بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان برای بومی‌سازی قطعات متروی مشهد نرخنامه ۱۴۰۳ پارکینگ‌های رو باز و دارای سقف طبقاتی در مشهد اعلام شد مدیریت شهری مشهد پای‌کار برگزاری شایسته دیدار تیم‌های ملی ایران و قطر است ترافیک پرحجم در میدان‌های جمهوری اسلامی و فلسطین و معابر منتهی به حرم امام‌رضا(ع) (۹ مهر ۱۴۰۳) پاسخی برای ممنوعیت چادر زدن در سطح شهر مشهد | شهرداری در بوستان غدیر میزبان زائران است ساخت جمعه بازار خودروی مشهد تا پایان دوره ششم مدیریت شهری فقر در اعتبارات حوزه آبخیزداری شهرستان مشهد رفع چالش‌های اجرایی در حریم مسیل‌های شهر مشهد علت آلودگی هوای امروز (۹ مهر ۱۴۰۳) مشهد چیست؟ هوای کلانشهر مشهد امروز در وضعیت هشدار قرار دارد (۹ مهر ۱۴۰۳) شهردار مشهدمقدس: خدمات شهرداری ویترین خدمات نظام جمهوری اسلامی است + فیلم مدیر عامل موسسه فرهنگی شهرآرا: «مشهد چهره» بزرگترین سند روایت مشهد الرضا(ع) است + فیلم اجتماع بزرگ «حزب الله زنده است» در مشهد برگزار شد + فیلم ویدئو | اجتماع بزرگ مردمی «حزب الله زنده است» در مشهدمقدس (۸ مهر ۱۴۰۳) منشأ آلودگی هوای امروز مشهد فعالیت ۲ کانون خارجی گردوغبار است (۸ مهر ۱۴۰۳) برگزاری سومین جلسه هیئت دوام ثامن مشهد با محوریت اخلاق و مهدویت و گرامیداشت یاد شهید سید حسن نصرالله فضاسازی شهر مشهد متناسب با شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان ۱.۲ میلیون مترمربع از معابر شهر مشهد روکش آسفالت شده است نام‌گذاری معبری در مشهد به نام «شهید سیدحسن نصرالله» ساماندهی بالغ بر ۱۴ هزار کارگر در ایست‌کار‌های سطح شهر مشهد اعمال‌قانون ۲۰۹۶ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۸ خودروی متخلف توقیف شدند (۸ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

فقر در اعتبارات حوزه آبخیزداری شهرستان مشهد

  • کد خبر: ۲۹۱۴۶۹
  • ۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
فقر در اعتبارات حوزه آبخیزداری شهرستان مشهد
نشست کمیسیون آب و کشاورزی و محیط‌زیست شورای اسلامی شهرستان مشهد با دستور کار بررسی جایگاه آبخیزداری در حوزه جغرافیایی بخش احمدآباد برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نشست کمیسیون آب و کشاورزی و محیط‌زیست شورای‌اسلامی شهرستان مشهد با دستور‌کار بررسی جایگاه آبخیزداری در حوزه جغرافیایی بخش احمدآباد برگزار شد. در این جلسه سیدابراهیم‌علیزاده، رئیس شورای اسلامی‌شهرستان مشهد، با تأکید بر اهمیت موضوع آبخیزداری و دغدغه کمبود و تأمین آب، به‌ویژه در حوزه روستایی، گفت: در بازدید‌های میدانی که صورت گرفته است متوجه شدیم که منابع آب داریم، اما این آب در دسترس روستاییان نیست. این نشست در جهت هم‌افزایی با ارگان‌های مرتبط برنامه‌ریزی شده است تا به جمع‌بندی و اتفاقات خوبی منجر شود.

