شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی ۶ هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد+تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳) گره کور ترافیکی در میدان شهید کاوه مشهد باز می‌شود
سرخط خبرها

قفل بیست‌ساله زمین‌های رها شده در محله مهرآباد مشهد باز شد

  • کد خبر: ۲۵۰۸۶۰
  • ۲۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶
  • ۱
قفل بیست‌ساله زمین‌های رها شده در محله مهرآباد مشهد باز شد
بخش عمده گلایه‌های مردم محله مهرآباد در چند عبارت کوتاه خلاصه می‌شد. دغدغه‌هایی با این مضمون که: «مردم شریف مهرآباد همچنان با موجی از ریزگرد‌ها دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند».

به گزارش شهرآرانیوز؛ صد و‌شصت‌و‌چهارمین تریبون مردمی به تعیین تکلیف زمین‌های رها و سامان‌دهی ریزگرد‌ها در محله مهرآباد اختصاص داشت. بخش عمده گلایه‌های مردم محله مهرآباد در چند عبارت کوتاه خلاصه می‌شد. دغدغه‌هایی با این مضمون که: «مردم شریف مهرآباد همچنان با موجی از ریزگرد‌ها دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند» زمین‌های خالی و خاکی نیز به محلی برای دپوی نخاله‌های ساختمانی تبدیل شده است. امکانات نیز در بعضی محدوده‌های محله تقریبا صفر است و ساکنان آن از این شرایط در رنج و عذاب‌اند.

همه این موارد یک طرف ماجراست. دسترسی نداشتن ساکنان محله به مترو، دغدغه وسایل حمل‌ونقل عمومی و مینی‌بوس‌هایی که هیچ‌گونه تفکیکی برای قسمت زن و مرد قائل نشده و در ساعاتی از روز برخی بانوان عطای سوار شدن آن را به لقایش می‌بخشند، بخش دیگر درددل‌های نمایندگان مردم در محله مهرآباد است. دغدغه‌هایی که وقتی شهروندان با حسن صالحی مفرد، سرپرست شهرداری منطقه‌۵ درمیان می‌گذارند، با پاسخ‌های به گمان خودشان، قانع‌کننده رو‌به‌رو می‌شوند.

مشکل از معادن است نه زمین‌ها

حسینی به نمایندگی از دیگر ساکنان مهرآباد زودتر از همه خودش را به ابتدای خیابان مهرآباد رسانده تا بیان‌کننده دغدغه ساکنان این محله باشد. او به صورت خلاصه مشکلات را تیتروار بیان می‌کند: ما در چهار فصل سال از هیچ‌گونه بلایی در امان نیستیم. باعث و بانی آن، همین زمین‌های خاکی چند هکتاری این محدوده است. هر جای محله مهرآباد بروید ردپایی از این زمین‌های خالی رها شده وجود دارد. همین زمین‌ها سبب می‌شود که هنگام باد و طوفان موجی از ریزگرد‌ها به هوا بلند شود و امان اهالی را ببرد.

موضوع دیگری که او اشاره دارد درباره نخاله‌های ساختمانی است. به گفته او داخل همین زمین‌ها حجمی از نخاله از سوی افراد ناشناس سرازیر می‌شود که جدا از آلودگی هزارویک آسیب اجتماعی، جان و مال مردم را تهدید می‌کند.
در ادامه این دیدار رجایی، نماینده مالکان این زمین‌ها هم از پیگیری‌هایش می‌گوید. اینکه او و دیگر مالکان بیست‌سال است به دنبال حل این مسئله بوده‌اند تا زمین‌هایشان تعیین تکلیف شود، اما هنوز این مشکل به قوت خود باقی است.

قفل بیست‌ساله زمین‌های رها شده در محله مهرآباد مشهد باز شد

فرجام خوب زمین‌های خالی

در پایان این گفته‌های مردمی و مالکان زمین‌های محدوده محله مهرآباد، سرپرست شهرداری منطقه ۵ پاسخ‌گوست. حسن صالحی‌مفرد در پاسخ دغدغه‌های شهروندان ضمن تأیید اظهاراتشان مبنی بر بلاتکلیفی اراضی رهاشده می‌گوید: در همین مکانی که مستقر هستیم دو قطعه زمین بزرگ چهار و دوهکتاری وجود دارد که به باغ کوچک و باغ بزرگ میان ساکنان معروف است.

