توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

صادرات خراسان رضوی روی هوا!/چرا پروتکل‌های بهداشتی ۲۰۰۷ اجرا نشد؟!

  • کد خبر: ۲۵۷۴۵
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۳
صادرات خراسان رضوی روی هوا!/چرا پروتکل‌های بهداشتی ۲۰۰۷ اجرا نشد؟!
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان‌رضوی درباره ممنوعیت واردات سیمان به قزاقستان گفت: شما بگویید در این شرایط کرونازده اصلا صادراتی انجام شده است یا می‌شود که اکنون بخواهیم درباره این ممنوعیت اظهارنظر کنیم!
سعیده ساجدی‌نیا - محمدحسین روشنک در گفت‌وگو با شهرآرانیوز با بیان اینکه تمام کشور‌ها در دوره‌ای به دلیل خودکفایی یا کاهش تقاضا ورود کالایی خاص را به کشورشان ممنوع می‌کنند و این اتفاق عجیبی نیست، اظهار کرد: عمده صادرات خراسان‌رضوی از مسیر ترانزیتی ترکمنستان و شمال افغانستان انجام می‎شود و اولین کشوری که با شروع همه‌گیری کرونا مسیر‌ها را به روی کامیون‌ها و واگن‌های حمل بار بست، ترکمنستان بود و هر نوع ورود کالایی را ممنوع کرد. به‌طوری که حتی سیمان و میل‌گرد را که از طریق واگن و بدون هیچ تماسی و بعد ۱۰روز بارگیری فرستاده شده بود، نپذیرفت. درحالی که ویروس کرونا نهایت ۴۸ ساعت روی این سطوح ماندگاری دارد، اما باز هم مقامات این کشور بر سخت‌گیری‌های خود اصرار کردند.

مبادلات طبق پروتکل‌های سازمان بهداشت جهانی از سرگیری شود
او ادامه داد: ۲ ماه فریاد زدیم تا زمان را بیشتر از این از دست نداده‌ایم، وزرای مربوط برای توجیه مسئولان عالی‌رتبه این کشور دست‌به‌کار شوند و اکنون که رئیس‌جمهوری با همتای خود در ترکمنستان مذاکرات لازم را انجام داده است، اعلام شده بر اساس پروتکل‌های بهداشتی تعیین شده از سوی سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۰۷، مراودات از سر گرفته شود و حال ماجرای عجیب و البته تلخ اینجاست که مشخص شده است گره اصلی در دست خود ما بوده و اساسا در تمام این سال‌ها زیرساخت لازم درباره اجرای این پروتکل را آماده نکرده‌ایم!

روشنک با اشاره به ضوابط اعلام شده سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۰۷ گفت: باید سوله‌ها و کانکس‌های ضدعفونی می‌شد، واگن‌ها و کامیون‌ها در مرز ۲ کشور ایجاد می‌شد که در این شرایط قرنطینه از آن‌هاد استفاده شود، اما نه‌تن‌ها در این سال‌ها توجهی به آن نشده است، بلکه در این مدت نزدیک به ۳ ماه که از آغاز همه‌گیری کرونا می‌گذرد نیز فکری برای آن نشده است و این جای تأسف دارد که چرا مسئولان ۱۳ سال به این مسائل بی‌توجه بودند.

اگر صادرات حتی به اول خردادماه برسد، دیگر فایده‌ای ندارد
روشنک تصریح کرد: اگر تا پیش از این می‌گفتیم صادرات اردیبهشت‌ماه را از دست بدهیم، دیگر قابل جبران نیست، حالا می‌گوییم حتی اگر این مسئله به اول خردادماه هم برسد دیگر کارمان تمام است، اما اگر موانع موجود برطرف شود، قول می‌دهیم در سال جهش تولید، حجم صادرات خراسان‌رضوی را ۱/۵ برابر افزایش دهیم. در غیر این‌صورت برند‌های خود را در بازار‌های جهانی از دست خواهیم داد و در پی آن حجم زیادی از صادرات استان را از دست می‌دهیم.

صادرات خراسان‌رضوی بیشترین خسارت را دید
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان‌رضوی با اعلام اینکه خراسان‌رضوی بیشترین لطمه را در بخش صادرات خورده است، اعلام کرد: عمده صادرات استان به مواد غذایی اختصاص دارد و متأسفانه اولین کالا‌هایی که کشور‌های هدف در پی شیوع کرونا ورود آن را ممنوع کردند، مواد غذایی و لبنیات بود که تا این لحظه بیشترین خسارت را متحمل شده‌ایم.

او افزود: صادرات موادغذایی درحالی متوقف شده است که این روز‌ها هتل‌ها و مراکز اقامتی و رستوران‌ها هم تعطیل هستند و از این نظر هم مشکل حادی برای اقلام صادراتی در این بخش به‌وجود آمد.
به گفته روشنک، برخی اقلام مواد غذایی که امکان توزیع در بازار را داشت، در بازار مصرف داخلی توزیع شد، اما برخی دیگر مانند روغن نباتی اسانس‌دار که در داخل کشور به‌هیچ‌وجه مجوز توزیع و مصرف ندارد و فقط برای بازار خارجی مانند کشور‌های آسیای میانه تهیه و آماده می‌شود، بلاتکلیف مانده است و نه می‌توان صادر کرد و نه در بازار مصرف داخلی به فروش رساند.

بازار داغ شوینده‌ها در بازار داخلی
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه مواد شوینده و ضدعفونی نیز یکی از اقلام صادراتی خراسان‌رضوی بود که از زمان شیوع کرونا بهترین بازار را در داخل کشور داشته است، گفت: از این نظر مشکلی نداشتیم، اما برای کالا‌هایی که دارای برند بودند و به کشور‌های هدف صادر می‌شدند، حفظ برند مهم و حیاتی است. درنتیجه اگر این روند ادامه‌دار نباشد، خسارت جبران می‌شود و دیگر اتفاق خاصی صادرات این محصولات را تهدید نخواهد کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->