گزارشی از ششمین روز جشنواره فیلم فجر در مشهد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) | رکوردشکنی ۲۰ هزار نفری مخاطبان لولی؛ فیلمی سردرگم و کسل‌کننده ناتور دشت؛ روایتی رازآلود اما ناتمام فراخوان دوره آموزش شعر کلک خیال + لینک ثبت نام درباره فیلم «موسی کلیم‌الله(ع)» ابراهیم حاتمی‌کیا | چالش روایت تازه از قصه‌ای کهن حضور ۲۰ هزار مخاطب در ۵ شب اول جشنواره فیلم فجر در مشهد برنامه اکران روز هفتم جشنواره فیلم فجر در مشهد + جزئیات و لینک خرید بلیت (یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳) محسن عقیلی: «خدای جنگ» فیلمی است که باید دیده شود آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) پاسخ ساترا به حواشی سریال تاسیان اعلام برندگان جوایز انتخاب منتقدان ۲۰۲۵ جزئیات ناگفته درباره داستان سریال تاسیان بهنوش صادقی: «مرد آرام» روایتی از امید و تلاش برای آینده‌ای بهتر است نیل ردکلیف، بازیگر فیلم هری پاتر، به فیلم به مرد اعتماد کن پیوست استقبال کم‌نظیر مردم از فیلم پیرپسر در جشنواره فجر نویسنده و پژوهشگر سینما: چالش اصلی جشنواره فجر فیلمنامه‌های ضعیف است
سرخط خبرها

پیام وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی به جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان

  • کد خبر: ۲۹۲۵۷۴
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۵
پیام وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی به جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی به صورت جداگانه به مناسبت آغاز سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان پیام‌هایی را صادر کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است:

«بسم اللّه الرحمن الرحیم
سینما با ظرافت‌ها و ظرفیت‌های گوناگون و متعدد خود، هنری پویا، جذاب و شناخته¬ شده است که تمامی سطوح سنی و فرهنگی را با هر قشر و از هر سلیقه‌ای در دایرۀ علاقه‌مندان خاص و عام خود قرار می‌دهد.

بی تردید در این دامنه در حوزۀ سینمای دوست داشتنی کودک و نوجوان، که به حتم مرز‌های جغرافیایی در سطوح بین المللی را بیش از پیش در بر خواهد گرفت، برگزاری رویداد‌ها و جشنواره‌های سینمایی به ویژه در قامت جهانی می‌تواند ضمن حفظ و اشاعۀ این هنر رسانۀ برگرفته از شأن و ذوق و دانش سینماگران ایرانی، کودکان و نوجوانان این سرزمین کهن و لبریز از هنر را در گونه‌های گوناگونش پیشرفت و ارتقایی افزون ببخشد و در این میان با توجه به استعداد، شوق و کنجکاوی کودکان و نوجوانان که از مهم‌ترین و جدی‌ترین مخاطبان و تماشاگران آینده ساز کشور عزیزمان ایران به شمار می‌آیند، برگزاری جشنوارۀ بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان سهم شایانی داشته و دارد؛ جشنواره‌ای جهانی که نقش آفرینی مطلوب آن در جایگاه درست و مطبوعش ازدیاد دایرۀ عشاق سینما، القای امید، ارتقای آگاهی و فزونی تربیت و پرورش را به دنبال خواهد داشت.

یکی از نکات مهم و کتمان ناپذیر مناسبات میان کودک و نوجوان با سینما و سینماگر، الگوبرداری ایشان از هنرمندان عرصۀ هنر هفتم و به ویژه بازیگران در نظر گرفته می‌شود؛ جایی که آورده‌های سینما در هر سبک و به هر شیوه ای، ضمن درنوردیدن گسترۀ مرزی و جغرافیایی بی شمار، ذهن و باور‌های آدمی به ویژه در سنین نونهالی را در بر می‌گیرد.

اکنون در چهل و پنج سالگی انقلاب اسلامی جشنوارۀ بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان ایران، سی و ششمین دورۀ خود را پشت سر می‌گذارد تا همچنان پرنشاط و شاداب‌تر از همیشه، پروانه‌ها را به گرد شمع امیدآفرین خود ببیند؛ پرتویی که انجمن افروز سینما و سینماگر و سینمادوست است تا ایفاگر فرهنگی‌ترین نقش هنر، سینما و پردۀ عریض نقره‌ای این رسانۀ اثرگذار و همه گیر باشد.

همچنین بایستی توجه داشت که سینما محصور در فرم، تکنیک و ساختار نبوده و نیست بلکه وظیفه دارد طعم صلح و عدالت را در ایران اسلامی و جهان انسانی یادآور شود، به گونه‌ای که از یک سو محروم‌ترین کودکان و نوجوانان ایرانی را در این رؤیای دست نیافتنی حاضر نموده و مشارکت دهد و از سوی دیگر بتواند همدلی و همدردی خویش را با کودکان مظلوم غزه و لبنان بازنمایی کند؛ و در پایان ضمن تقدیر صمیمانه از دست اندرکاران و برگزارکنندگان این رویداد بین المللی مراتب سوگ عمیق جامعۀ فرهنگی، هنری و سینمایی ایران را در شهادت مجاهد والامقام و پرچمدار مقاومت منطقه، شهید سید حسن نصرالله و فرمانده مخلص و پاکباز ایران و امت اسلامی سردار عباس نیلفروشان ابراز می‌دارم. بی شک راه ایشان، زنده خواهد ماند و با گام‌هایی استوارتر و با شتاب افزون‌تر، از سوی مبارزان جهاد و مقاومت تداوم خواهد یافت.

