طرح بازنگری قلعه وکیل آباد مشهد در کمیسیون ماده ۵ تصویب شد| تراکم منطقه بین ۲ تا ۶ طبقه پیش‌بینی تمهیدات ویژه مدیریت شهری مشهد برای برگزاری مسابقه ایران _ قطر برگزاری سومین رویداد «عطر و طعم پاییز» در مشهد  سقوط کارگر جوان مشهدی از ارتفاع (۱۴ مهر ۱۴۰۳) سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: امروز هژمونی آمریکا و اسرائیل نابود شده است افزایش ظرفیت ساماندهی و آموزش آسیب‌دیدگان اجتماعی در مشهد رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: حضور مردم در نماز جمعه نصر نمایانگر استحکام کافی مبنایی و مردمی نظام جمهوری اسلامی است + فیلم اعمال‌قانون ۱۴۷۵ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۷ خودروی متخلف توقیف شدند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) حکایت ناشنیده از آغاز حکومت شاه عباس صفوی در مشهد | بدشگونی تاج‌گذاری در کوهسنگی شهردار منطقه‌۳ مشهد در دیدار با اهالی محله دروی: دیوارسازی کال دروی، رو به پایان است کارتون | جنگ نرم رژیم موقت صهیونیستی در شبکه‌های اجتماعی هوای کلانشهر مشهد امروز سالم شد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) علت تصادف اتوبوس با ۷ خودرو در بولوار پیروزی مشهد چه بود؟ + فیلم سوانح رانندگی در خراسان رضوی سه کشته برجای گذاشت (۱۳ مهر ۱۴۰۳) ناصحی: تقویت همدلی در تمام ارکان مدیریت شهری مجدانه مدنظر قرار بگیرد حاجی‌بگلو: قانون درآمدهای پایدار شرایط دشواری را برای شهرداری‌ها رقم زده است شهردار مشهد مقدس: تعدادی از پروژه‌های شهری با اعتباری ۸ هزار میلیاردی آماده بهره‌برداری هستند بررسی نقش سمن‌های حوزه اجتماعی در مدیریت شهری مشهد اجرای برنامه‌های مختلف برای دختران مشهدی توسط مهدیه و مجتمع فرهنگی منتظران عاشق پیگیری ایجاد «کافه‌بازی» در بوستان‌های بانوان شهر مشهدمقدس رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد: وعده صادق ۲ انرژی مضاعفی در امت اسلامی ایجاد کرد روایت‌هایی از زندگی کلنل محمدتقی‌خان پسیان به مناسبت سالروز شهادتش | قطرات خونم کلمه «ایران» را ترسیم خواهند کرد
سرخط خبرها

فقر در اعتبارات حوزه آبخیزداری شهرستان مشهد

  • کد خبر: ۲۹۱۴۶۹
  • ۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
فقر در اعتبارات حوزه آبخیزداری شهرستان مشهد
نشست کمیسیون آب و کشاورزی و محیط‌زیست شورای اسلامی شهرستان مشهد با دستور کار بررسی جایگاه آبخیزداری در حوزه جغرافیایی بخش احمدآباد برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نشست کمیسیون آب و کشاورزی و محیط‌زیست شورای‌اسلامی شهرستان مشهد با دستور‌کار بررسی جایگاه آبخیزداری در حوزه جغرافیایی بخش احمدآباد برگزار شد. در این جلسه سیدابراهیم‌علیزاده، رئیس شورای اسلامی‌شهرستان مشهد، با تأکید بر اهمیت موضوع آبخیزداری و دغدغه کمبود و تأمین آب، به‌ویژه در حوزه روستایی، گفت: در بازدید‌های میدانی که صورت گرفته است متوجه شدیم که منابع آب داریم، اما این آب در دسترس روستاییان نیست. این نشست در جهت هم‌افزایی با ارگان‌های مرتبط برنامه‌ریزی شده است تا به جمع‌بندی و اتفاقات خوبی منجر شود.

