وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در مشهد | دلیل اختلاف در آمار برخی شاخص‌ها مثل تورم چیست؟ + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است
سرخط خبرها

تشریح الفبای ورود به بورس برای تازه‌واردها / تب‌وتاب بی‌سابقه برای ورود به بورس

  • کد خبر: ۲۵۵۰۰
  • ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۴
تشریح الفبای ورود به بورس برای تازه‌واردها / تب‌وتاب بی‌سابقه برای ورود به بورس
رکوردهای صعودی پی‌درپی شاخص بورس، حمایت تمام قد دولت از بازار سرمایه و کاهش جذابیت بازارهای موازی در کنار هم قرار گرفته است تا استقبال عامه مردم از بازار سرمایه روزبه‌روز بیشتر شود. در این شرایط کمتر کسی است که بانگ گسترش و سودآوری بورس را نشنیده و برنامه‌ای برای ورود به این بازار نداشته باشد. این درحالی است که بسیاری از علاقه‌مندان هنوز با الفبای بورس آشنا نیستند و حتی مطلع نیستند نخستین قدم چیست.

به گزارش شهرآرانیوز، شاخص کل بورس که معاملات سال گذشته بورس را از ارتفاع ۱۷۸ هزار و ۶۵۹ واحد آغاز کرد، با ۳۳۴هزار و ۲۴۱واحد رشد، معادل ۱۸۷ درصد افزایش را به ثبت رساند و به ارتفاع ۵۱۲هزار و ۹۰۱واحد رسید. روند صعودی شاخص در سال جدید نیز ادامه یافت و شاهد ورود شاخص بورس به کانال ۸۰۰ هزار واحد بودیم. روند صعود شاخص در برخی روزها واقعا چشمگیر بود. به طور مثال چهارشنبه هفته جاری شاخص کل  ۳۱ هزار واحد صعود کرد تا رکورد خود را بشکند.

 زمانی که این آمار در کنار عزم جزم دولت برای توسعه و گسترش بازار سرمایه قرار می‌گیرد و از طرف دیگر در شرایطی که مردم در شرایطی قرار دارند که نمی‌دانند با سرمایه‌های خرد و بعضا کلان خود چه کنند تا ضمن حفظ سرمایه، بتوانند سود کسب کنند، طبیعی است که بازار سرمایه روزبه‌روز بیشتر شاهد ورود سهام‌داران باشد.

می‌توان به جرئت گفت تب‌وتابی که امروز بین مردم برای ورود به بورس افتاده، بی‌سابقه است و حتی افرادی که کمترین دانش و تخصصی در این حوزه دارند، مصرانه در پی اخذ کد بورسی هستند. اما نداشتن تخصص مردم، موضوعی است که یکی از چالش‌های این حوزه به شمار می‌رود و همواره نقدهایی درباره عدم اطلاع‌رسانی کافی و آموزش افراد به سازمان بورس وارد است.

در این روزها حتی مسئولان هم بارها تأکید کرده‌اند که اگر فردی دانش کافی برای خرید و فروش سهم ندارد، به صورت غیرمستقیم وارد این بازار شده و سرمایه خود را به صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا سبدگردان‌ها بسپارد. هرچند به نظر نمی‌‌رسد این تأکیدات تأثیری در نحوه تصمیم‌گیری مردم داشته باشد و باید گفت اعتماد و شناخت مردم نسبت به صندوق‌های سرمایه‌گذاری بسیار کم است.

اما از مهم‌ترین توصیه‌ها برای افراد تازه‌ورودی که از تخصص کافی برخوردار نیستند، این است که از سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه با پول وام یا قرض خودداری کنند و با سرمایه کم وارد بازار شوند، هیجانی تصمیم نگیرند و نگاهی بلندمدت به بورس داشته باشند.

تشریح الفبای ورود به بازار سرمایه

در این میان اما هنوز بسیاری از علاقه‌مندان نمی‌دانند نخستین قدم ورود به بازار سرمایه چیست یا بعد از ورود به این بازار و اخذ کد بورسی چه باید بکنند. در این راستا یک کارشناس بازار سرمایه ضمن تشریح الفبای ورود به بورس، توصیه‌هایی را برای تازه‌ورودها به این بازار ارائه کرد.

احمد جواهری با بیان اینکه هر فردی که قصد دارد کد بورسی دریافت کند و معاملات آنلاین انجام دهد، باید دو اقدام مراجعه به کارگزاری و ثبت‌نام در سجام (سامانه جامع اطلاعات مشتریان) را انجام دهد، افزود: به طور کلی ۱۰۷ کارگزاری مجوزدار در کشور وجود دارد و هر فردی که قصد گرفتن کد بورسی دارد باید به یکی از این کارگزاری‌ها مراجعه و فرم‌های مختلف از جمله فرم‌های مشتریان حقیقی، دستیابی به سامانه معاملات آنلاین و... را پر کند و تحویل کارگزاری دهد تا کارگزاری به فرد دسترسی به سامانه آنلاین معاملات به کارگزاری را بدهد. البته فرم‌های مذکور در وب سایت بیشتر کارگزاری‌ها موجود است و در دسترس متقاضیان قرار دارد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر فرد برای اخذ کد بورسی باید احراز هویت شود. برخی کارگزاری‌ها این خدمت را مشتریان خود ارائه می‌دهند و برخی دیگر ارائه نمی‌دهند. چنان‌چه کارگزاری عملیات احراز هویت را برای متقاضی انجام نداد، فرد باید به دفاتر منتخب پیشخوان دولت مراجعه کند. افراد باید توجه داشته باشند که فرایند احراز هویت یک بار انجام می‌شود و چنان‌چه فرد بعد از مدتی قصد داشته باشد کارگزاری خود را تغییر دهد، نیاز به احراز هویت دوباره ندارد.

