سازمان هواپیمایی مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش را تعلیق کرد عضو هیات رئیسه مجلس: ۴۰درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است بانک‌ها روز پنج‌شنبه (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فعال‌اند اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴) احتمال تداوم اجرای طرح کالابرگ | استقبال ۵۴ میلیون ایرانی از کالابرگ الکترونیکی
سرخط خبرها

تاکید مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت بر تسهیل در تجارت ایران و کشور‌های عضو بریکس

  • کد خبر: ۲۹۲۳۹۳
  • ۱۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴
تاکید مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت بر تسهیل در تجارت ایران و کشور‌های عضو بریکس
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران، بر تسهیل در توسعه صادرات به کشور‌های عضو بریکس تاکید کرد و گفت: صادرات ایران به برزیل در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۳، با افزایش ۲.۵ برابری به ۱۶۳ میلیون دلار رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد فیروزی درباره حجم صادرات به کشور‌های عضو بریکس، اظهار داشت: صادرات ایران به برزیل در ۱۲ ماهه پارسال ۶۳ میلیون دلار بوده که امسال شاهد رشد هستیم.

وی ادامه‌ داد: در زمینه صادرات ایران به کشور‌های عضو بریکس، با توجه به اینکه کمتر از یک سال از عضویت ایران در بریکس می‌گذرد، نباید انتظار داشته باشیم تغییر چشمگیری در تجارت ما با این کشور‌ها اتفاق بیافتد و برای ارزیابی واقعی باید بازه‌های زمانی میان و بلندمدت را مدنظر قرار دهیم.

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به عضویت ایران در بریکس، گفت: در پانزدهمین اجلاس سران بریکس با حضور نمایندگان و رهبران پنج کشور عضو یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که در اوت ۲۰۲۳ در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شد، از جمهوری اسلامی ایران برای پیوستن به بریکس دعوت شد؛ در نهایت عضویت کامل ایران در بریکس در ۱۱ دی ۱۴۰۲ محقق شد.

وی بیان‌ داشت: در طول این مدت ایران حضور موثری در رویداد‌های برگزار شده در حوزه صنعت و تجارت داشته است؛ از جمله حضور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در چهاردهمین نشست وزرای تجارت کشور‌های عضو بریکس که پنجم مرداد ماه سال جاری در مسکو برگزار شد و حضور معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صمت در هشتمین نشست وزرای صنعت بریکس و برپایی غرفه توانمندی‌های صنعتی ایران در حاشیه نشست مذکور.

فیروزی با اشاره به تاثیرگذاری توسعه تجارت و اقتصاد کشور با عضویت در بریکس، گفت: برای کشور‌های در حال توسعه‌ای مانند ایران که آمادگی ورود یک‌باره به تجارت آزاد را ندارند، منطقه‌گرایی می‌تواند موثرترین راه برای گشودن تدریجی اقتصاد‌های ملی این کشور‌ها و ادغام آنها در اقتصاد جهانی باشد و یکی از مولفه‌های مهم منطقه‌گرایی عضویت در سازمان‌های منطقه‌ای است.

مزایای عضویت ایران در بریکس

وی ادامه‌داد: مهمترین مزیت عضویت ایران در بریکس، مقابله با تحریم‌هاست. از دیگر مزیت‌های عضویت ایران در بریکس می‌توان به تقویت همکاری‌های اقتصادی و مالی، دسترسی به بانک توسعه جدید، انعقاد قرارداد‌های تجاری دو و چندجانبه با کشور‌های عضو و استفاده از فرصت‌های سرمایه‌گذاری اشاره کرد.

این مسئول اضافه‌کرد: البته لازم به ذکر است که تنها عضویت در این گونه سازمان‌ها کافی نیست، بلکه نیازمند تدوین نقشه راه اجرایی است که بتوانیم از ظرفیت‌های آن استفاده کنیم.

