ترافیک سنگین در بلوار سجاد، میدان قائم و تقاطع خسروی در مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) تذکر دوباره قالیباف: دولت باید قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند + فیلم (۱۱ مهر ۱۴۰۳) درباره مهم‌ترین پیامد‌ منفی استفاده زیاد از گوشی تلفن همراه | همراه آزار چرا مردم از دسترسی به نان سالم و استاندارد، محروم هستند؟ چرا در فصل پاییز پوستمان خشک می شود؟ انتقاد وزیر سابق بهداشت از مصوبه افزایش ظرفیت رشته های پزشکی دست کوتاه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی از متناسب‌سازی حقوق | بازنشستگان کشوری ۶ بر ۳ از بازنشستگان کارگری جلو افتادند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۱۱ مهر ۱۴۰۳) | کاهش محسوس دما از بعدازظهر جمعه مصوبه کنکوری شورای انقلاب فرهنگی بدون تغییر تا سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود صدور اجرائیه مهریه الزاماً به معنای طلاق نیست | کاهش ۱۳ درصدی درخواست ثبت اجرای مهریه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته تأکید دوباره مجلس بر لزوم اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) نمونه‌برداری دامپزشکی از گوشت‌های ارزان یک فروشگاه در مشهد | دست‌های لرزان برای خرید گوشت ارزان سرانه فضای آموزشی در خراسان رضوی ۳۰ درصد افزایش یافته است راهکارهای جلوگیری از جعل گذرنامه‌های بین‌المللی از زبان رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا پرداخت یک میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری تا زمان صدور احکام پیش‌بینی بارش باران، گاهی با رعد و برق و وزش باد، شنبه (۱۴ مهر ماه ۱۴۰۳) در استان‌های ساحلی خزر و شمال شرق ۴۸ درصد تماس‌های مردمی با اورژانس ۱۱۵ مشهد مزاحمی و نامرتبط است سامان‌دهی بیش از سه هزار کودک بدسرپرست یا بی‌سرپرست در خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی خبر خوب برای پرستاران، تخصیص بودجه ۳همتی برای تسویه مطالبات ۱۴۰۲ پرستاران توصیه‌های طب ایرانی برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا و درمان آن‌ها دشواری‌های پیگیری پرونده‌های قصور پزشکی که خیلی‌ها را از ادامه راه بازمی‌دارد ثبت ۲۵ میلیون تماس با پلیس ۱۱۰ در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳ پلیس فتا: ارسال پیامک‌هایی با عنوان سفرهای ارزان، کلاهبرداری است
سرخط خبرها
معاون پژوهش وزارت علوم:

دانشگاه‌ها به پروژه‌های محیط زیست توجه کنند

  • کد خبر: ۲۵۳۹۴
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۷
دانشگاه‌ها به پروژه‌های محیط زیست توجه کنند
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی سراسر کشور بیش از پیش توجه ویژه خود را به پروژه‌های مرتبط با محیط زیست معطوف کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، مسعود برومند در نشست ویدئوکنفرانسی معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور با اشاره به اقدامات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه محیط زیست گفت: در سال‌های ۹۷ و ۹۸ مکاتبات بسیاری با مراکز مختلف درباره اهمیت پروژه‌های زیست‌محیطی داشته‌ایم. دانشگاه‌ها از منظر مسئولیت اجتماعی می‌توانند کمک‌های بسیاری در این زمینه انجام دهند. تقاضای من از دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی سراسر کشور این است که حتما توجه خود را به پروژه‌های مرتبط با محیط زیست معطوف کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در زمینه ارتباط بیشتر دانشگاه‌ها با ادارات کل استانی سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: ارتباط با اداره کل‌های محیط زیست استان‌ها موضوع بسیار مهمی است، چرا که این ادارات هم می‌توانند به عنوان بخش تسهیلگر عمل کنند و هم خود مانعی در این زمینه باشند.
به گفته معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، پروژه‌های زیست‌محیطی در بین دیگر پروژه‌های علمی در مجموع پروژه‌های مشکلی هستند، چرا که هر کسی در خصوص آن‌ها اظهارنظر می‌کند.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه بودجه پژوهشی کشور هم اکنون ۱۳ هزار میلیارد تومان است، گفت: امید است پژوهشگران بتوانند با همکاری‌های بیشتر سازمان محیط زیست و بخش دانشگاهی در قالب تفاهم‌نامه مپسا، از اعتبارات این بخش برای انجام پروژه‌های ملی محیط‌ زیستی استفاده کنند.
محمدسعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، در ادامه با اشاره به همکاری‌های دو سال اخیر بین سازمان محیط ‌زیست و وزارت علوم اظهار کرد: از جمله دستاورد‌های سال‌های اخیر می‌توان به امضای تفاهم‌نامه مپسا، اجرای چهار کنوانسیون با دانشگاه‌ها و نیز موضوع آزمایشگاه‌های معتمد اشاره کرد. در زمینه تفاهم‌نامه مپسا نیز تاکنون ۶قرارداد دانشگاهی نهایی شده است.
وی افزود: موضوع حائز اهمیت این است که دانشگاه‌ها نباید به پروژه‌های محیط زیستی مانند دیگر همکاری‌ها نگاه کنند. این بخش باید به عنوان وظیفه ملی همگانی قلمداد شود.

