۱۳۹ کیلوگرم شمش طلا در حراج سکه امروز فروخته شد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) مشهد را بر اساس مثلث اقتصادی استاندار اسبق خراسان رضوی اداره خواهیم کرد حمایت ویژه از دانش‌بنیان‌های فعال در حوزه ماهواره و فضا سرپرست گمرک ایران توسط وزیر اقتصاد منصوب شد دستورالعمل اسقاط وسایل نقلیه فرسوده منتشر شد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + جزئیات سهام‌داران، سردرگم در میان ریسک‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تحویل واحدهای مسکونی به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه معدن طبس، طی ۲ روز آینده کاهش ۵۳ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) عزل مدیران ارشد مبارزه با پولشویی سه بانک کشور قیمت امروز خودرو‌های خارجی کارکرده در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | ماکسیما یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۶ را ۲۹۵ میلیون تومان در مشهد بخرید نگرانی صاحبان صنایع مشهد از قطعی گاز | آوار سرما روی خط تولید عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار دلار و طلا | قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تشکیل ۸۳۰ فقره پرونده قاچاق در شش‌ماهه نخست ۱۴۰۳ در اداره کل اموال تملیکی خراسان رضوی بررسی قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) کف و سقف قیمت نان سنگک در تهران مشخص شد هزینه ساخت نهضت ملی مسکن به متری ۱۸ میلیون تومان رسید عرضه ربع‌سکه ۱۴۰۳ در حراج شنبه آینده (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | سکه۱۴۰۴ در راه است با افزایش تعرفه رجیستری آیفون، واردات گوشی مسافری به‌صرفه است؟ قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی را چند بخریم؟ چرا آمار بازار مسکن دیگر اعلام نشد؟ | بی‌اطلاعی مردم از آمار، به ضرر بازار مسکن ارزش سهام عدالت چقدر است؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف
سرخط خبرها

افزایش کرایه حمل‌ونقل و صادرات، دلیل گرانی هندوانه/ ماه رمضان سبزی را گران کرد!

  • کد خبر: ۲۵۲۶۰
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۹
افزایش کرایه حمل‌ونقل و صادرات، دلیل گرانی هندوانه/ ماه رمضان سبزی را گران کرد!
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد، صادرات و افزایش کرایه حمل و نقل را ‌دلیل گرانی هندوانه دانست و تأکید کرد: تا زمانی که زیرساخت‌ها درست تعریف نشود، هر روز باید منتظر گران‌تر شدن کالا‌ها باشیم و توقع پایین‌آمدن قیمت‌ها بیهوده است.
سعیده ساجدی‌نیا -حیدر ساکن‌برجی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز، با اشاره به صادرات هندوانه به ترکیه، کشور‌های خلیج‌فارس و افغانستان گفت: این اتفاق مایه خوش‌حالی است، اما از آنجا که قیمت تمام‌شده هندوانه به‌دلیل مصرف زیاد آب بالاست، اگر صادرات نشود، مشکل‌ساز می‌شود.

او درباره افزایش قیمت این میوه نیز گفت: باتوجه به اینکه حجم زیادی از کامیون‌ها مشغول باربری هندوانه به سمت مرز‌ها برای پوشش‌دادن صادرات آن هستند، در زمینه باربری آن در داخل کشور با کاهش تعداد کامیون و در نتیجه افزایش شدید نرخ حمل‌ونقل مواجه شده‌ایم و این موضوع قیمت تمام‌شده هندوانه را افزایش داده است.

حمل‌ونقل ۹ میلیون تومانی یک کامیون ۱۰ ‌تنی پیاز از جیرفت به آستارا
ساکن‌برجی با اشاره به فرستادن تریلر از مشهد به جیرفت برای بارگیری پیاز و فرستادن آن به منطقه مرزی میل ۷۸ بیرجند برای صادرات به افغانستان، اظهار کرد: متأسفانه در شرایطی که خودرو پیدا نمی‌شود، حمل‌ونقلی‌ها مبالغی با عناوین عجیب‌وغریب از راننده‌ها می‌گیرند که سالیان سال است هیچ مسئولی هم به این بخش وارد نشده است. به‌طوری‌که برای بارگیری یک کامیون ۱۰ تنی پیاز از جیرفت به سمت مرز آستارا برای صادرات به روسیه ۹ میلیون تومان هزینه شده است و وقتی درباره جزئیات این هزینه‌ها پرس‌وجو می‌کنیم، می‌گویند ۴۵۰ هزار تومان برای کارگر باربری و یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان هم برای کمیسیون حمل‌ونقل هزینه شده است.