در ادامه این جلسه رئیس کمیسیون آب و کشاورزی شهرستان مشهد بیان کرد: باید برای تحقق پروژه‌ها هم‌افزایی داشته باشیم و به‌ویژه از ظرفیت بسیج سازندگی استفاده کنیم؛ زیرا امکانات بالقوه‌ای در این زمینه وجود دارد.
سیدمحسن‌حسینی افزود: درخواستی که از شورای اسلامی شهرستان مشهد داریم این است که از محل اعتبار پروژه‌های عمرانی شهرداری، اعتباراتی به موضوع آبخیزداری، به‌ویژه برای تأمین آب شرب ملک‌آباد اختصاص یابد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مشهد نیز در این نشست گفت: شاخص تأمین‌اعتبار در مقیاس اداره‌کل منابع‌طبیعی استان و سازمان برنامه و بودجه استان حدود ۱۰‌میلیارد تومان است. امسال حدود ۱۴‌میلیارد تومان اعتبارات شهرستان مشهد است و حتی اگر تخصیص صد‌در‌صدی هم داشته باشیم، رقم تخصیص‌یافته بسیار ناچیز است.

حسن محمدزاده افزود: در حوزه احمدآباد ۹ بند خاکی احداث شده و کل سازه‌هایی که کار شده ۱۲‌هزار متر‌مکعب بوده است. در مجموع ۳‌میلیارد تومان از محل بودجه استانی برای پروژه‌های شهرستان اختصاص داده‌ایم که باید تخصیص هم صورت بگیرد.
محسن آبیار، معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع‌طبیعی خراسان‌رضوی، نیز به موضوع مشارکت‌های مردمی پرداخت و گفت: در قانون برنامه هفتم، ظرفیت‌هایی برای معافیت مالیاتی وجود دارد. به‌عنوان مثال معدن‌کاری که باید مالیات بدهد و به آبخیزداری هم تعهد دارد می‌تواند به تعهد خود عمل کند و هزینه این کار نیز به جای پرداخت مالیات محاسبه می‌شود.

حمید آهی، کارشناس مسئول بودجه منابع طبیعی و آبخیزداری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی، هم در ادامه این جلسه به تلاش برای افزایش اعتبارات اداره‌کل منابع‌طبیعی استان پرداخت و گفت: اعتبارات اداره‌کل را حدود ۷۰ تا ۸۰‌میلیارد تومان اضافه کردیم؛ همچنین اعتبارات سال گذشته آبخیزداری مشهد ۱۳‌میلیارد تومان بود که امسال به ۱۹‌میلیارد تومان رسید و ۳۲‌درصد رشد داشت. اما تخصیص شهرستان مشهد حدودا ۲۸‌درصد بوده است.

استفاده از ظرفیت بسیج سازندگی

در ادامه این جلسه علی‌احسان‌نژاد از بخش فنی و اجرایی بسیج سازندگی، به واگذاری پروژه‌ها به این نهاد به‌صورت پیمانی و امانی اشاره کرد و گفت: به این شکل پیشرفت پروژه‌ها تا حدود ۴۰‌درصد تسریع می‌شود و تجهیزاتی را که در اختیار داریم نیز می‌توانیم به کار بگیریم.

حوزه آبخیزداری مشهد مغفول مانده است

بخشدار احمدآباد نیز با بیان اینکه تعداد سازه‌های آبخیزداری در شهرستان مشهد بسیار پایین است، گفت: توجه ویژه‌ای به حوزه آبخیزداری در مشهد اتفاق نیفتاده است. در این زمینه حتی زمانی که اعتبارات خوبی تخصیص یافته نیز بهره‌برداری مناسبی از اعتبارات نشده است.

مجید بیکی افزود: به‌دنبال تهیه آب برای مشهد هستیم، اما از همین بارندگی‌هایی که اتفاق افتاده است نیز استفاده نکرده‌ایم. پیگیری و مطالبه‌های جدی برای اختصاص اعتبار به آبخیزداری یکی از ضرورت‌هایی است که باید انجام شود.

قول مساعد برای هم‌افزایی همه دستگاه‌ها

رئیس شورای‌اسلامی‌شهرستان مشهد نیز در جمع‌بندی این جلسه گفت: امسال نسبت به سال قبل اعتبارات آبخیزداری تقریبا دو برابر شده بود؛ با‌این‌حال پایه و بودجه آبخیزداری را پایین دیده بودند که این میزان پاسخگوی مباحث مرتبط با آبخیزداری نیست.
وی تصریح کرد: قول‌های مساعدی داده شد که در برنامه سال‌۱۴۰۴ توجه ویژه‌ای صورت بگیرد. از همه دستگاه‌های متولی در این زمینه می‌خواهیم که در حوزه تخصیص اعتبارات توجه ویژه‌ای داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->