تصادف مرگبار در جاده قم کاشان با سه فوتی (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضای قرارداد همکاری ایران و روسیه برای تحقیقات سلولی و ژن‌درمانی تصادف تریلی و مینی بوس در خواف با پنج مصدوم (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) لاک‌پشت غول‌پیکر صد ساله‌ برای نخستین‌بار مادر شد + عکس صالحی‌امیری وارد ترکیه شد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازداشت ۸۴ نفر درخصوص فروش سؤالات کنکور ۱۴۰۴ ایران، رتبه سوم جهان در بحران فرونشست زمین | خراسان رضوی، رکورددار این مخاطره در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۶ درجه می‌رسد وزیر علوم: افزایش ظرفیت پذیرش در کنکور نداریم | برای همه داوطلبان صندلی خالی وجود دارد اسامی فراورده‌های بهداشتی غیرمجاز در حوزه مراقبت از مو و بدن اعلام شد شمارش معکوس برای جبران کمبود «پنتاوالان» | پیگیری شهرآرانیوز از وضعیت کمبود واکسن پنج‌گانه نوزادان توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید قطعی شد| شش همت اعتبار برای حدود ۸ میلیون دانش‌آموز کشور مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی
سرخط خبرها

خطر موج جدید کرونا در مصرف‌کنندگان مواد دخانی با بازگشایی قهوه‌خانه‌ها

  • کد خبر: ۲۸۳۰۲
  • ۰۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۷
خطر موج جدید کرونا در مصرف‌کنندگان مواد دخانی با بازگشایی قهوه‌خانه‌ها
مصرف کنندگان کالاهای دخانی در صورت ابتلا به بیماری کووید۱۹، شدت بیشتری از بیماری را تجربه خواهند کرد و احتمال بستری شدن آنها در آی‌سی‌یو هم افزایش می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر محمدرضا مسجدی با تاکید بر اینکه دخانیات می‌تواند برای کسانی که در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند، مشکل‌آفرین باشد، ‌ گفت: مطالعات نشان داده است که مصرف کنندگان کالاهای دخانی در صورت ابتلا به بیماری کووید۱۹، شدت بیشتری از بیماری را تجربه خواهند کرد و احتمال بستری شدن آنها در آی‌سی‌یو هم افزایش می‌یابد.

خطر موج جدید کرونا در مصرف‌کنندگان مواد دخانی با بازگشایی قهوه‌خانه‌ها

وی افزود: اگر قرار باشد در رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌ها بازگشایی‌هایی صورت گیرد و مراقبت‌های بهداشتی انجام نشود، فکر می‌کنم با موج جدید در گروهی مواجه هستیم که دخانیات مصرف می‌کنند. توصیه ما به افراد بویژه قشر جوان آن است که از مصرف دخانیات و قلیان به شکل گروهی پرهیز کنند؛ کرونا باکسی تعارف ندارد و به راحتی منتقل خواهد شد. همزمانی کرونا با هفته ملی مبارزه با دخانیات زمان مناسبی است که این پیام بهداشتی به مردم برسانیم.

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات در پاسخ به این سوال که آیا به دنبال تعطیلی قهوه‌خانه‌ها پس از شیوع ویروس کرونا، روند کاهشی در میزان مصرف قلیان را شاهد بودیم یا خیر؟، بیان کرد: در این مورد آمار دقیق نداریم اما ظاهر امر نشان می‌دهد وقتی در عموم جامعه قلیان به راحتی در دسترس نباشد، میزان مصرف آن کاهش پیدا کند. کرونا بهانه‌ای شده است تا سازمان بهداشت جهانی نیز در این خصوص توصیه‌هایی را مرتبا مطرح کند و به مردم در مورد مصرف دخانیات بویژه به صورت جمعی هشدار دهد.

