ویدئو| آیفون ۱۶، ۱۰۰ میلیون ارزان‌تر شد! تشریح ظرفیت قانونی پیمان‌های دسته‌جمعی کارگری برای بازار کار پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا یکشنبه (۱۳ آبان ۱۴۰۳) حذف ویزا در سفر‌های هوایی مشهد به تاجیکستان (۱۲ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران تا پایان سال ۱۴۰۳ سردسته ارز‌های دیجیتال سقوط کرد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) چرا هزینه‌های بیمه تکمیلی به صورت آنلاین پرداخت نمی‌شود؟ نرخ سود بین‌بانکی کاهش یافت | نرخ بهره ۲۳.۷۲ درصد شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) تصادف مرگبار ۲ خودروی پژو ۴۰۵ در محور ابهر با ۷ کشته + فیلم (۱۲ آبان ۱۴۰۳) شروع قوی و پایان ضعیف بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۲ آبان ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۲ آبان ۱۴۰۳) | افزایش ۴۰ میلیون تومانی «دایون» قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۲ آبان ۱۴۰۳) | اطلس ۵۲۹ میلیون تومان قیمت‌ها در بازار طلا و سکه مشهد ریخت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) به املاک و دارایی‌های کارگران و بازنشستگان چوب حراج نزنید قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ آبان ۱۴۰۳) | دلار ۶۸ هزار و ۷۰۰ تومان نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی امروز (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) اعلام می‌شود + لینک سامانه نتایج ابلاغ آیین‌نامه حذف یارانه پُردرآمد‌ها از هفته جاری (۱۲ آبان ۱۴۰۳) فروش ۹۰ روزه چهار خودرو کرمان موتور از امروز (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزئیات حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ چقدر خواهد شد؟ خراسان رضوی در حوزه کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد آغاز عملیات سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ در مشهد | فعالیت ۱۰ تیم با ۳۱ آمارگیر برای سرشماری همتی: تعرفه ۹۶ درصدی واردات آیفون اصلاح می‌شود مسکن گران می‌شود؟ چرا کار هست، کارگر نیست؟ دلیل عرضه سکه طلای بدون پلمب در مرکز مبادله چیست؟ اعتبار مورد نیاز برای رفع نقاط پرتصادف خراسان رضوی چقدر است؟ قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) | سبزی کیلویی ۱۵ هزار تومان افزایش ۱.۳ میلیون تومانی قیمت طلا ویدئو | آغاز سرشماری کشاورزی از امروز (۱۲ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بازار چادر مشکی در وضعیت سفید!

  • کد خبر: ۲۷۰۰۵
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۵
بازار چادر مشکی در وضعیت سفید!
بر خلاف برخی گزارش‌های رسانه‌ای، مشاهدات خبرنگار شهرآرا از ثبات قیمت در بازار چادر مشکی حکایت دارد
فرزانه شهامت/شهرآرانیوز - گرانی چادر مشکی در حالی این روز‌ها به سر خط اخبار برگشته است که مشاهدات میدانی ما از فروشگاه‌های شهر چیز دیگری می‌گوید.
از آخرین باری که در همین صفحه به نابسامانی بازار چادرمشکی پرداختیم ۳ ماهی می‌گذرد. بررسی‌های مجدد نشان می‌دهد نابسامانی‌های یادشده در سطح کلان کمابیش پابرجاست، مثلا آمار میزان نیاز سالانه به این کالای اقتصادی فرهنگی، واردات، تولید داخل و ... در صحبت متولیان، ضدونقیض است. با وجود این، برخلاف آنچه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، بازار چادرمشکی نه فقط در رکود و ثبات قیمت به سر می‌برد بلکه در برخی فروشگاه‌ها حتی به نرخ‌هایی پایین‌تر از زمستان پارسال به فروش می‌رسد.

یکی از پارچه‌فروشان چهارراه خواجه‌ربیع در مورد دلیل این رفتار عرضه‌کنندگان، به ماسک روی صورتمان اشاره می‌کند و می‌گوید: کرونا خلوتی بازار را به جایی رسانده که حاضرم یک قواره کرپنازی را که شب عید ۳۵۰ هزار تومان می‌فروختم به ۲۸۰ هزار تومان بدهم.

پیرمرد فروشنده اضافه می‌کند: پارچه چادری طرح‌دار بین ۳۵۰ هزار تا ۷۰۰ هزار تومان در می‌آید، درحالی‌که قبل از عید همین پارچه ۷۰۰ هزار تومانی، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رفت. قیمت را کم کرده‌ام، فقط برای اینکه چک‌هایم را پاس کنم و در بازار آبرویم نرود.