سرپرست شهرداری منطقه ۵ مشهد در ادامه بیان می‌کند: خوشبختانه با پیگیری‌های مستمر و جلسات متعدد با حضور مالکان و بازرسی، حراست و حقوقی شهرداری و همچنین سازمان زمین و مسکن توافق‌هایی حاصل شد. توافق‌هایی که هم‌زمان گام‌های مثبتی نیز برای آن برداشته شده است.

صالحی‌مفردادامه می‌دهد: در فاز اول باغ بزرگ را که حدود چهار هکتار است بازگشایی کردیم. در این راستا خرده‌مالکان می‌توانند برای صدقطعه آن مجوز و پروانه ساخت واحد مسکونی با تراکم متوسط دریافت کنند. تاکنون پانزده نفر مراجعه کرده‌اند.
سرپرست شهرداری منطقه ۵ مشهد می‌افزاید: در مورد زمین‌های باغ کوچک نیز می‌توان این نوید را داد که با رفع موانع قانونی به‌زودی سامان‌دهی می‌شود و مالکان آن برای ساخت می‌توانند وارد عمل شوند.

وکالت به‌روز، پیش‌شرط دریافت پروانه

«وکالت‌نامه به‌روز یکی از شروط اصلی، دریافت پروانه ساخت است.» صالحی با بیان این نکته می‌افزاید: مالکان باید تعهدی در قالب وکالت‌نامه به‌روز با همراهی ورثه خانواده‌های رضایی و سلطان‌میرزایی در دفتر اسناد رسمی ثبت کنند و به شهرداری ارائه دهند.
او فواید این اقدامات را این‌طور برمی‌شمارد: هنگامی که ساخت‌وساز‌ها انجام شود و در ادامه خیابان‌ها آسفالت شود دیگر با معضلاتی مثل موج ریزگردها، ریختن نخاله‌های ساختمانی، حشرات موذی و سایر موارد رو‌به‌رو نخواهیم بود.

ورودی اقتصادی برای مهر‌آباد

سرپرست شهرداری منطقه ۵ مشهد خبری برای ورودی مهرآباد دارد. صالحی می‌گوید: در ورودی این گذر قرار است با همکاری سازمان میادین و میوه و تره‌بار شهرداری مشهد، مجموعه خدماتی و اقتصادی به متراژ حدود ۳ هزار مترمربع ساخته شود.
همچنین سرپرست شهرداری منطقه‌۵ در مورد طرح تفکیک بانوان و آقایان در مینی‌بوس‌های این محدوده و دسترسی خط‌۶۸ به مترو نیز قول مساعد پیگیری دوباره و نامه‌نگاری با سازمان اتوبوس‌رانی را می‌دهد.

فقط ۲ ملک مانده

در ادامه این تریبون مردمی به سه‌راه عبادت می‌رسیم و پرسشی که علوی‌منش، شهروند محله مهرآباد مطرح می‌کند: با دو واحد باقی‌مانده سر‌راه مردم چه کرده‌اید تا این گذر هم عاقبت‌به‌خیر شود؟

سرپرست شهرداری منطقه ۵ مشهد در این زمینه نیز این‌طور توضیح می‌دهد: درباره بولوار عبادت به مهرآباد که به سه‌راه عبادت معروف است بیش از صدملک تملک شده و فقط دو ملک در ابتدای ورودی عبادت باقی مانده است که اگر مالکان آن پای کار بیایند این گذر نیز باز می‌شود. درصورت همراهی نکردن مالکان، با همراهی حوزه قضایی و اعمال ماده‌۹ لایحه قانونی نحوه خرید و تملک اراضی و املاک، این دو واحد نیز تملک و تخریب خواهد شد و این مسیر نیز تسطیح می‌شود.