تفاوت کارگزاری‌های بورسی با یکدیگر چیست؟

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه به این سؤال که تفاوت کارگزاری‌ها با یکدیگر چیست، پاسخ داد: اصلی‌ترین خدمت که همان خدمات معاملات آنلاین است، تقریبا توسط  همه کارگزاری‌ها ارائه می‌شود و سایر خدمات کارگزاری‌ها با یکدیگر متفاوت است. برای مثال برخی کارگزاری‌ها خدمات عرضه و پذیرش، خدمات مربوط به بورس کالا و بورس انرژی دارند، برخی کارگزاری‌ها با مشتریان خود قرارداد خرید اعتباری امضا می‌کنند یا مجوز مشاوره دارند. اطلاعات کارگزاری‌ها و خدماتی که ارائه می‌دهند در دسترس همه قرار دارد.

جواهری ادامه داد: کارگزاری‌های بزرگ‌تر مشتری، مراجعه کننده، دفتر و نیروهای بیشتری دارند اما ممکن است سامانه معاملاتی آن‌ها نسبت به کارگزاری‌های کوچک‌تر بیشتر دچار اختلال شود. کارگزاری‌های بزرگ نیروهای پاسخ دهنده بیشتری دارند، اما اگر قرار باشد به هر علتی تماس‌های سهام‌داران با کارگزاری‌ها بیشتر شود، ممکن است مردم دسترسی کمتری به کارگزاری داشته باشند، زیرا ممکن است یک کارگزاری پنج نیرو و هزار مشتری داشته باشد، اما کارگزاری بزرگ‌تر با ۲۰ نیرو باید به ۵۰ هزار مشتری پاسخ بدهد.

روش‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه

وی در ادامه با بیان اینکه متقاضیان ورود به بورس می‌توانند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم سرمایه‌گذاری کنند، توضیح داد: مفهوم سرمایه‌گذاری مستقیم این است که فرد به طور مستقیم و شخصا اقدام به خرید و فروش سهام، اوراق مشارکت و... کند. در این نوع سرمایه‌گذاری هیچ واسطه‌ای وجود ندارد، اما این روش فقط برای افراد حرفه‌ای و آشنا به بازار سرمایه توصیه می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر اینکه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم برای افرادی است که تخصص، تجربه و وقت کافی ندارند، اظهار کرد: این افراد می‌توانند از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا شرکت‌های سبدگردانی اقدام کنند. عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری به این صورت است که فرد به کد بورسی نیاز ندارد و فقط یونیت‌های (واحدهای سرمایه‌گذاری) صندوق را خریداری می‌کند. در نتیجه متوجه نمی‌شود چه سهمی برایش خرید یا فروش شده است. فقط از میزان سود و ضرر و اطلاعات کلی باخبر می‌شود.

به گفته وی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری به دو نوع غیرقابل معامله و قابل معامله تقسیم می‌شوند که صندوق‌های قابل معامله ETFها هستند که برای معامله آن‌ها کد بورسی نیاز است. صندوق‌های غیرقابل معامله عموما بر اساس صدور و ابطال هستند.

جواهری افزود: بیشتر سبدگردان‌ها مبالغ کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان را نمی‌پذیرند. سبدگردان‌ها درصدی کار می‌کنند و ابتدا با متقاضی درباره میزان درصدی که سهم سبدگردان می‌شود، توافق می‌کنند. در این روش هم فرد متوجه نمی‌شود چه سهمی خرید و فروش شده است.

توصیه به افراد تازه‌ ورود به بازار سرمایه

وی در ادامه به تازه ورودهای بازار سرمایه توصیه کرد: برای ورود به بازار سرمایه به هیچ عنوان اقدام به فروش مسکن و خودرو خود نکنند، از سایر افراد پولی به عنوان قرض یا وام بانکی نگیرند. بازار سرمایه در تمام دنیا، ریسک‌های خاص خود را دارد. به افراد تازه‌ورود به بازار بورس اکیدا توصیه می‌شود شخصا نسبت به خرید و فروش سهام اقدام نکنند و  برای سرمایه‌گذاری، از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سبدگردان تحت مجوز و معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار  اقدام کنند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: این نکته مهم را نیز مدنظر داشته باشند که حتی حرفه‌ای‌ترین معامله‌گران جهان نیز همواره در برخی از معاملات خود زیان کرده‌اند. بنابراین انتظار سوددهی همیشگی سهام بازار، غیرمنطقی است و محقق نخواهد شد. هر فرد سرمایه‌گذار باید بداند که در هر معامله‌ای احتمال زیان نیز وجود دارد.

بر اساس این گزارش، متقاضیان می‌توانند فهرست کارگزاری‌های مجوزدار و فعال بازار سرمایه را از طریق سایت WWW.CFI.CODAL.IR مشاهده کنند.

منبع: ایسنا 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->