مظفری: پژوهش اولویت اول کشور و استان است | رونمایی از پوستر نمایشگاه هفته پژوهش در خراسان رضوی مهار آتش سوزی در شهرک صنعتی نور مازندران| خسارات بسیار سنگین برآورد می‌شود وزارت کشور عهده‌دار تأمین امنیت امتحانات نهایی شد مردی که بعد از قتل همسرش، اموال او را تصاحب کرد برف و باران جاده‌های خراسان رضوی را لغزنده کرد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) قصاص برای مردی که برای دومین بار، زن کشت قتل رفیق قدیمی با شلیک مرگبار مرد شکارچی تصادف در خراسان شمالی یک کشته و سه مصدوم بر جای گذاشت (۲۳ آبان ۱۴۰۳) تصادف در زیرکوه قائن ۲ فوتی و پنج مجروح برجای گذاشت (۲۳ آبان ۱۴۰۳) آیا قانون «الزام به ثبت رسمی» یک جراحی حقوقی است؟ یادی از  شیمی دان برجسته کشور پروفسور سیدمهدی بکاولی | سلوکی عاشقانه در  دل مولکول‌ها درباره سرطان قلب بیشتر بدانیم انتصاب «محمد بطحائی» به عنوان رئیس سازمان امور اجتماعی کشور (۲۳ آبان ۱۴۰۳) + سوابق خودمان را برای روز‌هایی با هوای آلوده آماده کنیم | در جست­جوی هوای پاک تمهیدات ترافیکی پلیس راهور مشهد در ساعات قطع برق | ترافیک سنگین بزرگراهی و قطعی برق چراغ‌های راهنمایی برخی نقاط شهر (۲۳ آبان ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اجرای برنامه قطعی برق در مشهد پس از ۳ روز آتش سوزی یک کارخانه لاستیک سازی در رشت + فیلم (۲۳ آبان ۱۴۰۳) سومین کنگره بین‌المللی جراحی سرطان ایران در مشهد گشایش یافت شد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) اهمیت ملاحظات زیست‌محیطی در توسعه ظرفیت‌های گردشگری جزایر جنوب کشور انصاری: برای مقابله با تغییر اقلیم باید به طور برابر از فناوری‌های روز دنیا بهره‌مند شویم + فیلم آینده زمین در خطر است | نشانه‌ای از کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی نیست صدور فیش حقوق آبان ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همراه با متناسب‌سازی، از عصر امروز (۲۳ آبان) + فیلم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۲۳ آبان ۱۴۰۳) | تداوم روند کاهش دما تا صبح جمعه وزیر کار: اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از امروز (۲۳ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود | افزایش ده‌درصدی دریافتی حداقل‌بگیران فعالیت‌هایی که انجام آن‌ها ذهن شما را ۴ سال جوان‌تر می‌کند بارش برف و باران و مه‌گرفتگی در محور‌های خراسان رضوی و ۱۰ استان دیگر (چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳) حدود ۲۴هزار مبتلا به ایدز در کشور ثبت شده است انتشار فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی در نوبت اول توضیحات قاضی پرونده عباس پالیزدار درباره چرایی طرح ادعا‌های جدید روایت زندگی تلخ دختری جوانی که در دام اعتیاد و اعمال غیراخلاقی افتاد آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون ارشد ۱۴۰۴، امروز (۲۳ آبان ۱۴۰۳) | ۴۷۷ هزار نفر ثبت‌نام کردند
سرخط خبرها
رئیس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت با اشاره به علت تأخیر در تأمین «سلسپت» گفت:

داروی اصلی بیماران پیوند کلیه، اواخر خردادماه تأمین می‌شود

  • کد خبر: ۲۸۵۲۱
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۷
  • ۲
داروی اصلی بیماران پیوند کلیه، اواخر خردادماه تأمین می‌شود
رئیس مرکز مدیریت پیوند و بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: علت تأخیر در تأمین داروی سلسپت نبود پرواز چارتر برای ورود این دارو به کشور است و با هماهنگی‌های انجام شده، این دارو اواخر خردادماه تأمین می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، مهدی شادنوش افزود: با پیگیری‌های انجام شده از سوی سازمان غذا و دارو و مرکز مدیریت پیوند در مورد داروی سلسپت با توجه به ارز اختصاص یافته به این دارو برای شرکت وارد کننده از ورود مواد اولیه این دارو در اواخر خرداد و تحویل همزمان دارو به مراکز پخش اطلاع داد، این تاخیر به علت نبود پرواز چارتر تا آن زمان است که شرکت دارویی برای رفع این مشکل در حال پیگیری است.

داروی سلسپت یک داروی وارداتی از سوئیس است که به عنوان داروی اصلی مورد نیاز بیماران پیوند کلیه برای جلوگیری از پس از زدن پیوند استفاده می‌شود و با وجود دارو‌های مشابه با توصیه پزشکان بسیاری از بیماران پیوند کلیه از این دارو استفاده می‌کنند.

پیش از این محمد سعید الموسوی عضو هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی به خبرنگار ایرنا گفته بود: داروی سلسپت که داروی اصلی بیماران پیوند کلیه است در کشور نایاب شده و بسیاری از این بیماران نگران پس زدن پیوند و بازگشت به دیالیز هستند.

به گفته وی، داروی اصلی مورد نیاز بیماران پیوند کلیه برای اینکه پیوند کلیه آن‌ها پس نزند، داروی سلسپت سوئیسی است. البته یکی دو شرکت داروسازی ایرانی هم مشابه این دارو را تولید کرده اند، یک مورد نمونه مشابه خارجی هم دارد که داروی مایفورتیک است، اما یک بیمار پیوند کلیه که سالهاست پیوند کرده و در طول سال‌های گذشته با مصرف داروی سلسپت پیوند کلیه او جواب داده است، ریسک نمی‌کند که با تغییر دارو، خود را در خطر پس زدن پیوند قرار دهد.

