پادشاه عربستان راهی بیمارستان شد پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا رئیسی مورد استقبال رسمی رئیس جمهور سریلانکا قرار گرفت ایران و پاکستان در پایان سفر رئیس‌جمهور، بیانیه مشترک صادر کردند واکنش بورل به درخواست اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران استاندار خراسان رضوی : شاهد حمایت و پشتیبانی مردم از «طرح نور» هستیم سلاجقه: کشور‌های حوزه آبریز خزر باید در قالب کنوانسیون تهران وظایف خود را اجرا کنند رئیسی: پروژه‌های بزرگ برق‌‌آبی را در ۲۰ کشور با دانش ایرانی اجرایی می‌کنیم بهادری جهرمی: نظارت سازمان تعزیرات بر گران‌فروشی و احتکار موثرتر می‌شود وحیدی: افراد انگشت شماری در برابر قانون مقاومت می‌کنند فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال شرق: اقتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیرو‌های مسلح است حسینی: برای تعامل سازنده با مجلس دوازدهم آماده ایم وزیر ارتباطات: برای سومین بار درخواست کردیم گوگل‌پلی رفع فیلتر شود آیت‌الله علم‌الهدی: جامعة‌المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی است | علمای شیعه هندوستان، مهمان دفتر نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌رضوی از پنجه عقاب تا وعده صادق تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون‌خ» | «موزه ملی ایران» تفاوتی با «لوور» ندارد وزیر آموزش‌وپرورش: هزار هنرستان در ۵ سال آینده ساخته می‌شود خزعلی: در زمینه حجاب به‌دنبال فرهنگ‌سازی هستیم جزئیات برنامه‌های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی وزیر اقتصاد: بدهی‌های ایران به بانک توسعه اسلامی تا سال ۱۴۰۲ صفر شد
سرخط خبرها

هشدار صریح سخن‌گوی وزارت خارجه نسبت به تهدید کشتی‌‎های ایرانی از سوی آمریکا

  • کد خبر: ۲۷۲۶۴
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰
  • ۴
هشدار صریح سخن‌گوی وزارت خارجه نسبت به تهدید کشتی‌‎های ایرانی از سوی آمریکا
سخن‌گوی وزارت امور خارجه تهدید مقامات آمریکایی را بی‌شرمانه دانست و گفت: اگر آمریکایی‌ها اقدامی علیه رفت‌وآمد آزاد و قانونی کشتی‌های ما انجام دهند، با برخورد قاطع ما مواجه می‌شوند و عواقب هر اقدام نابخردانه علیه کشتی‌های ایران به عهده آن‌ها خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، «سید عباس موسوی» پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: تا زمانی که اشغالگری، تجاوز، قساوت و جنایت وجود دارد، روز قدس گرامی داشته می‌شود و ایران سردمدار این نگاه خواهد بود. با توجه به تحولات مهمی که در جهان رخ داده، روز قدس مهم‌تری را در پیشرو داریم. مقام معظم رهبری هم در یک اتفاق کم‌نظیر در این روز سخنرانی خواهند کرد.

سخن‌گوی وزارت امور خارجه با اشاره به تحولات دیپلماتیک در هفته اخیر اظهار کرد: از اتفاقی که در عراق و افغانستان رخ داده، مجدد ابراز خرسندی می‌کنم که دو کشور همسایه ما در شرق و غرب بعد از مدت‌ها و کشمکش سیاسی، به تفاهم سیاسی دست یافتند. عراق مجدد با دسیسه‌هایی که به آن اقدام می‌کنند، لزوم وجود دولت قوی، فراگیر و متقدر حس می‌شد که خوشبختانه این دولت تشکیل شد که مورد حمایت ایران هم است.

موسوی ادامه داد: در افغانستان بعد از مدت‌ها کشمکش این تفاهم برقرار شد. ایران اولین کشوری بود که از این تفاهم استقبال کرد و امیدواریم این طلیعه‌ای برای گفت‌وگوهای فراگیر میان همه گروه‌ها و برای گفت‌وگوهای بین‌الافغانی باشیم و شاهد یک کشور امن، آباد و با ثبات در شرق خودمان باشیم.

