌ای برای درمان نمی‌پردازند؛ بنابراین تعداد زیادی پرونده‌های بسته‌نشده از بدهی‌های هنگفتی از بیماران اتباع داریم که هزینه درمانشان را هنوز پرداخت نکرده‌اند. اتباع مستقر در مشهد از سال۱۴۰۰، حدود ۸۲میلیارد تومان خدمت درمانی دریافت کرده‌اند و تاکنون هیچ هزینه‌ای پرداخت نکرده‌اند. 

با این اوصاف، مشهد علاوه بر جمعیت سرشماری‌شده، دارای جمعیت شناور اتباع و زائران است و باید در تخصیص سرانه سلامت به مشهد، نگاه همه‌جانبه‌ای وجود داشته باشد و سرانه بیشتری تخصیص یابد. یک بیمارستان ۵۴۰تختخوابی در شرق مشهد در شهرک شهیدرجایی و یک بیمارستان ۵۴۰تختخوابی دیگر در غرب مشهد ساخته خواهد شد. بنابر نامه وزیر بهداشت به معاون‌اول رئیس‌جمهور در دولت سیزدهم قرار بود یک بیمارستان هزار تختخوابی در مشهد ساخته شود، اما ساخت این بیمارستان همچنان بلاتکلیف است و به نتیجه نرسیده و منتظر تصمیمات دولت جدید است.

تجهیزات پزشکی با فناوری‌هایی مانند ام‌آر‌آی، سی‌تی‌اسکن، شتاب‌دهنده خطی سرطان و آنژیوگرافی ازجمله دستگاه‌هایی هستند که در بیمارستان‌های دولتی با کمبود آنها روبه‌رو هستیم. تا پایان سال۱۴۰۱، براساس اعلام وزارت بهداشت، سرانه دستگاه‌های پزشکی پیشرفته در بیمارستان‌های دولتی از میانگین کشوری کمتر بود و هم‌اکنون با توجه به دستورات وزارت بهداشت و پیگیری‌های دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، تعدادی دستگاه پزشکی به دانشگاه‌های دولتی تزریق شده و بخشی از کمبود‌ها در حال برطرف‌شدن است.

عمر تجهیزات پزشکی مانند آنژیوگرافی بیش از ۱۰ سال است و باید جایگزین شوند. زیرا عمرشان رو به پایان است و اگر جایگزین نشوند، دچار مشکل خواهیم شد. بیمارستان طالقانی، بیمارستان اکبر و بیمارستان ولایت نیاز به دستگاه ام‌آر‌آی دارند. سرانه دارویی خراسان‌رضوی ۸درصد و دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد ۶.۳ درصد است که این میزان علاوه بر اینکه نسبت به میانگین کشوری کمتر است، جمعیت زائرانی که به‌صورت روزانه از درمانگاه و بیمارستان‌های مشهد خدمات درمانی می‌گیرند، در آمارش لحاظ نشده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->