پیش‌بینی بازار طلا و سکه پس از تاسوعا و عاشورا (۱۵ تیر ۱۴۰۴) بازار برنج در آستانه تعدیل قیمت | اثر عرضه داخلی و واردات آغاز فروش بلیت قطار‌های اربعین ۱۴۰۴ از هفته جاری فرماندار مشهد خبر داد: تکمیل ظرفیت ۶۰ درصدی هتل‌های مشهد هشدارها درباره ناترازی تولید و مصرف برق دوباره جدی شد | خاموشی‌ها ادامه می‌یابد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان| تتر، بیت‌کوین سبز استخراج می‌کند قیمت جدید برنج اعلام شد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا امروز در مشهد چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟ پیش‌بینی بازار سهام در روز‌های آینده | جهش نرخ ارز نخواهیم داشت (۱۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت خودرو در بازار آزاد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار عراق در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شکر در ایام محرم چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو از امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول و مشخصات خودرو‌ها آغاز عرضه ارز اربعین ۱۴۰۴، به‌زودی | ۲۰۰ هزار دینار به هر متقاضی خرید تعلق می‌گیرد دفترچه آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی اصلاح شد | آخرین مهلت ثبت نام چه روزی است؟ کاهش ناترازی برق به ۱۴ هزار مگاوات رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۴) در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟ مبلغ و جزئیات خرید با کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های مختلف چقدر است؟ + فیلم صادرات خراسان رضوی در آستانه بحران است | کاهش ۱۲ درصدی صادرات کشور در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد است نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۹۲ هزار تومان ضرورت نگرش جدید در حوزه سیاست‌های شهرسازی پس از جنگ ۱۲روزه پرواز‌ها از فرودگاه مشهد به ۲۱ مسیر خارجی برقرار شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه و سهامداران اعلام شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه تشکیل مرکز رسیدگی آنی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی | به‌زودی شهرک‌های صنعتی جدید در استان تأسیس می‌شوند
سرخط خبرها

«خوشا به حالت‌ ای روستایی!»

  • کد خبر: ۲۵۱۳۰۳
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳
«خوشا به حالت‌ ای روستایی!»
تجمع امکانات، ادارات و نهاد‌های دولتی در شهر‌های بزرگ، در دهه‌های اخیر موج مهاجرتی گسترده‌ای را به شهر‌ها به وجود آورده که نتیجه‌ای جز گسترش شهر‌ها و به تبع آن گسترش حاشیه نشینی، افزایش قیمت‌ها و به خصوص افزایش قیمت مسکن را در پی نداشته است.

زندگی‌های گران در شهر‌ها به حدی شرایط را برای شهرنشینان دشوار کرده که آنان برای کاهش هزینه‌های زندگی هر روشی را در پیش گرفته اند؛ از دو یا سه شیفته کار کردن گرفته تا کوچ به سمت حاشیه شهر‌ها برای کاهش هزینه اجاره مسکن. 

اما هزینه زندگی در روستا‌ها به مراتب از شهر‌ها کمتر است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هزینه خالص یک خانوار شهری در سال گذشته به ۲۰۶ میلیون تومان در سال رسیده که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۵۰.۶ درصد افزایش داشته است. 

هزینه سالانه یک خانوار روستایی نیز در سال ۱۴۰۲، ۱۱۰ میلیون تومان بوده که نسبت به سال قبل از آن ۴۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد. 
آنطور که به نظر می‌رسد اختلاف هزینه اجاره مسکن مهم‌ترین عامل اختلاف هزینه سالانه شهرنشینان با روستانشینان است.

نکته‌ای که در این میان باید به آن توجه داشت آنست که شکاف میان درآمد خانوار‌های شهری و روستایی کمتر از هزینه هاست. 

آنطور که آمار‌ها می‌گویند درآمد سالانه متوسط خانوار شهری در سال ۱۴۰۲، ۲۵۷ میلیون تومان بوده که این رقم برای خانوار روستایی ۱۵۰ میلیون تومان بوده است.

به نظر می‌رسد، اگر فردی دارای درآمد ثابت باشد، زندگی کردن در روستا بسیار به صرفه‌تر از شهر باشد، زیرا سطح هزینه‌های شهری با توجه به رشد هزینه‌های سکونت و حمل و نقل بالاتر رفته است.

چند سالی است که تبلیغات گسترده‌ای برای مهاجرت معکوس به روستا آغاز شده است. اما همچنان رغبتی به این موضوع در بین عامه مردم شکل نگرفته است. به نظر می‌رسد یکی از دلایل آن نبود یا کمبود امکانات رفاهی، درمانی، آموزشی و ... در روستا‌ها باشد. 

حال با این شرایط ضروری ست تا مسئولان توجه ویژه‌ای به روستا‌ها یا حتی شهر‌های کوچک در تامین امکانات داشته باشند تا مهاجرت معکوس شکل گرفته و از فشار زندگی در شهر‌های بزرگ کاسته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->