توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

۱۰ تولید کننده برتر انرژی‌های تجدید پذیر در سال ۲۰۲۳

  • کد خبر: ۲۵۲۰۳۷
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۸
۱۰ تولید کننده برتر انرژی‌های تجدید پذیر در سال ۲۰۲۳
درسال ۲۰۲۳، انرژی‌های تجدیدپذیر ۱۴.۶ درصد از مصرف جهانی انرژی را به خود اختصاص دادند که این افزایش سهم ناشی از رشد بی‌سابقه انرژی خورشیدی و بادی بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در سال‌های اخیر، انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی، با سرعتی بی‌سابقه در حال رشد بوده‌اند و سهم آنها از مصرف جهانی انرژی به طور چشمگیری افزایش یافته است. این روند نشان‌دهنده تلاش جهانی برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و حرکت به سمت منابع انرژی پایدارتر است.

سهم تجدیدپذیر‌ها در سال ۲۰۲۳

در سال ۲۰۲۳، انرژی‌های تجدیدپذیر ۱۴.۶ درصد از مصرف جهانی انرژی را به خود اختصاص دادند که این افزایش سهم ناشی از رشد بی‌سابقه انرژی خورشیدی و بادی بوده است. در ماه ژوئن، مؤسسه انرژی، گزارشی آماری از وضعیت انرژی جهان در سال ۲۰۲۴ منتشر کرد که در آن تصویر جامعی از عرضه و تقاضای منابع اصلی انرژی در سطح جهانی ارائه شده است. این گزارش نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳، منابع انرژی تجدیدپذیر به رکورد جدیدی رسیده‌اند و سهم آنها از کل مصرف انرژی اولیه، ۰.۴ درصد بیشتر از سال قبل شده است.

نقش چین در رشد انرژی‌های تجدیدپذیر

تولید برق از منابع تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی به ۴۷۴۸ تراوات ساعت رسید که نشان‌دهنده افزایش ۱۳ درصدی نسبت به سال قبل است. این رشد باعث شده که ۷۴ درصد از کل برق اضافی خالص تولید شده در سراسر جهان از این منابع تامین شود. در این میان، انرژی خورشیدی با اضافه کردن ۳۴۶ گیگاوات ظرفیت جدید، رکورد سال ۲۰۲۲ را تا ۶۷ درصد شکست. چین یک چهارم این رشد را به خود اختصاص داده است و اروپا نیز با اضافه کردن ۵۶ گیگاوات ظرفیت خورشیدی، نقش مهمی در افزایش ظرفیت جهانی داشته است.

۱۰ تولید کننده برتر انرژی‌های تجدید پذیر در سال ۲۰۲۳

انرژی بادی نیز با نصب بیش از ۱۱۵ گیگاوات ظرفیت جدید، به رکوردی دیگر دست یافت. چین دوباره در خط مقدم قرار داشت و مسئول نزدیک به ۶۶ درصد از این افزایش ظرفیت بود. مجموع ظرفیت بادی نصب شده در چین اکنون با مجموع ظرفیت بادی آمریکای شمالی و اروپا برابری می‌کند. انرژی بادی فراساحلی نیز به عنوان یکی از حوزه‌های رو به رشد در انرژی‌های تجدیدپذیر، در اروپا با ۱۲ درصد بیشترین سهم را داشت، در حالی که چین نیز با ۳۷ گیگاوات به سرعت در حال پیشرفت در این زمینه است.

رشد ۱۷ درصدی سوخت‌های زیستی

در همین راستا، سهم سوخت‌های زیستی نیز در ترکیب انرژی جهانی افزایش یافت. تولید این سوخت‌ها نسبت به سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۷ درصد رشد داشته است و آمریکا و برزیل پیشتاز این افزایش تولید هستند. در سال ۲۰۲۴، تولید بنزین زیستی (عمدتاً اتانول) و بیودیزل تقریباً به یک تقسیم رسید و آمریکا، برزیل و اروپا سهم عمده‌ای از این سوخت‌های تجدیدپذیر را مصرف کردند.

به نقل از oilprice، چین همچنان بر تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان تسلط دارد و همراه با هند که در سال‌های اخیر مصرف سوخت‌های فسیلی خود را افزایش داده‌اند، توانسته‌اند مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر خود را با نرخ‌های دو رقمی افزایش دهند. لازم به ذکر است که این آمار‌ها شامل انرژی آبی نمی‌شوند، زیرا تولید برق آبی نسبت به انرژی بادی و خورشیدی رشد کمتری داشته است.

انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه انرژی‌های خورشیدی و بادی، با سرعتی بی‌سابقه در حال رشد هستند و نقش مهمی در تامین انرژی جهانی و کاهش انتشار کربن دارند. چین به عنوان پیشتاز این حرکت جهانی، بخش عمده‌ای از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را به خود اختصاص داده است، در حالی که آمریکا، اروپا و برزیل نیز در زمینه سوخت‌های زیستی نقش مهمی ایفا می‌کنند. با این حال، تقاضای کلی انرژی همچنان از رشد انرژی‌های تجدیدپذیر پیشی گرفته است، که نشان می‌دهد مصرف سوخت‌های فسیلی همچنان ادامه دارد. این امر نشان‌دهنده اهمیت دوچندان تلاش‌های جهانی برای افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در ترکیب انرژی جهانی است تا بتوان به اهداف کاهش انتشار کربن و ایجاد یک آینده پایدارتر دست یافت.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->