افزایش قیمت‌ها ربطی به میدان تره‌بار ندارد
او ادامه داد: کمیسیون‌ها نباید این مبالغ باشند. اگر سامانه نظارتی درستی حاکم باشد، پیامدش کاهش قیمت تمام‌شده کالا در مراکز عرضه است. از بیرون تصور می‌کنند در میدان تره‌بار گران‌فروشی می‌شود، درحالی که کاسب‌های میدان اگر همان ۵ درصد سود مجاز برایشان فایده روزانه باشد، روزی هزاربار خداوند را شکر می‌کنند، زیرا با کسر هزینه‌ها بیشتر از ۲ تا ۳ درصد برای کاسب‌ها باقی نمی‌ماند.

رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد با زنجیره‌ای خواندن مشکلات در کشور، گفت: از یک طرف کامیون‌دار‌ها درباره سرمایه زیر پایشان حرف می‌زنند و بر همین مبنا کرایه‌ها را محاسبه می‌کنند. از طرفی هم سیاست‌هایی هست که واردات کامیون سنگین انجام نشود و به این ترتیب عواقب آن این‌گونه گریبان‌گیر همه می‌شود.

قیمت عمده هندوانه تا ۳۳۰۰ تومان
ساکن‌برجی با اشاره به قیمت هندوانه در میدان تره‌بار از ۲۷۰۰ تا ۳۳۰۰ تومان اظهار کرد: بار هندوانه بیشتر از مناطق جنوبی مثل جیرفت، کرمان و شمال شیراز بارگیری می‌شود که این روز‌ها به‌دلیل ماه رمضان با افزایش تقاضای بیشتر هم مواجه شده و همین موضوع نیز علت دیگری بر افزایش قیمت این میوه است.

او این احتمال را هم داد که با برداشت هندوانه هرات افغانستان تا ۱۰ روز دیگر، صادرات این میوه به این کشور کاهش یابد و به این ترتیب قیمت آن کم می‌شود.

آش و سوپ رمضان قیمت سبزی را افزایش داده است
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد درباره افزایش قیمت سبزی نیز گفت: در ماه رمضان تهیه سوپ و آش مصرف سبزی را افزایش می‌دهد که نتیجه آن افزایش قیمت سبزی است. این درحالی است که در بخش تولید کمبودی نداریم. ضمن اینکه اکنون سبزی کیلویی ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان در میدان تره‌بار عرضه می‌شود و نسبت به قبل افزایش آن‌چنانی نداشته و در حد کیلویی ۵۰۰ تومان بوده است.

پیاز را مدیریت نکنیم، با افزایش قیمت آن در سال آینده مواجه خواهیم شد
او آخرین وضعیت بازار پیاز را این‌گونه تحلیل کرد که پیاز را اگر صادر نکنیم، با فاجعه بدی روبه‌رو خواهیم شد.
ساکن‌برجی با تأکید بر سامان‌دهی ساختار‌های نابسامان صادراتی در کشور، گفت: وقتی صادرات کالایی به مشکل می‌خورد، با انبوهی از تولید آن کالا مواجه می‌شویم که به‌شدت قیمت آن را غیراقتصادی می‌کند. برای نمونه لیموترش گران می‌شود و یک‌ماه جلوتر اطلاع‌رسانی می‌شود و بعد از یک‌ماه و نیم چکش‌کاری وقتی لیموترش تمام می‌شود، صادرات آن ممنوع می‌شود! از این رو باید بخش‌نامه‌های دولت هم ثابت و قابل دفاع باشد و هم مدت تغییرناپذیر داشته باشد تا تولیدکننده و صادرکننده که مکمل هم هستند، قرارداد‌های بدون مشکل با هم ببندند.

او ادامه داد: به این ترتیب دیگر مشکلاتی همچون صادرات بیش از اندازه اتفاق نمی‌افتد که تولیدکننده سراغ تولید بیشتر برود و بعد روی دست بماند؛ ماجرایی که اکنون برای پیاز پیش آمده است. به‌طوری که گفته می‌شود در محل‌های کشت حتی توجیه جمع‌آوری محصول وجود ندارد و این اتفاق به یک‌سال قبل بازمی‌گردد که بیش از اندازه صادرات شد و قیمت‌ها بالا رفت و حالا بیش از اندازه تولید شده و صادرات آن کاهش یافته است.

در همین حال بازار‌های میوه و صیفی نشان می‌دهد که سیر و لیموترش همچنان در اوج هستند و اکنون این ۲ قلم با قیمت حدود ۴۵هزار تومان در خرده‌فروشی‌ها به فروش می‌رسد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->