طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها
شبکه جامع بیماران خاص مشهد اعلام کرد

مهار کرونا در بین بیماران دیالیزی

  • کد خبر: ۲۵۳۲۲
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۸
مهار کرونا در بین بیماران دیالیزی
کارشناس امور بیماری‌های خاص دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد از مهار کرونا در بین بیماران دیالیزی و افزایش مراقبت‌های بهداشتی و درمانی بیماران خاص در مشهد خبر داد.
علی صمدی جوان/شهرآرانیوز، دکتر جواد رجبیان با اعلام این خبر گفت: با شیوع کرونا در کشور و آغاز اقدامات درمانی، ستاد مقابله با بیماری کرونا در دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد و به‌ویژه شبکه جامع بیماران خاص مشهد، مستقر در معاونت درمان این دانشگاه، اقدامات مراقبتی ویژه خود را برای بیماران دیالیزی، پیوند اعضا و هموفیلی آغاز کرد.

بیماران دیالیزی در معرض خطر بیشتری هستند

دکتر رجبیان به وضعیت بیماران دیالیزی اشاره کرد و افزود: یکی از حوزه‌های پرریسک بیماری‌های خاص در روز‌های کرونایی، بیماران دیالیزی بودند که به‌طور معمول روزدر‌میان باید به مراکز درمانی مراجعه می‌کردند. در مشهد ۲۳ مرکز دیالیز فعالیت می‌کنند و بیش از ۱۷۰۰ بیمار نیز خدمات دریافت می‌کنند. از همان ابتدا به این مراکز اعلام کردیم که موارد مشکوک به کرونا را شناسایی کنند و از طریق کمیته تخصصی پزشکان عفونی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد به پایش سلامت آنان دقت نظر فراوانی شد.

رجبیان تصریح کرد: پس از نظر قطعی این کمیته، مبنی بر مثبت‌بودن علائم کرونا، این بیماران در ۲ مرکز دیالیز بیمارستان دکتر شریعتی و کلینیک سیدالشهدای مشهد ۱۴ روز قرنطینه کرونایی می‌‍‌شوند و هم‌زمان درمان دیالیز هم دریافت می‌کنند.

کارشناس بیماری‌های خاص دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد از مهار کرونا در بیماران دیالیزی گفت و افزود: با آنکه بیش از ۷۰ مورد مشکوک در بین بیماران دیالزی داشته‌ایم، تنها ۸ مورد تأیید شده وجود داشته است و باوجود رفت‌وآمد این بیماران به مراکز درمانی، خوشبختانه فوتی‌ای نداشتیم و موفق به مهار کرونا در بین آنان شده‌ایم.

ثبت ۲ فوتی در بیماران هموفیلی

رجبیان به بیماران هموفیلی و تالاسمی اشاره کرد و گفت: مراکز درمانی بیماران مبتلا به تالاسمی و هموفیلی همیشه جدا بوده است و این بیماران در ایام کرونا نیز هیچ مراجعه‌ای به بیمارستان‌های کرونایی نداشته‌اند. با این حال، محدودیت‌های ترددی برای این بیماران و همراهان آنان وضع شد تا از ابتلای این بیماران به کرونا جلوگیری شود.

وی تصریح کرد: باتوجه به این مراقبت‌ها و اقدامات بهداشتی‌درمانی‌ای که برای بیماران و خانواده‌هایشان داشتیم، بین ۱۰ تا ۱۲ ابتلا به کرونا گزارش شد و ۲ نفر از بیماران، با سابقه مشکلات خونی که سیستم دفاعی بدن آنان را تضعیف کرده بود، فوت کردند.

رجبیان افزود: برای کنترل همین آمار محدود، در ۲ مرحله، ۸۰۰۰ ماسک و دستکش میان بیماران تالاسمی و خانواده‌های آنان توزیع شد تا مشکلی از لحاظ رعایت نکات بهداشتی نداشته باشند.

بیماران پیوند اعضا مشاوره تلفنی می‌گیرند

کارشناس بیماری‌های خاص دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اعلام اینکه بیش از ۲۰۰۰ بیمار پیوندی در مشهد داریم، افزود: مشکلات این بیماران به‌گونه‌ای است که می‌توانستیم مشکلات درمانی آنان را از راه دور هم مدیریت کنیم، بنابراین مشاوره‌های تلفنی پزشکی برای آنان راه‌اندازی شد تا از مراجعه حضوری پرهیز شود.

رجبیان به سایر اقدامات برای این بیماران اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از راه‌های کاهش مراجعه بیماران پیوندی، بحث دارو‌های آنان بود که با تمدید ۲ ماهه برخی نسخه‌های تجویزی حضور آنان را بسیار کاهش دادیم.
 
مشکلی در تأمین دارو و تجهیزات ویژه نداریم

رجبیان به دارو‌ها و اقلام پزشکی بیماران خاص اشاره کرد و گفت: خوشبختانه هیچ کمبودی در زمینه‌های دارویی برای بیماران خاص نداریم و تمام دارو‌های مورد نیاز این بیماران در دسترس است. درباره تجهیزات پزشکی و لوازم مصرفی نیز مراکز و بیمارستان‌های اختصاصی ما هر ۳ ماه یک‌بار، تهمیدات پزشکی و دپوی وسایل را انجام می‌دهند و اکنون مشکلات تجهیزاتی هم نداریم.

گفتنی است، شبکه جامع بیماران خاص در مشهد از سال ۱۳۹۷ راه‌اندازی شده است و اکنون ۶۹۹۰ بیمار خاص زیر پوشش درمانی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد قرار دارند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->