قفل بیست‌ساله زمین‌های رها شده در محله مهرآباد مشهد باز شد

کرامت بعد ۲۰ سال

مکان بعدی که ساکنان محله از آن به عنوان گره کور یاد می‌کنند تقاطع بولوار سخاوت تا مهرآباد است. سرپرست شهرداری منطقه‌۵ روند بازگشایی این گذر را چنین شرح می‌دهد: از تقاطع بولوار سخاوت تا مهرآباد، ۴۵ ملک در مسیر قرار داشت که با تملک پلاک‌های در مسیر، احداث بولوار کرامت از میدان جمعه‌بازار قدیم تا بولوار مهرآباد رقم خورد و در حال حاضر در مرحله عملیات عمرانی است.
او با اشاره به اینکه تا اوایل مهر این مسیر نیز به طور کامل احداث می‌شود، ادامه می‌دهد: برای تملک و تخریب ملک‌های این مسیر، تخریب و زیرسازی، جدول‌کشی و دیگر موارد ۱۵۰‌میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت.

آزادسازی نیازمندی

اراضی «نیازمندی» هم آخرین مکانی است که تیم تریبون مردمی به همراه ساکنان محله و مسئولان شهری در آن حاضر می‌شوند.
سرپرست شهرداری منطقه‌۵ مشهد آخرین اقدامات این محدوده را این‌طور بیان می‌کند: ۲ هکتار از اراضی نیازمندی در مسیر بازگشایی محور کرامت قرارداشت که در تفاهم‌نامه‌ای با مالکان، قفل بیست‌ساله این زمین‌ها باز و بازگشایی این مسیر نیز وارد فاز نهایی شد. در این راستا صد خرده مالک این زمین‌ها از سرگردانی رها شدند.

او یکی از مهم‌ترین پیامد‌های این اقدام را اتصال دو معبر می‌داند و می‌گوید: با بازگشایی زمین‌های نیازمندی، محله ثامن به مهرآباد متصل می‌شود و مالکان بعد طی مراحل قانونی، می‌توانند برای ساخت زمین‌های خود به صورت مسکونی با تراکم متوسط اقدام کنند.

خواسته‌های مردمی و پاسخ شهردار به ساکنان مهرآباد

مردم:
دردسر زمین‌های رهاشده خالی
شهردار:
سامان‌دهی زمین‌های رهاشده با پیگیری رفع موانع

مردم:
مشکلات مینی‌بوس‌های این محدوده و دسترسی به مترو
شهردار:
پیگیری دوباره و نامه‌نگاری با سازمان اتوبوس‌رانی

مردم:
سروسامان دادن به وضعیت ورودی مهرآباد
شهردار:
ایجاد

یک مجموعه خدماتی و اقتصادی به متراژ ۳‌هزار مترمربع
مردم:
تعیین بازگشایی سه‌راه عبادت
شهردار:
بیش از ۱۰۰‌ملک تملک شده و فقط ۲ ملک برای بازگشایی گذر باقی مانده است.

مردم:
گره کور تقاطع بولوار سخاوت تا مهرآباد
شهردار:
احداث بولوار کرامت از میدان جمعه‌بازار قدیم تا مهر ماه

مردم:
آزادسازی اراضی نیازمندی و اتصال محله ثامن به مهرآباد
شهردار:
قفل ۲۰ ساله این زمین‌ها باز و بازگشایی این مسیر وارد فاز نهایی شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
علی رضایی
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۷
0
0
سلام من رضایی هستم متأسفانه شهرداری در این مدت بیست سال هربارشخص جدیدی اومده یک طرح جدیدهم اورده یکبار هم کلا من درجلسه حضور داشتم متأسفانه متأسفانه رفتاربسیار نامناسب با من که یکی از ورثه کوچیک خانواده هستم داشتند و مثل اینکه فقط با برادرهای بزرگترم خیلی ارتباط شون خوب بود.قبلش هم پدرم ازبس رفت وامدتا توی همون شهرداری کرونا گرفت فوت کردمدرک هم دارم ولی این ظلمه من امیدم اول خدابعدشهیدرئیسی بودکه اون اتفاق تلخ افتادبراشون
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->