وی در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت زندانیان ایرانی خارج از کشور تصریح کرد: کمتر از ۳۰۰۰ نفر از هم‌وطنان ما در خارج از کشور با عناوین مختلف در زندان هستند که عمده جرائم آن‌ها به قول خودشان عدم رعایت مقررات ورود کالا و اجناس و از نظر آن‌ها قاچاق مواد مخدر است.

سخن‌گوی وزارت امور خارجه افزود: در این زمینه، سفارتخانه‌های ما در ارتباط با دولت‌ها هستند و به مناسبات‌های مختلف تلاش شد تعدادی از این افراد آزاد شوند. در ماه‌های اخیر تعدادی از آن‌ها عفو گرفتند و تعدادی برای تداوم زندان به کشور بازگشتند و امیدواریم این روند ادامه یابد.  

سفارت ایران در آتن پیگیر وضعیت اتباع ایرانی در یونان است 

 موسوی درباره حضور اتباع ایران در یونان به صورت غیرانسانی خاطرنشان کرد: متأسفانه افرادی برای زندگی بهتر یا ایدئال‌هایی که دارند، کشورهای مختلف از جمله کشور ما را ترک می‌کنند تا به مدینه فاضله‌شان برسند، ولی بعد به این نتیجه می‌رسند که خوب نبوده است. این افراد به کمپ‌هایی روی می‌آورند که بعد پشیمان می‌شوند چراکه شرایط زندگی در آن‌ها سخت و دشوار است.

وی ابراز داشت: ما از طریق سفارت ایران این مسئله را دنبال کردیم. هم تکذیبیه رسمی از طریق دولت و پلیس یونان دریافت کردیم درباره اتفاقات کمپ‌ها در جزایر یونان، زد‌وخوردها ادامه دارد ولی پلیس تأیید نکرد که این زد‌وخوردها سازمان‌یافته بوده است.  

سخن‌گوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: سفارت ایران در آتن پیگیر موضوع است و با مقامات یونانی مستمر در ارتباط است و وضعیت شهروندان ایرانی را پیگیری می‌کنند.

ترامپ در پی آنارشیسم جهانی است

موسوی در پاسخ به پرسشی مبنی بر واکنش ایران در صورت عملی شدن تهدید آمریکا در توقیف نفتکش‌های ایرانی بیان کرد: تجارت آزاد بین کشورهای مستقل امری مشروع است. آنچه نامشروع است راهزنی و مداخله در تجارت آزاد و قانونی میان کشورهای مستقل است که آمریکا سردمدار این‌گونه کارهاست. 

سخن‌گوی دستگاه دیپلماسی با تأکید بر اینکه آمریکای ترامپ به دنبال برهم‌زدن نظم جهانی است، یادآور شد: آمریکا نرم‌های جهانی را برهم زده و به دنبال نوعی آنارشسیم جهانی است که برای دولت‌ها و ملت‌های دنیا باید زنگ خطر باشد تا از ارزش‌های جهانی و دستاوردهای بین‌المللی که مورد تأکید منشور ملل متحد است، دفاع کنند. 

عواقب هر اقدام نابخردانه علیه کشتی‌های ایران به عهده آمریکا خواهد بود

موسوی تهدید مقامات آمریکایی را بی‌شرمانه دانست و بیان کرد: اگر آمریکایی‌ها اقدامی علیه رفت‌وآمد آزاد و قانونی کشتی‌های ما انجام دهند، مورد برخورد قاطع ما قرار می‌گیرد. اگر آمریکا از کشوری خوشش نمی‌آید، دلیلی نمی‌شود که مانع از مبادله قانونی میان کشورها و تحریم و ایجاد مزاحمت میان کشورها شوند. 

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه ادامه داد: ما از طریق سفیر سوئیس در تهران، هم از طریق نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد و هم نامه ظریف به دبیرکل سازمان ملل، هشدارهای لازم را دادیم و متذکر شدیم که عواقب آن برعهده آمریکا در صورت هر گونه اقدام نابخردانه است.