تا ۱۵ درصد مصرف‌کنندگان قلیان، سیگاری می‌شوند
قرنطینه کرونا و افزایش مصرف سیگار

وی افزود: مدتی بود که مصرف قلیان میان خانم‌ها افزایش چشمگیری داشت، اما تغییر مصرف از قلیان به سیگار در میان این قشر به راحتی میسر نمی‌شود. استقبال از قلیان انگیزه‌های خاص خود را دارد، برخی به عنوان تفریح از آن استفاده می‌کنند و شاید سیگار به راحتی جایگزین مصرف آنها نشود، اما می‌دانیم حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد مصرف کنندگان قلیان به استفاده از سیگار روی می‌آورند. البته مطالعاتی در کشورهای اروپایی نشان می‌دهد در مدت قرنطینه کرونا مصرف سیگار در میان افراد سیگاری افزایش یافته است چراکه محدود به حضور در منزل بودند و سیگار را وسیله‌ای برای تسکین خود انتخاب کرده بودند.

افزایش قیمت سیگار در جیب دلالان

وی با بیان اینکه گمان می‌رود مصرف قلیان، پس از شیوع کرونا به دنبال تعطیلی قهوه‌خانه‌ها کاهش یافته باشد، تصریح کرد: اما در مورد سیگار دو اتفاق مهم افتاد. پس از شیوع کرونا قیمت سیگار افزایش چشمیگری داشته است که متاسفانه هیچ مبلغی به جیب دولت و بیت‌المال نمی‌رود و تنها دلالان سود می‌برند. در حالی قیمت سیگار بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داشته است که ما همچنان در مورد مالیات آن درجا می‌زنیم. ایران در مورد مالیات بر دخانیات در میان اکثر کشورها در رتبه پایینی قرار دارد.

مسجدی در خصوص چگونگی روند اجرای طرح "پاد" یا «پیشگیری از استعمال دخانیات در مدارس» در شرایط تعطیلی مدارس، اظهار کرد: این طرح با مشارکت خود دانش‌آموزان دو برنامه را در فضای مجازی آغاز کرد. این طرح بر اساس نظرات خود دانش‌آموزان انجام شد. برای آنکه دانش‌آموزان چندان از فضای طرح دور نباشند، دو مسابقه در این مدت برایشان در نظر گرفته شد تا در آن شرکت کنند. این کار انعکاس بسیار خوبی داشته است.

دخانیات؛ صنعت موفق کشور!
عدم پایبندی وزارت صمت به مصوبات ضددخانیاتی

وی معتقد است که تنها صنعت موفق کشور طی چند سال اخیر صنایع دخانی بودند و گفت: این صنایع توانستند طی این مدت از ۴ یا ۵ واحد صنعتی به حدود ۱۸ واحد تولیدی برسند. زمانی واحدهای تولیدی افرایش می‌یابند که منفعت و سود داشته باشند که در این مورد سوددهی این صنایع یعنی تولید بیشتر اقلام دخانی که مصرف بیشتر محصولات دخانی را در پی خواهد داشت. متاسفانه در این زمینه وزارت صمت بر اساس مصوبات و آیین‌نامه‌ها عمل نمی‌کند؛ بر اساس مصوبات ستاد کشوری کنترل دخانیات، احداث هر واحد جدید تولید دخانیات باید در ستاد تایید شود؛ درحالی که وزارت صمت خودش اقدام به صدور مجوز می‌کند.

انتقاد از سریال "زیرخاکی"

دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات با تاکید بر این که مبارزه با دخانیات یک روند چند وجهی است، ‌ خاطرنشان کرد: در حالی پربیننده‌ترین سریال ماه مبارک رمضان، سریال "زیرخاکی" بود که صحنه‌های زیادی از دخانیات را نشان می‌داد. با این حال می‌توان تنها با توصیه به مردم توقع کاهش مصرف این دست اقلام آسیب‌رسان را داشت؟ ما طرح پاد را انجام می‌دهیم، در حالیکه دانش‌آموز در خانه و در سریال و فیلم‌ها استعمال دخانیات را مشاهده می‌کند، مشخص است که قدرت آنها بیش از طرحی است که ما اجرا می‌کنیم.

وی درباره برنامه‌های جمعیت مبارزه با دخانیات در سال جاری با توجه به شیوع کرونا در کشور، گفت: در بنیاد نیکوکاری سرطان برنامه‌ای در نظر داریم که انجام شود. در این راستا ۱۵ کلیپ در مورد کرونا و دخانیات، کرونا و بیماری‌های ریوی و ... تهیه شده است که معاونت استان‌های صدا و سیما آن را برای پخش به شبکه‌های استانی ابلاغ کرده است.

منبع :ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->