۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

۲مشکل حقوقی در اعلام تعرفه‌های پزشکی سال ۹۹

  • کد خبر: ۲۷۲۳۰
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۱
۲مشکل حقوقی در اعلام تعرفه‌های پزشکی سال ۹۹
عضو شورای عالی نظام پزشکی معتقد است که در اعلام تعرفه‌های پزشکی سال ۹۹ از سوی دولت ۲مشکل حقوقی وجود دارد.
به گزاش شهرآرانیوز، یدالله سهرابی، به گلایه جامعه پزشکی از روند تعیین تعرفه‌های پزشکی سال ۹۹ که توسط هیئت وزیران ابلاغ شده است، اشاره کرد و گفت: در حالی که کادر درمان مشغول خدمت به بیماران و مردم هستند، در کمال ناباوری رفتار غیرمتعارف و غیرقانونی و به دور از عدالت و انصاف درخصوص تعیین تعرفه‌ها را شاهد بودیم.

وی افزود: این تعرفه‌ها نسبت به تکالیفی که برعهده پزشکان نهاده‌ایم، بسیار ناچیز افزایش یافته است. حتی از نظر عرف نیز با افزایش حقوق و دستمزد و حامل‌های انرژی و مخارج جانبی یک مؤسسه از قبیل افزایش قیمت مسکن و اجاره‌بها آن هم به میزان غیرمنطقی، افزایش هزینه‌های آب و برق و افزایش خرید تجهیزات پزشکی و لوازم مصرفی که با تکانه‌های اقتصادی قیمت ارز باعث بالا رفتن شدید هزینه‌های بخش خصوصی شده است.

سهرابی ادامه داد: به لحاظ عرف نمی‌خواهیم تعرفه‌ها در ایران را با تعرفه خدمات درمانی در اروپا و آمریکا مقایسه کنیم، ولی وقتی با کشور‌های هم تراز خود در منطقه مثل عراق، سوریه، پاکستان و… مقایسه کنیم، می‌بینیم که فرسنگ‌ها از آن‌ها دوریم و شاهد بی‌عدالتی در بحث تعرفه‌ها هستیم.

عضو شورای عالی نظام پزشکی تأکید کرد: نباید مقوله تعرفه در نظام سلامت صرفاً عددی و اقتصادی دیده شود و باید نگاهی مترقی، پویا و همه‌جانبه و منطقی با پیوست‌های اجتماعی، علمی و توسعه محور هم تراز با استاندارد‌های جهانی که در آن حتی آینده‌پژوهی با رویکرد به‌روزرسانی تجهیزات و ابزار‌های تشخیصی درمانی جهت ارتقای کیفیت خدمات نیز دیده شود، به آن داشت. این نگاه مترقی در بحث تعرفه، خروجی مثبت نه برای پزشکان که برای رفاه حال هم‌وطنان دارد.

وی افزود: نباید در بحث تعرفه فقط به امور جاری و روزانه اداره مطب، داروخانه و بیمارستان نگاه شود که یک خطای کاملاً استراتژیک است. وقتی می‌گوییم حاکمیت خصوصاً وزارت بهداشت که تولیت بهداشت و درمان کشور را دارد، باید به جنبه‌های اجتماعی مسئله تعرفه توجه کند و یک موضوع مهم این است که اگر روزی یک مؤسسه خدمات درمانی بر اساس این تعرفه‌های ناعادلانه ورشکسته شود، مشکلات عدیده اجتماعی مانند بیکار شدن کارکنان و بالا رفتن آمار بیکاری و معضلات وابسته به آن را خواهد داشت و موضوع به سادگی تعطیلی یک واحد صنفی نیست، چرا که با موضوع سلامت هم‌وطنان سر‌وکار دارد.

سهرابی ادامه داد: از نگاه حقوقی ۲ مشکل برای اعلام تعرفه ۱۳۹۹ وجود دارد؛ یکی ایراد شکلی و دیگری ایراد ماهوی است.

وی درخصوص ایراد شکلی گفت: در تعیین تعرفه‌های درمانی بر اساس مصوبات مجلس شورای اسلامی، باید شورای عالی بیمه سلامت تشکیل و تعرفه را اعلام نماید و همه صاحبان فرایند در آن دخالت کنند و این دخالت با درجه تأثیرگذاری هم‌سنگ و هم‌وزن باشد چه در خریداران خدمت و چه ارائه دهنده خدمت و گیرنده خدمت، ولی متأسفانه با عدم تشکیل شورای عالی بیمه سلامت این نقش را شورای عالی بیمه ایفا می‌کند که با توجه به اینکه وزن و چگالی خریداران خدمات که همان بیمه‌ها باشند بیشتر بوده است. نهایتاً خروجی این کارشناسی با تبعیض همراه خواهد بود و عادلانه نیست و چند سالی است این ناعادلانه بودن بحث تعرفه‌ای تکرار می‌شود.

سهرابی، به ایراد ماهیتی اعلام تعرفه‌ها اشاره کرد و افزود: در بحث ماهیتی تعرفه‌ها بر اساس مبانی قانونی در بند الف ماده یک قانون احکام دائمی کاملاً بیان شده است که علاوه بر رعایت تعادل منابع و مصارف، قیمت واقعی مبنای تعرفه باید قرار گیرد هر چند که این تعرفه‌های ناعادلانه فاصله چشمگیری با قیمت واقعی خدمات دارد و جامعه پزشکی سال‌ها است سوبسید پنهان تعرفه را پرداخت می‌نماید.

وی گفت: از نظر مبانی قانونی، تعرفه جامعه پزشکی باید بر اساس قیمت تمام شده و سود عادلانه و هزینه استهلاک مورد محاسبه قرار گیرد و این موضوع از طرف شورای عالی نظام پزشکی با مستندات علمی کارشناسی تهیه و به تصویب رسیده، ولی متأسفانه تعرفه‌های اعلامی با این ارقام فاصله بسیار زیادی دارد. در نتیجه این موضوع باعث کاهش سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت خواهد شد، چون بازگشت سرمایه به دلیل فقدان توجیه اقتصادی جذابیت خاصی نخواهد داشت. در صورتی که همه ما می‌دانیم نیاز مبرم کشور به سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت است.
 
منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->