در ادامه این جلسه رئیس کمیسیون آب و کشاورزی شهرستان مشهد بیان کرد: باید برای تحقق پروژه‌ها هم‌افزایی داشته باشیم و به‌ویژه از ظرفیت بسیج سازندگی استفاده کنیم؛ زیرا امکانات بالقوه‌ای در این زمینه وجود دارد.
سیدمحسن‌حسینی افزود: درخواستی که از شورای اسلامی شهرستان مشهد داریم این است که از محل اعتبار پروژه‌های عمرانی شهرداری، اعتباراتی به موضوع آبخیزداری، به‌ویژه برای تأمین آب شرب ملک‌آباد اختصاص یابد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مشهد نیز در این نشست گفت: شاخص تأمین‌اعتبار در مقیاس اداره‌کل منابع‌طبیعی استان و سازمان برنامه و بودجه استان حدود ۱۰‌میلیارد تومان است. امسال حدود ۱۴‌میلیارد تومان اعتبارات شهرستان مشهد است و حتی اگر تخصیص صد‌در‌صدی هم داشته باشیم، رقم تخصیص‌یافته بسیار ناچیز است.

حسن محمدزاده افزود: در حوزه احمدآباد ۹ بند خاکی احداث شده و کل سازه‌هایی که کار شده ۱۲‌هزار متر‌مکعب بوده است. در مجموع ۳‌میلیارد تومان از محل بودجه استانی برای پروژه‌های شهرستان اختصاص داده‌ایم که باید تخصیص هم صورت بگیرد.
محسن آبیار، معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع‌طبیعی خراسان‌رضوی، نیز به موضوع مشارکت‌های مردمی پرداخت و گفت: در قانون برنامه هفتم، ظرفیت‌هایی برای معافیت مالیاتی وجود دارد. به‌عنوان مثال معدن‌کاری که باید مالیات بدهد و به آبخیزداری هم تعهد دارد می‌تواند به تعهد خود عمل کند و هزینه این کار نیز به جای پرداخت مالیات محاسبه می‌شود.

حمید آهی، کارشناس مسئول بودجه منابع طبیعی و آبخیزداری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی، هم در ادامه این جلسه به تلاش برای افزایش اعتبارات اداره‌کل منابع‌طبیعی استان پرداخت و گفت: اعتبارات اداره‌کل را حدود ۷۰ تا ۸۰‌میلیارد تومان اضافه کردیم؛ همچنین اعتبارات سال گذشته آبخیزداری مشهد ۱۳‌میلیارد تومان بود که امسال به ۱۹‌میلیارد تومان رسید و ۳۲‌درصد رشد داشت. اما تخصیص شهرستان مشهد حدودا ۲۸‌درصد بوده است.

استفاده از ظرفیت بسیج سازندگی

در ادامه این جلسه علی‌احسان‌نژاد از بخش فنی و اجرایی بسیج سازندگی، به واگذاری پروژه‌ها به این نهاد به‌صورت پیمانی و امانی اشاره کرد و گفت: به این شکل پیشرفت پروژه‌ها تا حدود ۴۰‌درصد تسریع می‌شود و تجهیزاتی را که در اختیار داریم نیز می‌توانیم به کار بگیریم.

حوزه آبخیزداری مشهد مغفول مانده است

بخشدار احمدآباد نیز با بیان اینکه تعداد سازه‌های آبخیزداری در شهرستان مشهد بسیار پایین است، گفت: توجه ویژه‌ای به حوزه آبخیزداری در مشهد اتفاق نیفتاده است. در این زمینه حتی زمانی که اعتبارات خوبی تخصیص یافته نیز بهره‌برداری مناسبی از اعتبارات نشده است.

مجید بیکی افزود: به‌دنبال تهیه آب برای مشهد هستیم، اما از همین بارندگی‌هایی که اتفاق افتاده است نیز استفاده نکرده‌ایم. پیگیری و مطالبه‌های جدی برای اختصاص اعتبار به آبخیزداری یکی از ضرورت‌هایی است که باید انجام شود.

قول مساعد برای هم‌افزایی همه دستگاه‌ها

رئیس شورای‌اسلامی‌شهرستان مشهد نیز در جمع‌بندی این جلسه گفت: امسال نسبت به سال قبل اعتبارات آبخیزداری تقریبا دو برابر شده بود؛ با‌این‌حال پایه و بودجه آبخیزداری را پایین دیده بودند که این میزان پاسخگوی مباحث مرتبط با آبخیزداری نیست.
وی تصریح کرد: قول‌های مساعدی داده شد که در برنامه سال‌۱۴۰۴ توجه ویژه‌ای صورت بگیرد. از همه دستگاه‌های متولی در این زمینه می‌خواهیم که در حوزه تخصیص اعتبارات توجه ویژه‌ای داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->