آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی مشهد عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست فوتی‌های حوادث جاده‌ای در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت ۳۸۷ هزار مسافر نوروزی از سیاه چادرهای عشایری خراسان رضوی بازدید کردند آغاز ثبت نام وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان کشوری از امروز (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چالش‌های تأمین دارو در مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | در جست وجوی دارو توانبخشی سالمندان در منزل، گامی برای بازگرداندن شور زندگی
سرخط خبرها
معاون پژوهش وزارت علوم:

دانشگاه‌ها به پروژه‌های محیط زیست توجه کنند

  • کد خبر: ۲۵۳۹۴
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۷
دانشگاه‌ها به پروژه‌های محیط زیست توجه کنند
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی سراسر کشور بیش از پیش توجه ویژه خود را به پروژه‌های مرتبط با محیط زیست معطوف کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، مسعود برومند در نشست ویدئوکنفرانسی معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور با اشاره به اقدامات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه محیط زیست گفت: در سال‌های ۹۷ و ۹۸ مکاتبات بسیاری با مراکز مختلف درباره اهمیت پروژه‌های زیست‌محیطی داشته‌ایم. دانشگاه‌ها از منظر مسئولیت اجتماعی می‌توانند کمک‌های بسیاری در این زمینه انجام دهند. تقاضای من از دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی سراسر کشور این است که حتما توجه خود را به پروژه‌های مرتبط با محیط زیست معطوف کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در زمینه ارتباط بیشتر دانشگاه‌ها با ادارات کل استانی سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: ارتباط با اداره کل‌های محیط زیست استان‌ها موضوع بسیار مهمی است، چرا که این ادارات هم می‌توانند به عنوان بخش تسهیلگر عمل کنند و هم خود مانعی در این زمینه باشند.
به گفته معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، پروژه‌های زیست‌محیطی در بین دیگر پروژه‌های علمی در مجموع پروژه‌های مشکلی هستند، چرا که هر کسی در خصوص آن‌ها اظهارنظر می‌کند.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه بودجه پژوهشی کشور هم اکنون ۱۳ هزار میلیارد تومان است، گفت: امید است پژوهشگران بتوانند با همکاری‌های بیشتر سازمان محیط زیست و بخش دانشگاهی در قالب تفاهم‌نامه مپسا، از اعتبارات این بخش برای انجام پروژه‌های ملی محیط‌ زیستی استفاده کنند.
محمدسعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، در ادامه با اشاره به همکاری‌های دو سال اخیر بین سازمان محیط ‌زیست و وزارت علوم اظهار کرد: از جمله دستاورد‌های سال‌های اخیر می‌توان به امضای تفاهم‌نامه مپسا، اجرای چهار کنوانسیون با دانشگاه‌ها و نیز موضوع آزمایشگاه‌های معتمد اشاره کرد. در زمینه تفاهم‌نامه مپسا نیز تاکنون ۶قرارداد دانشگاهی نهایی شده است.
وی افزود: موضوع حائز اهمیت این است که دانشگاه‌ها نباید به پروژه‌های محیط زیستی مانند دیگر همکاری‌ها نگاه کنند. این بخش باید به عنوان وظیفه ملی همگانی قلمداد شود.

نیاز سازمان حفاظت از محیط زیست به ارائه راهکار‌های علمی و فنی دانشگاهیان
مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست نیز با تأکید بر فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای همکاری سازمان محیط زیست و آموزش عالی گفت: سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان محیط زیست و وزارت علوم به امضا رسید. از جمله نقش‌های بخش دانشگاهی کشور در مباحث ملی حفظ محیط ‌زیست می‌توان به مشاوره‌های علمی، معرفی دانش فنی لازم، تبیین راهکار‌های همگانی اقتصاد محیط زیست، تهیه برنامه‌های مدیریت محیط زیست و دستورالعمل اجرایی رفع آلایندگی محیط زیست با هدف حفظ محیط زیست اشاره کرد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در قانون بودجه سال۱۳۹۹، ۳۵درصد از عوارض آلایندگی به سازمان محیط زیست اختصاص یافته، اظهار کرد: هم اکنون تنها ۲ درصد از صنایع به صورت جدی پایش می‌شود. تلاش داریم در آینده پایش را دو برابر کنیم. در بخش افزایش پایش صنایع دانشگاه‌ها می‌توانند کمک‌های بسیاری به سازمان انجام دهند.
وی افزود: یکی دیگر از فرصت‌های قانون بودجه سال ۱۳۹۹ بند «و» تبصره ۶ بوده که در آن عوارضی برای فروش کالا‌هایی که مصرف آن‌ها پسماند ایجاد می‌کند، وضع شده است. مپسا نیز در واقع طرح مدیریت و پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی بوده که در این زمینه به دنبال استفاده از توان علمی و تخصصی دانشگاه‌ها و مراکز علمی پژوهشی پیرو تفاهم‌نامه بین محیط زیست و وزارت علوم هستیم.
تجریشی با بیان اینکه نزدیک ۳۶۰۰ صنایع آلاینده در کشور داریم، خاطرنشان کرد: سیستم پایش کدینگ از سال ۱۳۹۷ فعال است. از جمله پروژه‌های در حال همکاری سازمان حفاظت محیط زیست با دانشگاه‌ها و مراکز علمی می‌توان به ۱۹ پروژه با اعتباری بیش از ۱۰ میلیارد تومان اشاره کرد. همکاری‌ها و پروژه‌هایی در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه مدیریت پسماند با دانشگاه اصفهان، تربیت مدرس، علم و صنعت و پژوهشگاه شیمی نیز وجود دارد.
وی افزود: انتظار ما از دانشگاه‌ها این است که مشارکت و همکاری فعال داشته باشند تا بتواند به ارائه راهکار‌های علمی و فنی، همکاری در پایش صنایع و آلودگی‌ها، شناسایی فناوری‌های نوین سازگار با محیط زیست و بومی‌سازی بپردازند.
تجریشی در پایان با بیان اینکه خوشبختانه امروز هم مردم و هم مسئولان دیگر قوا یعنی قوه قضائیه و قوه مقننه نیز نسبت به موضوع حفاظت از محیط زیست حساسیت‌هایی را نشان می‌دهند، افزود: مقام معظم رهبری نیز در فرصت‌های بسیاری به مطالبه‌گری در خصوص اقدامات صورت گرفته در بخش حفاظت از محیط زیست پرداخته‌اند. امیدواریم در آینده این حساسیت‌ها نهادینه شوند. سازمان حفاظت از محیط زیست به نظر فنی و مستقل دانشگاهیان حتی اگر نتیجه به ضرر خود سازمان حفاظت ازمحیط زیست بوده و حاکی از کم کاری ما باشد نیاز دارد.
امیرارسلان مهاجری طهرانی، مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست، نیز در این نشست در خصوص حمایت‌های این صندوق خاطرنشان کرد: صندوق ملی محیط زیست از طرح‌های نوین و اختراعات محققان حوزه محیط زیست حمایت می‌کند. از جمله این حمایت‌ها می‌توان به تأمین و تجهیز منابع مالی، اعطای تسهیلات مالی برای جلوگیری از تخریب محیط زیست، حمایت مالی و همکاری در طرح‌های آموزش محیط زیست و حمایت مالی در زمینه فرهنگ‌سازی اشاره کرد.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->