به گزارش شهرآرانیوز، محمدامین بابایی در نشست خبری هفته تعاون که امروز (۱۷ شهریور ۱۴۰۳) در محل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برگزار شد، تصریح کرد: طی آخرین آمار در شهریورماه امسال حدود ۱۵ هزار و ۳۳۸ تعاونی ثبتشده در استان داریم که از این تعداد، ۷ هزار و ۸۱۱ تعاونی فعال هستند و اطلاعاتشان را بهروزرسانی میکنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با تأکید بر نقش سامانه تعاون در پیشبرد اهداف مدیران و خود اعضا، بیان کرد: از سال ۹۸، سامانه تعاون با هدف تجمیع اطلاعات تعاونیهای فعال شکل گرفته است و ما هم از تعاونیها درخواست داشتیم که در سامانه ثبتنام کنند و اطلاعات خود و اعضایشان را بهروزرسانی کنند.
وی با اشاره به شعار سال مبنی بر جهش تولید با همکاری مردم، بر حمایت از تعاونیهای تولیدی تأکید کرد و یادآور شد: در حال حاضر، ۴۹ تعاونی فعال در استان داریم و تمام تلاشمان رشد این بخش است.
وی افزود: هماکنون ۳۲ درصد تعاونیها در حوزه خدمات، ۲۳ درصد در بخش کشاورزی و ۱۳ درصد در بخش صنعت و مابقی، در حوزههای متفرقه فعالیت دارند.
بابایی با بیان اینکه چالشهای موجود در بخش تعاونی باعث شدهاند که این بخش خوب کار نکند، گفت: باوجود برگزاری دورههای آموزشی برای اعضای تعاونیها، عمدهترین چالشی که ما در این حوزه داریم ناآگاهی اعضا از قوانین است که قطعاً آموزش آنها در کسب مطالبههای قانونیشان نقش خواهد داشت؛ پس در نتیجه خود اعضا باید به دنبال افزایش آگاهی از قوانین حوزه تعاون باشند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به اینکه در سند توسعه بخش تعاون، سهم ۲۵ درصدی برای این حوزه لحاظ شده است، بیان کرد: اما در واقع این سهم حدود ۵ درصد است که بسیار ظرفیت و جای کار دارد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره سهم حوزه تعاون در اشتغال و صادرات تصریح کرد: تا زمانی که تعاونیها اطلاعات خود را در سامانه تعاون به طور کامل ثبت و بهروزرسانی نکنند، ارائه آمار دقیق سخت است. اما براساس رصدی که داشتیم، در سال ۱۴۰۲ حدود ۴ هزار و ۴۲۶ اشتغال صورت گرفته که از ابتدای سال، ۵۱۵ اشتغال جدید نیز ایجاد شده است.
بابایی ادامه داد: همچنین در سال ۱۴۰۲، میزان صادرات حوزه تعاون استان حدود ۱۰۷ میلیون دلار بود و در پنجماهه نخست امسال هم ۲۱ میلیون دلار صادرات انجام شد.
وی در خصوص حمایتها از حوزه تعاون تصریح کرد: عمده حمایتها از حوزه تعاون معافیت ۲۰ درصدی تعانیها از مالیات است. بحث معافیت بیمهای است که این معافیت بیمهای قطعا از سوی سازمان تامین اجتماعی باید تامین اعتبار شود. همچنین ردیف ویژه خاص تعاون است که در قانون دیده شده همه دستگاههای اجرایی ۱۰ درصد از سهم اعتبارات خود را به بخش تعاون اختصاص دهند و تا سقف ۲۵ درصد اعتبارات را به تعاونیها بدهند.