مهدیه قمری| شهرآرانیوز؛ داوری فیلمهای سه بخش کوتاه پویانمایی، کوتاه داستانی و بخش ویژه کودکان غزه سیوششمین جشنواره فیلمهای کودکانونوجوانان اصفهان در حالی از روز گذشته، ۹ مهر آغاز شد که یکی از فیلمهای راهیافته به این مرحله، فیلم کوتاه «یک، دو، سه» به نویسندگی و کارگردانی امیر حسین کشمیری و تهیه کنندگی داوود کرمی است.
امیرحسین کشمیری با اشاره به اینکه فعالیت هنری را با نویسندگی آغاز کرده است، میگوید: ایده فیلم کوتاه «یک، دو، سه» را یکی از دوستانم، آقای حقدوست، در حالی که طوفانالاقصی تازه شروع شده بود، بیان کرد: من و عوامل این فیلم در طول ۴ ماه پیش تولید، سوژه مورد نظر را تحلیل و بررسی کردیم تا سوژه مورد نظر پرورش یافته و به اثر نهایی برسد.
«داستان فیلم کوتاه «یک دو سه» به نوعی فرهنگسازی برای فعالیت اورژانس اجتماعی است، زیرا نقش اول داستان این اثر با تماس به اورژانس اجتماعی و بیان یک اتفاق به مسئول پاسخگویی این اوژانس، روایتکننده قصه است.» کشمیری با اشاره این نکته، ادامه میدهد: بزرگترین چالشی که برای ساخت این اثر داشتیم، استفاده از کودکی ۵ ساله در نقش اول بود که بازیگر نبود و این موضوع نیازمند بررسی و تحلیل بیشتری بود، از اینرو پیشتولید کار حدود ۴ ماه طول کشید. این تحلیل و بررسی که به پرورش و در نهایت تولید اثر در باشگاه فیلم رویش صورت گرفت.
او با اشاره به اینکه تصویربرداری فیلم کوتاه «یک، دو، سه» یک روز طول کشید، اما پر از ماجرا بود، متذکر میشود: لازم است نویسنده و کارگردان در تولید این آثار بدانند چگونه از کودکی که نابازیگر است، بازی بگیرند و او را به ایفای نقش درست هدایت کنند.
کشمیری ادامه میدهد: من نیز در اینرابطه بسیار تلاش کردم،با وجود اینکه بازی گرفتن از کودک زمان زیادی میبرد. زیرا او ممکن است در بخشی از روز، از شرایط تصویربرداری خسته شود، یا نتواند از عهده بازی در نقشاش بربیاد. کارگردان باید بتواند در مدت زمان لازم بازی احساسی و لازم را از این کودک ۵ ساله بگیرد. از این رو، وقتی تصویربرداری به پایان رسید، واقعا باورم نمیشد که این بخش تمام شده است.
تدوین این اثر هم حدود دو هفته طول کشیده است و به گفته کشمیری، زمان پستولید آن هم طولانی شده است، با این حال وقتی فراخوان جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان در مرداد ماه سال ۱۴۰۳ اعلام شد، او امکان شرکت را داشت و پیش از این هم این اثر را برای جشنوارههای عمار، راویان همدلی و جشنواره همدلی فرستاده است.
این فیلمساز مشهدی در بخشی دیگر از صحبتهایش میگوید: در سالهای اخیر تولید فیلم کوتاه در مشهد بسیار خوب و چشمگیر بوده است. همین امسال ۶ فیلم کوتاه از فیلمسازان مشهدی به جشنواره فیلم کوتاه تهران راه یافته است.
جشنواره فیلم کوتاه تهران ۲۷ مهر ماه تا دوم آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار میشود و آن طور که کشمیری بیان میکند، سال گذشته فقط یک فیلم از مشهد در این جشنواره شرکت کرده بود.
او در پایان میگوید: با توجه به اینکه در مشهد و دیگر شهرهای کشور نسبت به تهران ساخت فیلم کمتر صورت میگیرد، بنابراین، طبیعی است که تجربه فیلمسازان جوان هم نسبت به فیلمسازان تهرانی کمتر باشد، اما این امید وجود دارد که با توجه به اتفاقات خوبی که در حوزه تولید فیلم کوتاه در مشهد طی سالهای اخیر افتاده، خبرهای خوبی از کسب موفقیتهای آنها در این عرصه و شرکت در جشنوارههای مختلف طی روزهای آینده منتشر شود.