نیاز سازمان حفاظت از محیط زیست به ارائه راهکار‌های علمی و فنی دانشگاهیان
مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست نیز با تأکید بر فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای همکاری سازمان محیط زیست و آموزش عالی گفت: سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان محیط زیست و وزارت علوم به امضا رسید. از جمله نقش‌های بخش دانشگاهی کشور در مباحث ملی حفظ محیط ‌زیست می‌توان به مشاوره‌های علمی، معرفی دانش فنی لازم، تبیین راهکار‌های همگانی اقتصاد محیط زیست، تهیه برنامه‌های مدیریت محیط زیست و دستورالعمل اجرایی رفع آلایندگی محیط زیست با هدف حفظ محیط زیست اشاره کرد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در قانون بودجه سال۱۳۹۹، ۳۵درصد از عوارض آلایندگی به سازمان محیط زیست اختصاص یافته، اظهار کرد: هم اکنون تنها ۲ درصد از صنایع به صورت جدی پایش می‌شود. تلاش داریم در آینده پایش را دو برابر کنیم. در بخش افزایش پایش صنایع دانشگاه‌ها می‌توانند کمک‌های بسیاری به سازمان انجام دهند.
وی افزود: یکی دیگر از فرصت‌های قانون بودجه سال ۱۳۹۹ بند «و» تبصره ۶ بوده که در آن عوارضی برای فروش کالا‌هایی که مصرف آن‌ها پسماند ایجاد می‌کند، وضع شده است. مپسا نیز در واقع طرح مدیریت و پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی بوده که در این زمینه به دنبال استفاده از توان علمی و تخصصی دانشگاه‌ها و مراکز علمی پژوهشی پیرو تفاهم‌نامه بین محیط زیست و وزارت علوم هستیم.
تجریشی با بیان اینکه نزدیک ۳۶۰۰ صنایع آلاینده در کشور داریم، خاطرنشان کرد: سیستم پایش کدینگ از سال ۱۳۹۷ فعال است. از جمله پروژه‌های در حال همکاری سازمان حفاظت محیط زیست با دانشگاه‌ها و مراکز علمی می‌توان به ۱۹ پروژه با اعتباری بیش از ۱۰ میلیارد تومان اشاره کرد. همکاری‌ها و پروژه‌هایی در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه مدیریت پسماند با دانشگاه اصفهان، تربیت مدرس، علم و صنعت و پژوهشگاه شیمی نیز وجود دارد.
وی افزود: انتظار ما از دانشگاه‌ها این است که مشارکت و همکاری فعال داشته باشند تا بتواند به ارائه راهکار‌های علمی و فنی، همکاری در پایش صنایع و آلودگی‌ها، شناسایی فناوری‌های نوین سازگار با محیط زیست و بومی‌سازی بپردازند.
تجریشی در پایان با بیان اینکه خوشبختانه امروز هم مردم و هم مسئولان دیگر قوا یعنی قوه قضائیه و قوه مقننه نیز نسبت به موضوع حفاظت از محیط زیست حساسیت‌هایی را نشان می‌دهند، افزود: مقام معظم رهبری نیز در فرصت‌های بسیاری به مطالبه‌گری در خصوص اقدامات صورت گرفته در بخش حفاظت از محیط زیست پرداخته‌اند. امیدواریم در آینده این حساسیت‌ها نهادینه شوند. سازمان حفاظت از محیط زیست به نظر فنی و مستقل دانشگاهیان حتی اگر نتیجه به ضرر خود سازمان حفاظت ازمحیط زیست بوده و حاکی از کم کاری ما باشد نیاز دارد.
امیرارسلان مهاجری طهرانی، مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست، نیز در این نشست در خصوص حمایت‌های این صندوق خاطرنشان کرد: صندوق ملی محیط زیست از طرح‌های نوین و اختراعات محققان حوزه محیط زیست حمایت می‌کند. از جمله این حمایت‌ها می‌توان به تأمین و تجهیز منابع مالی، اعطای تسهیلات مالی برای جلوگیری از تخریب محیط زیست، حمایت مالی و همکاری در طرح‌های آموزش محیط زیست و حمایت مالی در زمینه فرهنگ‌سازی اشاره کرد.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->