ان موعدهم الصبح الیس الصبح بقریب.»


پرواز خیال‌های دور و دراز در آسمان جشنواره کودک

در متن پیام محمد خزاعی معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی کشور به سی و ششمین جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان اصفهان آمده است:

خدا را شاکرم که امروز، بار دیگر، شاهد برگزاری باشکوه جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان هستیم. رویدادی خاطره ساز که با همه اوج و فرودها، همیشه، گرمابخش و شورآفرین در سپهر سینمایی کشور بوده است.

تردیدی نیست که کودکان و نوجوانان، بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین ثروت جامعه و سرمایه ملی به شمار می‌آیند و آینده این سرزمین، در دستان این نسل خلاق و نواندیش است- دنیای پاک و پرشور و نشاطی که در آن، الگو‌های امیدآفرین و الهام‌بخش برای جامعه و آیندگان شکل می‌گیرد- و جامعه همواره، محتاج خیالات ناب کودکانه آن هاست تا رنگ تازه‌ای بیابد.

ازین رو، برنامه‌ریزی برای شکوفایی، تعالی و رشد این گنج‌های بالقوه ضرورتی اجتناب ناپذیر است. نگاه صمیمی به این دنیای رنگارنگ، جهان تازه یی را نوید خواهد داد.

در این راستا، جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان پاسداشت منطقی و معنادار همین نگاه است. این جشنواره درحالی به سی و ششمین دوره خود پا می‌گذارد که توانسته است مجموعه‌ای از ظرفیت‌ها و بضاعت‌های سینمای کودکان و نوجوانان را طی چند دهه به نمایش بگذارد و هنوز، تا رسیدن به نقطه مطلوب و ایده‌آل آن فاصله داریم.

در سال‌های اخیر، از سوی سازمان سینمایی، اهتمام ویژه‌ای روی فیلم‌های کودک ونوجوان، صورت گرفته است که خوشبختانه، امروز، افق و جهش امیدوارکننده این حوزه در زمینه رشد مخاطب و اقتصاد بهتر آن را شاهد هستیم، و این گونه سینمایی در اکران، بازاریابی و ارزآوری موفق‌تر ظاهر شده است. حضور چشمگیر تعدادی از آثار این حوزه، در «بازار‌های ملی و بین‌المللی» دلیل محکمی براین ادعاست و این دستاورد را، محصول همت و هم افزایی بخش‌های دولتی و خصوصی می‌دانیم.

جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان امروز به مثابه فرصتی گرانمایه در حالی میزبان ضیافت پرواز خیال‌های دور و دراز کودکی و تصویر پاک، منزه و عاری از خشونت دنیای کودکان و نوجوانان با جادوی سینماست که سیر حوادث منطقه، در آرایه ایی تلخ و اندوهبار، چهره بی‌نقابی از وحشی گری، سبعیت و خشونت ذاتی رژیم صهیونیستی را در جامه نسل کشی و کشتار بی‌رحمانه کودکان و نوجوانان معصوم و بی گناه فلسطین، غزه و لبنان به نمایش گذاشته است.

بی گمان، نباید و نمی‌توان چشم بر این صحنه‌های ضدانسانی و فجایع دلخراش بست چرا که رسالت هنر و هنرمند در چنین بزنگاه‌هایی عیان می‌شود.

سینمای امروز ما می‌تواند با استفاده از فرهنگ، ادبیات و تمدن غنی ایرانی و اسلامی، بستر رویش و پرورش نسل‌های آگاه، م‍ؤمن و شجاع و متعهد به آرمان‌های انسانی، ملی و بشری باشد و این رویداد ریشه دار فرهنگی هم، می‌تواند با تکیه بر پیشینه طولانی و پربار و جایگاه اجتماعی و تاریخی خویش، این مسیر را برای فیلمسازان و هنرمندان هموارتر سازد.

برگزاری این جشنواره خاطره ساز به میزبانی شهر اصفهان، محصول تلاش جمعی مراکز مختلف، بویژه، «شهرداری اصفهان» و «بنیاد سینمایی فارابی» است که جا دارد از تلاش همه حامیان، هنرمندان و دست اندرکاران بویژه شهردار محترم اصفهان و دبیر پرتلاش این جشنواره تشکر و قدردانی نمایم.

همچنین، با قلبی اندوهبار به خاطر شهادت مجاهد کبیر سیدحسن نصرالله و جمعی از ستارگان جبهه مقاومت در این ایام و نیز، عرض تسلیت به ملت ایران و مردم شریف اصفهان به خاطر شهادت سرلشگر عباس نیلفروشان، در این واپسین روز‌های خدمت در مقام رئیس سازمان سینمایی برای این رویداد مهم فرهنگی در شهر و دیار هنر و تمدن اصفهان آرزوی موفقیت فزاینده دارم.

منبع: برنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->