وی ادامه داد: کمبود داروی سلسپت استرس زیادی به بیماران پیوند کلیه وارد کرده است، یک بیمار پیوندی از زمانی که پیوند کلیه می‌زند تا روزی که نفس می‌کشد باید این دارو را مصرف کند تا کلیه پس نزند. بسیاری از این بیماران با انجمن حمایت از بیماران کلیوی تماس می‌گیرند و درخواست دارند که این دارو تامین شود. هزینه یک پیوند کلیه اکنون حدود ۱۰۰ میلیون تومان است. هیچ بیمار پیوندی این ریسک را نمی‌کند که با تغییر دارو خود را در خطر پس زدن پیوند قرار دهد و این مساله به نفع وزارت بهداشت و دولت هم نیست.

الموسوی گفت: شرکت دارویی که داروی سلسپت را وارد می‌کند نیز اعلام کرده که پنج میلیون یورو پول خرید این دارو را با ارز ۴۲۰۰ تومانی به سازمان غذا و دارو پرداخت کرده و این سازمان نیز این پول را در اختیار بانک مرکزی داده تا مراحل بازرگانی واردات این دارو انجام شود. سفیر سوئیس هم اعلام کرده که با استفاده از کانال مالی انتقال وجه برای واردات این دارو همکاری می‌کند. باید پول این دارو به شرکت تولید کننده پرداخت شود، ولی ظاهرا هنوز این مبلغ به شرکت سوئیسی پرداخت نشده است.

زمان تامین داروی سلسپت معلوم نیست
غلامحسین مهر علیان مدیرکل دارو و فرآورده‌های تحت نظارت سازمان غذا و دارو نیز در این باره گفت: در شرایط سختی هستیم، انتقال پول به خارج مشکل است و برای واردات دارو پرواز نیست، در این شرایط بیماران پیوند کلیه هر داروی دیگری به جز سلسپت در بازار بود مصرف کنند، چون فعلا زمان دقیق تامین این دارو معلوم نیست.
وی افزود: در شرایط سختی هستیم، داروی سلسپت برای بیماران پیوندی حکم بنز را دارد. ما در شرایطی هستیم که نمی‌توانیم حرف از بنز بزنیم، بیماران پیوندی اگر پراید هم پیدا کردند سوار شوند و هر داروی دیگری بود مصرف کنند. نمی‌توانیم بگوییم، چون داروی سلسپت نیست، پس دارو نیست. اگر دارو‌های مشابه مثل مایفورتیک بود استفاده کنند و اگر نبود دارو‌های دیگر ایرانی هم در بازار هست.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم داروی سلسپت هم وارد شود، اما لزوما تلاش سازمان غذا و دارو به نتیجه نمی‌رسد. البته برای واردات سلسپت اقدامات لازم انجام شده، حجم خوبی هم قرار است وارد شود، اما اگر نشد، فعلا بیماران پیوندی از دارو‌های جایگزین استفاده کنند.

مدیر کل دارو وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که بیماران پیوند کلیه از ترس پس زدن پیوند تمایلی به مصرف دارو‌های جایگزین سلسپت ندارند و پزشکان آن‌ها نیز به این بیماران مصرف دارو‌های دیگر را توصیه نمی‌کنند، گفت: طبیعی است که پزشکان توصیه نمی‌کنند، ولی ما در وزارت بهداشت هم شرایط خودمان را داریم و توصیه می‌کنیم بیماران پیوند کلیه از دارو‌های جایگزین استفاده کنند.

وی افزود: شرکت وارد کننده، پول واردات داروی سلسپت را داده است و این مبلغ به بخش بازرگانی برای واردات منتقل شده است، اما مشکل انتقال پول به خارج وجود دارد. مشکل حمل و انتقال دارو به کشور هم هست. مشکلات امسال زیاد است. فقط یک پرواز به ایران وجود دارد و فقط شرکت قطر ایرویز به ایران پرواز دارد، دیگر هیچ پروازی به ایران وجود ندارد، طبیعی است که در این شرایط همه چیز عقب می‌افتد.

مهرعلیان گفت: نبود پرواز برای واردات دارو یکی از مشکلات است، مجموعه‌ای از مشکلات وجود دارد. ارز برای واردات دارو را دیر می‌دهند و ارز مورد نیاز دیر تامین می‌شود. پرواز نیست، انتقال پول مشکل است، همه این مشکلات را کنار هم بگذارید بنابراین اکنون هیچ زمانی را نمی‌توانیم برای واردات داروی سلسپت اعلام کنیم. در این شرایط سخت از ما (سازمان غذا و دارو) زمان نخواهید. تعیین زمان تامین دارو در اختیار وزارت بهداشت نیست. ممکن است اعلام کنیم دو هفته دیگر این دارو وارد کشور می‌شود، اما در عمل یک ماه شود.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ایرانی ، فارس هستم
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۸
0
0
برای لبنان هواپیما هست که در روز چهارتا هواپیما کمک ارسال می کنید کشورهای عرب ، برای مردم سرزمینم که پیوند کلیه زدن در ماه یک هواپیما نیست دارو تهیه کنید
ابراهیم محمدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۳
0
0
سلام من بیمار پیوند کلیوی هستم و الان ۷۵ روز هستش پیوند شده‌ام و از استان آذربایجان غربی شهرستان میاندوآب هستم الان داروی سلسپت نیست و داروهای جایگزین دیگه هم وجود نداره و من برای ۳ روز قرص دارم لطفا تو شما رو به خدا به کمک ما برسین
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->