تکذیب ادعاها درباره کشته‌شدن اتباع افغان در خاک ایران

موسوی درباره نتایج کمیسیون مشترک مرزی ایران و افغانستان پیرو ماجرای هریرود گفت: همه جای دنیا کنترل مرزها امر مهمی است و ورود اتباع خارجی باید با مجوز و قانونی باشد. برخی‌ها هم سعی می‌کنند به صورت غیرقانونی وارد یک کشور شوند و وظیفه مرزبانی عدم انجام این کار است. 

وی افزود: ضمن احترام به دولت افغانستان و اینکه پذیرای میلیون‌ها شهروندان افغان در ایران هستیم، مایلیم رفت‌وآمدها به‌شکل قانونی باشد و اتباع این کشور قانونی وارد کشور شوند اما قاچاقیان انسان و مواد مخدر و همچنین گروه‌های تروریستی هستند می‌خواهند به شکل غیرقانونی وارد کشور شوند. 

سخن‌گوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه در شب مورد ادعا هیچ گزارشی از سوی دستگاه مرزبانی، امنیتی و نظامی ما بیان نشده است، اظهار کرد: شرایط جوی آن شب هم مساعد نبوده و معلوم نیست آن افراد چگونه جان‌باخته‌اند. ما این ادعا را که آن واقعه در خاک ایران و توسط عوامل جمهوری اسلامی ایران بوده را رد کردیم. همان موقع هم گفتم راه‌حل این مسائل کشاندن این مسائل در مطبوعات و جنجال نیست، بلکه مسائل مرزی باید از طریق هیئت‌هایی که تشکیل می‌شود پیگیری کرد. 

موسوی با بیان اینکه این مرزبانان ما بودند که درخواست تشکیل جلسه کمیسیون مرزی را کردند، تصریح کرد: چند روز قبل هیئتی از افغانستان به ایران آمد و صحبت‌هایی انجام شد که بعد به افغانستان برگشتند. ما منتظر اعلام نتیجه آن‌ها هستیم. آنچه مورد تأکید ماست، این است که آن اتفاق در ایران و توسط عوامل ایران رخ نداده است. 

وی اضافه کرد: لازم است مشخص شود این اقدامات کار چه کسانی و در کجا رخ داده است. احتمال دارد هیئتی از ایران به افغانستان در روزهای آینده سفر کند که بعد از قطعی شدن اطلاع‌رسانی می‌شود که محور اصلی کارشان پیگیری این موضوع است. 

خواستار افغانستانی امن و باثبات هستیم

موسوی درباره نقش ایران در رسیدن افغانستان به تفاهم سیاسی در این کشور خاطرنشان کرد: همسایه شرقی ما افغانستان برای ما به دلایل مختلف مهم است؛ هم به دلایل پیوندهای انسانی، هم مسائل امنیتی و هم ارتباطات اقتصادی موجود میان دو کشور طبیعی است؛ براساس سیاست همسایگی خواستار یک کشور امن و باثبات در افغانستان باشیم چراکه سود این مسئله به نفع ما هم است. 

سخن‌گوی دستگاه دیپلماسی با تأکید بر اینکه تحولات افغانستان را پس از انتخابات از نزدیک دنبال کردیم، ابراز داشت: برای ما مهم بود که این کشور با ثبات باشد و یک دولت فراگیر در این کشور بر سرکار باشد. چندین نوبت تماس و رفت‌وآمد در این مدت برقرار بود. نماینده ایران به کابل رفت و تقریبا با تمام جریان‌ها و افراد مهم و تأثیرگذار در افغانستان صحبت کرد. 

وی با بیان اینکه نقش ایران در رسیدن به تفاهم سیاسی در افغانستان مهم و مبرز بوده است، بیان کرد: برخلاف برخی از کشورها که به دنبال اهداف شوم در افغانستان هستند، افغانستان امن و باثبات را اولویت اول خودمان قرار داده‌ایم و نزدیک کردن دیدگاه‌ها برای خود مهم می‌دانیم. امیدواریم این مسئله طلیعه‌ای باشد که همه گروه‌های افغانی برای صلح وارد گفت‌وگو شوند تا یک صلح فراگیر در افغانستان شکل بگیرد. ایران اقدامات خود را در این باره شروع کرده است.