یکی دیگر از فروشندگان خیابان عبادی هم می‌گوید: ۵، ۶ ماه است که قیمت‌ها همین است. برخی مغازه‌داران دارند چادر مشکی را به قیمت خرید و حتی زیر قیمت خرید می‌دهند تا قرض‌هایشان را بدهند. ما بازار شب عید را از دست دادیم.
عدالتیان کاهش واردات و پیشی گرفتن تقاضا از عرضه را این‌طور رد می‌کند: بازار آرام است و هر مغازه‌ای که بروید پر از جنس است. در مورد به مشکل خوردن واردات هم خبری نیست.

او موناتکس کره، کرپ خاویار کره و چادر‌های طرح‌دار را به ترتیب ۲۴۰ هزار، ۴۲۰ هزار و ۳۲۰ تا ۳۹۰ هزار تومان قیمت می‌دهد که خلاف مطالب مندرج در برخی رسانه‌ها مبنی بر کف قیمت ۵۰۰ هزار تومانی برای چادر مشکی است.

این فروشنده با اشاره به گزارشی رسانه‌ای که در آن از سقف قیمت ۲ میلیون تومان برای برند ژاپن گفته شده بود، چنین قیمت‌هایی را غیرواقعی می‌خواند و می‌گوید: بخشی از جو دادن به نرخ‌ها، به خود مشتری برمی‌گردد. گاهی اگر فروشنده پارچه‌ای را با احتساب سود قانونی، ۴۰۰ هزار تومان قیمت بدهد، مشتریانی که گران بودن را ملاک مرغوب بودن می‌دانند و از طرفی خبر قیمت‌های آن‌چنانی را شنیده‌اند، فکر می‌کنند پارچه ۴۰۰ هزار تومانی، به درد نخور است و از خرید منصرف می‌شوند، اما اگر فروشنده همین جنس را ۷۰۰ هزار تومان اعلام کند و با منت ۱۰۰ هزار تومان هم تخفیف بدهد با رضایت خرید می‌کنند.

یکی از فروشندگان خیابان آیت‌ا... شیرازی نیز قیمت چادر ساده با کیفیت پذیرفتنی را ۱۲۰ هزار تومان تا ۲۶۰ هزار تومان قیمت می‌دهد و می‌گوید: به دلیل فروش نرفتن جنس‌های قدیم، افزایش قیمت نداریم.

شایعات از کجا می‌آید؟
رئیس اتحادیه طاقه‌فروشان قماش مشهد، تنش‌های اقتصادی را منجر به داغ شدن بازار خبر‌های حاشیه‌ای می‌داند و تأکید می‌کند: در بازار طاقه‌فروشان روال، عادی و میزان افزایش قیمت‌ها در حد ۵ درصد است. نمی‌دانم منشأ انتشار این دست خبر‌ها از کجاست.

حسن صادقی با بیان اینکه در مورد ایجاد وقفه احتمالی در واردات چیزی به گوشش نرسیده است، به شهرآرا می‌گوید: کمبودی نداریم و کالا به وفور در مشهد و تهران پیدا می‌شود، چه داخلی و چه خارجی. این را اضافه کنید به رکود وصف ناپذیری که از اواخر پارسال دچارش شده‌ایم. پوشاک دیگر جزو اولویت‌های مردم نیست و این موضوع، مزید بر علت انباشت پارچه شده است.

رئیس اتحادیه پارچه‌فروشان مشهد نیز با تأکید بر اینکه نه کمبود چادر مشکی داریم و نه افزایش قیمت، روی مشاهدات میدانی ما صحه می‌گذارد و توضیح می‌دهد: به دلیل رکود شدید بازار، قیمت‌ها از بهمن پارسال تا الان برای مصرف‌کننده افزایش نداشته است. همین حالا در خراسان رضوی به اندازه کل مصرف ایران، موجودی چادر مشکی داریم، به‌طوری‌که اگر کسی یک میلیون قواره چادر بخواهد، در عرض یک ساعت به قیمت پارسال تحویلش می‌دهیم.

مجید شادمهر اذعان می‌کند که ثبات قیمت چادر مشکیِ تولید داخل و خارج، آن هم در شرایطی که نرخ تورم، هزینه کارگر، قیمت ارز و ... افزایش داشته است، عادی نیست و نشانه بارز رکود است؛ با وجود این خبر‌های منتشرشده در فضای مجازی مبنی بر گران شدن چادرمشکی را جوسازی می‌داند.

با این وضعیت بازار، انتشار خبر گرانی چادر مشکی از کجا آب می‌خورد؟ او پاسخ می‌دهد: شاید افرادی اعم از واردکننده، تولید‌کننده یا دیگر ذی‌نفع‌های بازار چادر مشکی، با نشر چنین خبر‌هایی به دنبال قیمت‌سازی و تکرار تجربه پراید برای این بازارند.
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->