وی بیان داشت: همچنین رویکرد و نگاه ما به بریکس باید یک نگاه بلندمدت باشد و با این نگاه می‌توانیم امیدوار باشیم که بهره‌مندی از بستر بریکس در طولانی‌مدت به رشد و توسعه اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به آمار‌هایی از صادرات در کشور‌های عضو بریکس گفت: نقش و سهم بریکس از نظر جمعیت ۴۰ درصد، تولید ناخالص داخلی ۲۷ درصد، پوشش زمین ۳۰ درصد و تجارت جهانی ۱۸ درصد است. برزیل، روسیه، هند و چین حدود ۴۰ درصد گندم (بیش از ۲۶۰ میلیون تن)، بیش از ۳۰ درصد گوشت مرغ (بیش از ۳۰ میلیون تن) و ۳۰ درصد گوشت گاو مورد نیاز جهان را تولید می‌کنند.

وی اظهار داشت: تجارت کالایی گروه بریکس نیز مطابق آمار‌ها در سال ۲۰۲۲ افزون بر سه تریلیون دلار بوده که ۱۸ درصـد تجـارت کالایی جهان را شامل می‌شود و سهم آنها به تدریج در حال افزایش است.

فیروزی یادآور شد: نرخ رشد صادرات داخل بریکس از میانگین جهانی پیشی گرفته که نشان‌دهنده همکاری اقتصادی پربار است. این امر به افزایش تدریجی سرمایه‌گذاری درون بریکس کمک کرده است.

وی عنوان کرد: کشور‌های بریکس بیش از ۲۲ درصد از مجموع سرمایه‌گذاری‌های مستقیم جهانی را در سال ۲۰۲۱ جذب کرده‌اند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۰۹ فقط معادل ۹/۱۶ درصد بود. همچنین سهم کشور‌های بریکس از سرمایه‌گذاری ثابت در بازار جهانی از سال ۲۰۰۹ به صورت قابل توجهی از ۷/۹ درصد به ۱۸ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران به تداوم ارتباط و تعامل ایران با کشور‌های عضو بریکس اشاره کرد و گفت: بریکس یک پلتفرم جدید برای همکاری میان کشور‌ها در قاره‌های مختلف ایجاد کرده است که می‌تواند به عنوان بستری برای گسترش استفاده از ارز‌های ملی در تجارت و معاملات متقابل سرمایه‌گذاری و در نتیجه، کاهش وابستگی به دلار آمریکا و یورو باشد؛ در واقع مشارکت در بریکس تحول جدیدی را بین قدرت‌های نوظهور تقویت می‌کند تا هماهنگی در سیاست‌های کلان اقتصادی تسهیل شود.

وی خاطرنشان‌کرد: در نهایت تقویت تعامل بین‌گروهی از کشور‌های در حال توسعه، برای ثبات بیشتر و افزایش نقش در اقتصاد جهانی، توسعه یک مشارکت جامع که شامل یک دستور کار وسیع‌تر و فراتر از بحث تجارت و همکاری‌های مالی است را فراهم می‌کند.

این مقام مسئول بر تسهیل در روابط دو و چندجانبه در بستر بریکس تاکید کرد و افزود: هماهنگ کردن سیاست‌های تجاری، کاهش موانع تجاری و ترویج سرمایه‌گذاری، می‌تواند تجارت درون بریکس را تقویت کند. استاندارد‌ها و چارچوب‌های نظارتی متفاوت می‌‎توانند موانع قابل توجهی برای تجارت ایجاد کنند. همکاری در جهت هماهنگ‌سازی استانداردها، فرآیند‌های صدور گواهی و رویه‌های گمرکی، می‌تواند فرآیند تجارت را تسهیل کند.

فیروزی عنوان‌کرد: این رویکرد مشترک نه تنها تجارت درون بریکس را تقویت می‌کند، بلکه قدرت رقابت کشور‌های عضو را در بازار‌های جهانی افزایش می‌دهد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->