ارتباط با آمریکا در دستورکار نیست 

موسوی درباره طرح سناتور فاینستاین درباره برقراری ارتباط میان ایران و آمریکا یادآور شد: صحبت کردن برای ما خیلی مهم نیست. ما سابقه بدی از آمریکایی‌ها داریم و آن سابقه بدعهدی و عدم پایبندی آن‌ها به توافقات است. اگر این صحبت‌ها با حسن نیت همراه بوده به خودشان مربوط است ولی بعید می‌دانم ایران در سطح دولتی با مقامات آمریکایی تماس داشته باشد و این مسئله در دستورکار ایران قرار ندارد. 

سخن‌گوی دستگاه دیپلماسی درباره وضعیت اسدالله اسدی (دیپلمات ایرانی) بیان کرد: ما از طریق سفارت ایران جویای سلامتی وی در این دوران کرونایی و هم دیگر افرادی که به ناحق در زندان هستند، هستیم. پرونده وی باید منتج به رأی شود. وکلای وی و سفارت ایران پیگیر موضوع است. از همه ابزارها تلاش می‌کنیم تا بیگناهی وی را اثبات کنیم. 

پمپئو متوهم است

موسوی درباره سفر وزیر امور خارجه آمریکا به سرزمین‌های اشغالی و ادعاهای او مبنی بر خروج ایران از سوریه گفت: پمپئو دچار توهماتی است که هر چند وقت یک بار بیان می‌کند، به ویژه وقتی با افراد متوهم دیگر دمخور می‌شود، این توهمات دوچندان می‌شود. 

این دیپلمات افزود: حضور مستشاری ایران در سوریه براساس درخواست رسمی دولت قانونی این کشور است و ما کمک‌هایی را در مبارزه با تروریسم انجام می‌دهیم یعنی آنچه آمریکا شعارش را می‌دهد ما در عمل انجام می‌دهیم و تا وقتی دولت سوریه بخواهد، در این کشور باقی خواهیم ماند.

هر اقدام آمریکا علیه کشتی‌های ما با واکنش قاطع ایران روبه‌رو می‌شود

موسوی درباره جزئیات کشتی‌هایی که آمریکا به توقیف آن‌ها تهدید کرده است، اظهار کرد: کشتی حامل سوخت بوده و به سمت ونزوئلا در حال حرکت است. این کشتی‌ها رسمی و قانونی در حال تجارت قانونی هستند و هیچ مانع قانونی بر سر راه این تجارت مشروع وجود ندارد. اگر آمریکایی‌ها از این تجارت خوششان نمی‌آید، به خودشان مربوط است. امیدواریم دست به اقدام احمقانه‌ای نزنند. اگر چنین اقدامی را انجام دهند با واکنش قاطع ایران روبه‌رو خواهند شد.

روند آستانه مهم‌ترین سازوکار برای حل‌وفصل مشکل سوریه است

موسوی در پاسخ به اینکه آیا ایران در نشست مجازی اتحادیه اروپا درباره سوریه دعوت شده و آیا عدم دعوت به معنای حذف ایران از معادلات سوریه است، ابراز کرد: ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن آتش‌بس در سوریه و عضو روند در آستانه مکانیزم‌های خاص خود را دارند ولی برخی از کشورها مکانیزم‌های خاص خودشان را ایجاد کنند. 

سخن‌گوی وزارت امور خارجه ادامه داد: بحث‌هایی بود که برخی از کشورها به روند آستانه اضافه شوند ولی تصمیم بر آن شد که سه کشور اصلی که در سوریه دارای نقش هستند، در این زمینه باشند. ما هر گونه اقدام خیرخواهانه که با حسن نیت همراه باشد، نفی نمی‌کنیم اما روند آستانه را مهم‌ترین سازوکار برای حل‌وفصل مشکل سوریه می‌دانیم. 

