معاون دبیرکل خانه کارگر، مقصران حادثه معدن طبس را معرفی کرد تشدید نظارت بر بکارگیری اتباع غیر مجاز در شعاع ۳ کیلومتری حرم مطهر رضوی دلیل افزایش قیمت طلا چیست؟ (۵ مهر ۱۴۰۳) سامانه خودنویس افزایش نرخ اجاره از سوی مالکان را کنترل می کند نرخ طلاو سکه در بازار امروز مشهد (۵ مهر ۱۴۰۳) | هر گرم طلا به مرز ۴ میلیون تومان رسید صنعت فرش از تحریم‌های داخلی بیشتر از تحریم‌های خارجی لطمه دیده است تشکیل پرونده تعزیری برای ۱۷۵ آرایشگاه زنانه، از ابتدای سال ۱۴۰۳ در مشهد بررسی قیمت موبایل در مشهد (۵ مهر ۱۴۰۳) | آشنایی با گوشی ۲۸۶ میلیونی هوآوی افزایش ۵۰ درصدی سرمایه گذاری خارجی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس در سال ۱۴۰۳ جواد اوجی قائم مقام سازمان انرژی اتمی شد ۴۰ همت، میزان خسارت واردشده به بخش کشاورزی خراسان رضوی در سال زراعی اخیر است هشدار اتحادیه طلا و جواهر: مردم در فضای مجازی طلا و سکه نخرند افزایش قیمت مرغ در مشهد و خراسان رضوی مقطعی و موقت است بیش از چهار هزار تن کلزا در خراسان رضوی خرید تضمینی شد بررسی قیمت خودرو‌های خارجی (۵ مهر ۱۴۰۳) | پیکاپ فوتون ۶۲ میلیون تومان ارزان شد افزایش نرخ حق‌العمل‌کاری جایگاه‌داران بنزین بعد از گذشت شش ماه هنوز اتفاق نیفتاده | هنوز بنزین سوپر به مشهد نرسیده است رصد قیمت در بازار خودرو‌های داخلی (۵ مهر ۱۴۰۳) | افزایش ۹ میلیونی تارا قیمت‌ها در بازار دلار و طلا کمی ارزان شد (۵ مهر ۱۴۰۳) + جدول قیمت خودکفایی در تولید موز از خروج ۶۰۰ میلیون یورو از کشور، جلوگیری می‌کند توضیحات مپنا در خصوص چرایی تعویق پرداخت سود مرحله سوم سهام عدالت (۵ مهر ۱۴۰۳) پیش‌بینی روند صعودی اقتصاد جهان قیمت بلیت پرواز تهران - مشهد برای امروز (۵ مهر ۱۴۰۳) آیا می‌توان از طلافروشی‌ها طلای قسطی خرید؟ خرما در مشهد چند؟ (۵ مهر ۱۴۰۳) فروش قسطی خودروهای وارداتی روند کاهشی تولید قطعه خودرو از ابتدای ۱۴۰۳ | قطعه‌سازان خراسانی در بن‌بست نقدینگی
سرخط خبرها

لاپوشانی نرخ اوراق دولتی

  • کد خبر: ۲۹۰۰۶۱
  • ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۱
لاپوشانی نرخ اوراق دولتی
ابتدای امسال چند عامل باعث شد نرخ اوراق خزانه اسلامی یا اخزا رکود‌های تاریخی خودش را بشکند و به بیش از ۳۸ درصد سود موثر نیز برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن کاظم زاده کارشناس بازار سرمایه در صفحه شخصی خود نوشت: گواهی سپرده‌ی ۳۰ درصدی (روزشمار) رقابت بانک‌های ناتراز برای جذب سپرده از عوامل اولیه رشد نرخ سود اوراق دولتی و غیردولتی بود، اما در ادامه برنامه ریزی اشتباه دولت در انتشار و تخصیص اوراق دولتی باعث شد نرخ اخزا به شکل وحشتناکی رشد کند و عدد‌های جدیدی در تاریخ اقتصاد ایران تجربه شود.

بعد از آن به هم ریختگی و اشتباه در حجم گسترده‌ی انتشار اوراق و تخصیص اخزا، اعتراض‌های فراوانی از سمت فعالان اقتصادی به متولیان امر شد که برخی اقدامات باعث شد نرخ سود اخزا کنترل شده و حتی تا کمتر از ۳۰ درصد نیز افت کند.

اما در چند هفته‌ی اخیر شاهد پدید آمدن یک مدل جدید در انتشار اوراق هستیم که هم فسادزا است و هم به نوعی رشد نرخ اوراق دولتی را لاپوشانی می‌کند. در مدل جدید در زمان انتشار یک نرخ سود مثلا ۲۸ درصدی به خریدار تعلق می‌گیرد، اما برای ایجاد جذابیت، پشت پرده به خریدار سرک داده می‌شود. با توجه به کوچک شدن صندوق‌های درآمد ثابت در مقابل حجم انتشار اوراق دولتی و همچنین سیستم بانکی، این روش مشخصا شکست خواهد خورد.

خریداران اوراق که با سرک اقدام به خرید اوراق دولتی می‌کنند، در نهایت این منابع را باید از جای دیگری تامین کنند. یا باید سپرده باطل کنند یا اخزا بفروشند و به جای آن اوراق دولتی را بخرند. این مدل سرک دادن در نهایت نرخ بهره را بالا می‌کشد و از طرف دیگر به دلیل عدم شفافیت مشخص نیست پشت پرده درصد‌ها چطور جا به جا می‌شوند؛ لذا از متولیان انتشار اوراق دولتی تقاضا داریم به جای بازی موش و گربه، نرخ سود جذاب برای خریدار را در همان تابلو واگذاری مشخص کنند تا سیاست گذاری پولی (بانک مرکزی) و سیاست گذاری اقتصادی (دولت) به صورت شفاف ببینند نرخ سود اوراق دولتی ۲۸ درصد نیست و حتی به ۳۴ درصد نیز رسیده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->