راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

خراسان رضوی در بین استان‌های نخست چندقلوزایی

  • کد خبر: ۲۴۸۳۰۰
  • ۱۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۴
خراسان رضوی در بین استان‌های نخست چندقلوزایی
در سال ۱۴۰۲ از ۶۷۱ مورد سه‌قلوزایی، استان تهران با ۸۷ مورد، خراسان رضوی با ۵۵ مورد، اصفهان و آذربایجان شرقی هر کدام با ۵۴ مورد و خوزستان با ۵۰ مورد در رتبه نخست قرار دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ موضوع پیری جمعیت در سال‌های اخیر به یکی از مشکلات کشور تبدیل شده تا جایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی سال‌ها قبل درباره این مساله هشدار دادند و در این راستا قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز تدوین، تصویب و ابلاغ شد.

هر چند انتقادات بسیاری به نحوه اجرای قانون جوانی جمعیت وجود دارد و برخی کارشناسان معتقدند قوانین موجود مشوق‌های مناسبی برای تشکیل خانواده و فرزندآوری نیست، اما آمار‌ها حاکی از آن است که تسهیلات فرزندآوری و ازدواج مناسبی پرداخت شده و عدم تمایل خانواده‌ها را باید در موضوعات فرهنگی و سایر بخش‌ها جستجو کرد.

برخی کارشناسان نیز بر این باور هستند که اگر قوانین فعلی نبود، حتی ممکن بود، شیب کاهش جمعیت با سرعت بیشتری رخ دهد و وضعیت کاهش جمعیت، در شرایط نامناسب تری قرار می‌گرفت.

چندقلوزایی راهکار جلوگیری از کاهش جمعیت/کدام استان‌ها در صدر قرار دارند

کارشناسان همچنین معتقدند چندقلوزایی می‌تواند بخشی از کاهش جمعیت را ترمیم کند، اما آمار‌ها نشان می‌دهد تعداد چند قلوزایی نیز در سال‌های اخیر کاهش داشته است. مقایسه تعداد زایمان تک‌قلو و چندقلو‌ها در کشور از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۲ که در سامانه ثبت احوال کشور قرار داده شده، بیانگر آن است که تعداد تک‌قلو‌ها در سال ۱۴۰۲، عدد یک میلیون و ۱۸ هزار و ۳۶۷ است، در حالی که این عدد در سال ۱۳۹۳، یک میلیون و ۴۸۶ هزار و ۸۸۴ بوده که در این حوزه کاهش وجود دارد.

تعداد تک‌قلوزایی و چندقلوزایی در استان‌های مختلف متفاوت است؛ در سال ۱۳۹۳، تعداد ۳۸ زایمان چهارقلو، ۸۶۸ زایمان سه‌قلو، ۲۲ هزار و ۳۴۱ زایمان دوقلو و یک میلیون و ۴۸۶ هزار و ۸۸۴ زایمان تک‌قلو در کشور رخ داده، در حالی که در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۰ زایمان چهارقلو، ۶۷۱ زایمان سه‌قلو، ۱۸ هزار و ۷۴۳ زایمان دوقلو و یک میلیون و ۱۸ هزار و ۳۶۷ زایمان تک‌قلو اتفاق افتاده است.

این جدول آماری اعداد و ارقام را به تفکیک نشان داده است؛ در سال ۱۳۹۳ که ۳۸ زایمان چهارقلو ثبت شده، خراسان رضوی با ثبت ۵ مورد، فارس و تهران با ثبت ۴ مورد، اصفهان و قم نیز با ثبت ۳ مورد بیشترین چهارقلوزایی داشته‌اند، اما این استان‌ها در سال ۱۴۰۲ جای خود را به اصفهان با ثبت ۶ مورد، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و خوزستان هر کدام با ثبت ۳ مورد بیشترین چهارقلوزایی را داشته‌اند.

در تعداد سه‌قلوزایی نیز در کل کشور با کاهش روبرو بوده‌ایم، به طوری که در سال ۱۳۹۳ تعداد ۸۶۸ مورد ثبت شده و تهران با ۱۱۹ مورد، خراسان رضوی با ۷۹ مورد، اصفهان با ۷۸ مورد و آذربایجان شرقی با ۵۸ مورد در رتبه‌های نخست قرار دارند؛ در سال ۱۴۰۲ نیز از ۶۷۱ مورد سه‌قلوزایی استان تهران با ۸۷ مورد، خراسان رضوی با ۵۵ مورد، اصفهان و آذربایجان شرقی هر کدام با ۵۴ مورد و خوزستان با ۵۰ مورد در رتبه نخست قرار دارند.

آمار تعداد دوقلوزایی نیز حاکی از آن است که در سال ۱۳۹۳، تعداد ۲۲ هزار و ۳۴۱ مورد وجود داشته که استان تهران با ۳ هزار و ۴۳۵، خراسان رضوی با ۲ هزار و ۱۷، خوزستان با یک هزار و ۵۹۶ و فارس با یک هزار و ۳۶۷ مورد بیشترین دوقلوزایی را داشته‌اند و در سال ۱۴۰۲ نیز با تعداد ۱۸ هزار و ۷۴۳ دوقلوزایی، تهران با ۲ هزار و ۷۵۸ مورد، خراسان رضوی با یک هزار و ۶۶۱ مورد، خوزستان با یک هزار و ۴۷۲ مورد، فارس با یک هزار و ۲۵۶ مورد در صدر قرار دارند.

همچنین آمار حاکی از آن است که در سال ۱۳۹۳ تعداد یک میلیون و ۴۸۶ هزار و ۸۸۴ مورد تک‌قلوزایی، استان‌های تهران با ۱۸۹ هزار و ۷۱۴، خراسان رضوی با ۱۴۴ هزار و ۹۴۴ و خوزستان با ۱۰۹ هزار و ۲۵۴ در صدر قرار دارند؛ این آمار با کاهش چشمگیر در سال ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۱۸ هزار و ۳۶۷ رسیده و استان‌های تهران با ۱۲۵ هزار و ۳۸۹، خراسان رضوی با ۹۸ هزار و ۱۷۲، سیستان و بلوچستان با ۸۷ هزار و ۹۱۰ در صدر جدول واقع شده‌اند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->