تکتم جاوید/شهرآرانیوز- در کنار مؤسسات و سازمانهای خیریه که کار کمکرسانی را برعهده گرفتهاند، عدهایی از افراد سودجو نیز از این فرصت بهرهبرداری میکنند و با جعل عنوان خیریه یا ترفندهای دیگر به سراغ مردم میروند و بهاینترتیب مبالغ هنگفتی را به جیب میزنند و شهروندان بسیاری را درگیر فرایند شکایت و بازگرداندن مبالغ خود میکنند. دراینباره توصیههای کارشناسان پلیس برای آگاهسازی شهروندان ضروری است.
کمکهای خود را از طریق مراجع رسمی به دست نیازمندان برسانید
رئیسپلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسانرضوی دراینباره میگوید: به همه افرادی که علاقهمند به کمک به همنوعان خود هستند، هشدار میدهیم که به هر فرد و گروهی اعتماد نکنند و کمکهای خود را از طریق مراجعه و نهادهای رسمی به دست نیازمندان برسانند.
سرهنگ محمد بوستانی در گفتوگو با شهرآرانیوز اضافه میکند: در فرهنگ و اعتقادات دینی، مردم ما به پیروی از ائمه و سنت دیرینه علاقهمند به دستگیری از افراد مستمند و نیازمند هستند و دراینباره مؤسسات و نهادهایی زیرمجموعه ارگانهای متولی تشکیل شدهاند و مرجع کمک به این افراد هستند.
وی ادامه میدهد: در چنین شرایطی افراد فرصتطلبی وجود دارند که با جعل عناوین این نهادها و مؤسسات یا جعل رسیدها و مدارک شناسایی در خیابانها، محورها و جادهها به جمعآوری کمک شهروندان و زائران اقدام میکنند.
رئیسپلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسانرضوی میگوید: افرادی نیز با مدارک جعلی به در منازل مراجعه میکنند و با استفاده از اعتماد مردم، نیت خود را عملی میکنند. درعین حال ممکن است فعالیت خیریه پوششی باشد برای بررسی فضای منزل یا موقعیت تا در زمان مناسب سرقت یا زورگیری کنند.
وی به شهروندان توصیه میکند: در صورتی که با موارد مشکوکی برخورد کردید، با پلیس110 در میان بگذارید تا به آن رسیدگی شود. همچنین سعی کنید چهره و ظاهر افرادی را که به آنها مشکوک هستید به یاد بسپارید و رسید آنها را برای ارائه به پلیس نزد خود نگه دارید.
فریب مبالغ کم را نخورید
رئیسپلیس فتای استان خراسانرضوی نیز دراینباره میگوید: بخشی از کلاهبرداریها در پوشش خیریه مردمی، گرفتن مبالغ اندک از شهروندان است که بیشتر افراد آن را پرداخت میکنند و محل پرداخت را هم پیگیری نمیکنند، درحالی که همین مبالغ کم زمینه سرقتهای سریالی را فراهم میکند.
سرهنگ جواد جهانشیری اضافه میکند: افراد میگویند «1000تومان کمک کن» و همین باعث میشود افراد بیشتری برای کمککردن ترغیب شوند. درحالی که ممکن است پرداخت چنین مبالغی در ابتدا فرد را دچار مشکل نکند، اما صفحات مجازی فیشینگ باشد و اطلاعات کاربر را سرقت کند. حتی اگر فرد رمز پویا هم داشته باشد، فرد کلاهبردار میتواند مبالغ زیر 100هزارتومان را بهصورت سریالی از حساب خارج کند.
وی ادامه میدهد: موارد کلاهبرداری زیادی داشتیم که فرد در حسابش 100 یا 200هزار تومان موجودی داشته که در 2فقره برداشت شده است و بهعلت مبلغ پایین فرد شکایتی نکرده و کلاهبردار به کار خود ادامه داده است.
رئیسپلیس فتای استان خراسانرضوی میگوید: افراد در شبکههای مجازی از جمله تلگرام و اینستاگرام تصاویر غمانگیزی از نیازمندان میگذارند، احساسات را جریحهدار میکنند و همچنین با جعل عنوان مؤسسات و مراکز خیریه مشهور و ارائه شمارهحسابهای شخصی، کلاهبرداریهای بزرگ میکنند.
سرهنگ جهانشیری ادامه میدهد: مردم باید مراقب باشند که خیریه اصالت داشته باشد و شمارهحساب مرتبط با خیریه باشد که اصالت آن را میتوان با مراجعه به سایتها و تماس با مؤسسات تأیید کرد.
وی بار دیگر هشدار میدهد: شهروندان ابتدا اصالت درگاه پرداخت را بررسی کنند که معتبر باشد، حساب فیشینگ شده نباشد. همچنین نسبت به تراکنش و موجودی حسابهای خود حساس باشند و مدام آن را کنترل کنند. پیامک همه حسابها فعال باشد تا هر میزان از حساب کسر شد، بتوانند آن را پیگیری کنند.
سرهنگ جهانشیری یادآور میشود: درعین حال اخبار و اطلاعات مورد نیاز شهروندان را بهطور مداوم بر روی سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir بارگذاری میکنیم و توصیه میکنیم افراد به آن مراجعه کنند.