پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد مراسم قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد+ جزئیات (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۴ اسفند ۱۴۰۳) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک پلاس ۱۵ میلیون تومان ریزش کرد پیش فروش بلیت‌های نوروز ۱۴۰۴ در دهه نخست اسفند ۱۴۰۳ بخشنامه وام ۶۵۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌فروش سه محصول سایپا ویژه ماه رمضان از (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات بررسی بروکر آلپاری با بروکر‌های دیگر: مقایسه کامل آخرین جزئیات از واریز سود سهام عدالت (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش بورس در اولین روز هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ اسفند ۱۴۰۳) حدود یک‌سوم صنایع باارزش ایران در خراسان رضوی هستند | سهم استان از سبد مالیاتی کشور کمتر از یک درصد است زمان مرحله دوم پیش فروش سکه مشخص شد + جزئیات خطوط مترو و اتوبوس‌رانی مشهد فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) در روز تشییع پیکر سید مقاومت، رایگان است قیمت حلیم و شله در ایام ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳ در مشهد اعلام شد
سرخط خبرها

لاپوشانی نرخ اوراق دولتی

  • کد خبر: ۲۹۰۰۶۱
  • ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۱
لاپوشانی نرخ اوراق دولتی
ابتدای امسال چند عامل باعث شد نرخ اوراق خزانه اسلامی یا اخزا رکود‌های تاریخی خودش را بشکند و به بیش از ۳۸ درصد سود موثر نیز برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن کاظم زاده کارشناس بازار سرمایه در صفحه شخصی خود نوشت: گواهی سپرده‌ی ۳۰ درصدی (روزشمار) رقابت بانک‌های ناتراز برای جذب سپرده از عوامل اولیه رشد نرخ سود اوراق دولتی و غیردولتی بود، اما در ادامه برنامه ریزی اشتباه دولت در انتشار و تخصیص اوراق دولتی باعث شد نرخ اخزا به شکل وحشتناکی رشد کند و عدد‌های جدیدی در تاریخ اقتصاد ایران تجربه شود.

بعد از آن به هم ریختگی و اشتباه در حجم گسترده‌ی انتشار اوراق و تخصیص اخزا، اعتراض‌های فراوانی از سمت فعالان اقتصادی به متولیان امر شد که برخی اقدامات باعث شد نرخ سود اخزا کنترل شده و حتی تا کمتر از ۳۰ درصد نیز افت کند.

اما در چند هفته‌ی اخیر شاهد پدید آمدن یک مدل جدید در انتشار اوراق هستیم که هم فسادزا است و هم به نوعی رشد نرخ اوراق دولتی را لاپوشانی می‌کند. در مدل جدید در زمان انتشار یک نرخ سود مثلا ۲۸ درصدی به خریدار تعلق می‌گیرد، اما برای ایجاد جذابیت، پشت پرده به خریدار سرک داده می‌شود. با توجه به کوچک شدن صندوق‌های درآمد ثابت در مقابل حجم انتشار اوراق دولتی و همچنین سیستم بانکی، این روش مشخصا شکست خواهد خورد.

خریداران اوراق که با سرک اقدام به خرید اوراق دولتی می‌کنند، در نهایت این منابع را باید از جای دیگری تامین کنند. یا باید سپرده باطل کنند یا اخزا بفروشند و به جای آن اوراق دولتی را بخرند. این مدل سرک دادن در نهایت نرخ بهره را بالا می‌کشد و از طرف دیگر به دلیل عدم شفافیت مشخص نیست پشت پرده درصد‌ها چطور جا به جا می‌شوند؛ لذا از متولیان انتشار اوراق دولتی تقاضا داریم به جای بازی موش و گربه، نرخ سود جذاب برای خریدار را در همان تابلو واگذاری مشخص کنند تا سیاست گذاری پولی (بانک مرکزی) و سیاست گذاری اقتصادی (دولت) به صورت شفاف ببینند نرخ سود اوراق دولتی ۲۸ درصد نیست و حتی به ۳۴ درصد نیز رسیده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->