پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور
سرخط خبرها
نگاهی بر رشد شاخص بورس در اردیبهشت‌ماه

شاخص ۳۰ شرکت بزرگ با رشد ۴۹ درصدی همراه شد

  • کد خبر: ۲۷۶۷۳
  • ۰۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۰
شاخص ۳۰ شرکت بزرگ با رشد ۴۹ درصدی همراه شد
بورس تهران معاملات دومین ماه از سال را با رشد ۴۳ درصدی شاخص کل به پایان رساند، در این میان شاهد چرخش معنادار تقاضا به سمت شرکت‌های بزرگ کالایی بودیم و شرایطی که از اواخر فروردین ماه آغاز شده بود در اردیبهشت شکلی جدی‌تر به خود گرفت.
به گزارش شهرآرانیوز، این مهم سبب فاصله معنادار دو شاخص اصلی بازار سهام شد، از این رو در برابر صعود ۴۳ درصدی شاخص کل، شاخص هم‌وزن به رشد ۳۵ درصدی بسنده کرد. این در حالی است که شاخص ۳۰ شرکت بزرگ با رشد حدود ۴۹ درصدی در اردیبهشت ماه همراه شد.

برخی این آرایش در توزیع نقدینگی بین صنایع بورسی را ماحصل ایجاد یک تصور عمومی در بازار سهام نسبت به جاماندگی سهام کالایی قلمداد می‌کنند، حال این اصل جاماندگی بهانه‌ای شده تا شاهد شتاب رشد قیمتی سهام کامودیتی محور بازار و ورود خیل گسترده نقدینگی به سهام مذکور باشیم.

در این میان با توجه به نقش بیش از ۶۰ درصدی صنایع کامودیتی محور از ارزش کل بازار، شاخص کل سهام نیز در این ماه به رکودی تاریخی دست یافت.

براساس آمار موجود، در دومین ماه بهار از ۳۹ صنعت بورسی ۳۸ گروه با رشد میانگین قیمت‌ها همراه شدند و تنها یک گروه با افت شاخص صنعت خود مواجه شد.

بیشترین رشد شاخص صنعت به میزان ۱۲۲ درصد در این ماه به گروه خودرو و ساخت قطعات رسید. این صنعت در حال حاضر ۵ درصد از کل ارزش بازار بورس تهران را در اختیار دارد.

این گروه رشد شاخص صنعت خود در ماه مورد بررسی را مرهون بازگشایی دو غول خودروسازش بود. دو ماهی بود که بورس تهران در غیاب نماد‌های بزرگ خودروساز به معاملات روزانه خود ادامه می‌داد.

در این راستا دو خودروساز بزرگ یعنی سایپا و ایران‌خودرو از اواخر سال ۹۸ به سبب برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده برای تصویب افزایش سرمایه متوقف شدند. نماد معاملاتی شرکت سایپا پس از یکبار بازگشایی ناموفق در روز یکشنبه، سرانجام ۲۲ اردیبهشت با کشف قیمت ۱۲۶۷ ریالی که حکایت از رشد ۱۰۳ درصدی در مقایسه با قیمت قبل از توقف داشت، به گردونه معاملات بازگشت و تا پایان ماه در سقف قیمت روزانه دادوستد شد.

«خودرو» دیگر نماد زیرمجموعه این گروه نیز از دو ماه پیش به دلیل برگزاری مجمع افزایش سرمایه متوقف شد و در نهایت ۲۷ اردیبهشت ماه با رشد ۱۰۰ درصدی قیمت به بازار بازگشت.

این خودروساز نیز تا پایان اردیبهشت ماه در سقف مجاز روزانه معامله شد. این بازگشایی‌ها یکی از اصلی‌ترین دلایل صدرنشینی گروه خودرو و ساخت قطعات در جدول بازدهی هفتگی بود. این گروه در مجموع ۲۰ شرکت را در خود جای داده است.

دومین گروه پربازده بورس تهران در این ماه، اما سرمایه‌گذاری‌ها بودند که با اختلاف نسبت به صدرنشین گروه، رشد ۶۵.۳ درصدی را تجربه کردند. در این گروه ۱۵ شرکت جای گرفته است و سهمی ۲.۶ درصدی از ارزش کل بورس تهران را در اختیار دارد.

در ادامه تک نماد گروه محصولات چرمی با سهم ۰.۱۴ درصدی از ارزش کل بازار سهام معاملات این ماه را با رشد بیش از ۶۰ درصدی به پایان رساند و از این منظر سومین صنعت با بیشترین درصد بازدهی شد.

گروه‌های بزرگ بازار نیز همانطور که اشاره شد در این ماه خوش درخشیدند. از این رو رتبه چهارم بیشترین درصد بازدهی ماهانه از آن نماد‌های زیرمجموعه گروه فرآورده‌های نفتی شد.

هر چند در روز‌های پایانی این ماه انتشار گزارش‌های ضعیف و کمتر از انتظار پالایشی‌ها رشد قیمت یک ماهه این گروه را محدود کرد. برآورد‌های اولیه نشان می‌دهد که افت شدید قیمت نفت و فرآورده‌های نفتی تاثیر بسیار جدی بر سودآوری شرکت‌های این مجموعه به جا گذاشته است.

به بیان دقیق‌تر، کاهش معنادار حاشیه سود ریالی پالایشگاه‌ها در کنار افت ارزش موجودی این شرکت‌ها سودآوری تولیدکنندگان فرآورده‌های اصلی این صنعت را محدود کرده است. پالایشی‌ها سهمی ۶.۲ درصدی از کل ارزش بازار را در اختیار دارند.

یکی دیگر از گروه‌های پربازده بورس تهران در ماه مورد بررسی، اما بانکی‌ها بودند. این گروه با سهم ۷.۷ درصدی از ارزش کل بازار سهام، در اردیبهشت‌ماه با رشد ۵۷.۷ درصدی سهام زیرمجموعه خود همراه شد تا از این منظر رتبه پنجم را در اختیار گیرد.

بیشترین حجم معاملات گروه‌های بورسی نیز در این ماه با معامله ۶۷ میلیارد و ۳۵۳ میلیون سهمی از آن بانکی‌ها شد. ضمن آنکه پتروشیمی‌ها با دادوستد ۲۵ هزار و ۲۵۴ میلیارد تومانی بیشترین ارزش معاملات را در اختیار گرفتند.

این گروه در اردیبهشت ماه شاهد رشد ۳۴.۵ درصدی میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود بود.

در آنسوی بازار، اما تنها گروه منفی بورس اردیبهشت ماه با بداقبالی به تک سهم گروه استخراج زغال سنگ رسید. «کطبس» پس از صعود پرشتاب قیمت در سال گذشته و رشد بیش از ۵۰ درصدی از اولین ماه سال جدید، در اردیبهشت ماه با افت قیمت ۴.۷ درصدی مواجه شد.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->