موسوی درباره نظر وزارت خارجه درباره تصویب قانون حمایت از فلسطین و برگزاری همه‌پرسی از سوی مجلس بیان کرد: همکاران ما در جلسه کمیسیون امنیت ملی در این باره حضور داشتند و جزئیات این بحث‌ها مطرح شد. ما نقطه نظرهایمان را مطرح کرده‌ایم. وزارت امور خارجه به عنوان مجری سیاست خارجی اقداماتی که به آن تکلیف شوند، انجام می‌دهد. 

وی اضافه کرد: جدا از آن وزارت امور خارجه همیشه پیشگام بوده و چه با قانون جدید و چه بدون آن، وزارت امور خارجه مسئله فلسطین در اولویت‌هایش قرار داشته و طرحش درباره فلسطین یعنی برگزاری همه‌پرسی از طریق همه فلسطینیان مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

آغوش باز ایران برای کاهش تنش‌ها در منطقه

موسوی درباره ادعای مطرح شده مبنی بر درخواست ولیعهد عربستان از نخست‌وزیر جدید عراق مبنی بر میانجیگری میان تهران و ریاض یادآور شد: مشخصا چنین چیزی را دریافت نکردیم. ما هم همین خبر رسانه‌ای را شنیده‌ام. به طور کلی درخواست وی بهتر شدن فضا در منطقه است. قبلا ایران اعلام کرده چه با میانجی و چه بی‌میانجی آماده گفت‌وگو با عربستان و کاهش تنش در منطقه است. اگر کشورها خواستار حرکت منطقه به کاهش تنش هستند، آغوش جمهوری اسلامی در این باره باز است. 

رد ادعاها مبنی بر توافق ایران و روسیه درباره آینده بشار اسد

سخن‌گوی وزارت امور خارجه درباره ادعاهای مطرح شده مبنی بر توافق ایران و روسیه درباره آینده بشار اسد بیان کرد: ما این ادعا را رد می‌کنیم. روابط ما با سوریه نزدیک، دوستانه و استراتژیک است. نه ما و نه هیچ کشور دیگری در جایگاهی نیستند که برای دولت و ملت سوریه تصمیم‌گیری کنند. این ملت سوریه است که تصمیم می‌گیرد چه کسانی بر سرکار باشند. این خبرسازی‌ها صحیح نیست. 

وی درباره ادعای سفیر سوئیس مبنی بر اینکه دارایی‌ها بلوکه شده ایران در کانال سوئیس جریان دارد، گفت: تلاش می‌کنیم کانالی که آمریکایی‌ها بعد از مدت‌ها با سروصدا راه‌اندازی کرده ولی اقدام خاصی انجام نشده را فعال کنیم. آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند مواد غذایی و دارو تحریم نیست و اگر این ادعا را دارند اجازه دهند دارایی‌ها و منابع ایران در این کانال فعال شود تا مورد بهره‌برداری قرار گیرد. 

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره راه‌اندازی یک کانال بشردوستانه از سوی کره جنوبی هم اظهار کرد: اقدامات اولیه و رایزنی‌ها در سطح سیاسی انجام شده است. نمی‌دانم دولت کره جنوبی توانسته مجوزهای لازم را از آمریکا بگیرد یا خیر. درخواست ما این است که دارایی‌ها و پول‌های ایران در قالب‌های مختلف وارد کشور شود. با این حال جزئیات نهایی این مسئله را باید از مقامات بانک مرکزی باید پرسید.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
واقعیت
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
0
0
شما نمیتونید قیمت خودرو توی ایران رو اداره کنه وفقط خوب بلد هستید حرف تو خالی بزنید
ارسام
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
1
0
شما اشتباهی ناو خودی رو نزنید هشدار ب امریکا پیش کش
سارا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
همیشه خطا هست. رزمایش هست. ممکن موشک زده بشه. این همه موشک های میان برد و بلند برد داریم نقطه زن دیر الزور میزنن حالا الان به یه ناو قفلی زدید. اول اطلاعاتتون رو زیاد کنید بعد نظر بدید.
ارسام
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
1
0
شما اشتباهی ناو خودی رو نزنید هشدار ب امریکا پیش کش
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->