وزیر خارجه سوریه: هر طرحی برای تجزیه سوریه را رد می‌کنیم چهار نظامی در حمله‌ای مسلحانه در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند اردوغان: تمام تلاش خود را برای ادامه مذاکرات روسیه و اوکراین می‌کنیم نواف سلام خواستار فشار به رژیم صهیونیستی برای عقب‌نشینی از لبنان شد محمود عباس: آرمان فلسطین با خطرات وجودی روبه‌رو است وزیر اقتصاد بعد از ۷ خرداد به مجلس معرفی می‌شود تأکید دبیرکل سازمان همکاری اسلامی بر اهمیت موضوع فلسطین قالیباف: امنیت مهم‌ترین زیرساخت کشور است سازمان ملل: جنگ غزه باید فوری متوقف شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزارت خارجه آمریکا: در قبال افغانستان براساس منافع خود عمل می‌کنیم استاندار خراسان رضوی: کلید حل بحران‌ زیست‌محیطی کشف‌رود، پیگیری مستمر تصمیمات پیشین است شهادت ۱۲ یمنی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) کنعانی: شهید امیرعبداللهیان، دیپلماتی مثال‌زدنی با دغدغه تأمین منافع ملی بود ۱۵۳ فلسطینی دیگر در غزه به شهادت رسیدند (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ازسرگیری پرواز‌های هما در مسیر تهران به کراچی و برعکس (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام حمایت رئیس هیئت داوران کن از غزه با امضای نامه اعتراض به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی ویدئو| سخنان امروز رهبر معظم انقلاب درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمایت السودانی از مذاکرات ایران و آمریکا وزرای خارجه ایران و تاجیکستان بر لزوم همکاری‌های منطقه‌ای در موضوع افغانستان تأکید کردند عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: مجلس برای رفع مشکلات اقتصادی توجهی به مذاکرات ندارد فارن پالیسی فاش کرد؛ مهاجرت نخبگان از آمریکا درپی سیاست‌های ترامپ شرط روسیه برای دیدار پوتین و زلنسکی دیدار سفیر ایران در واتیکان با جانشین پاپ فرانسیس (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغازبه‌کار نشست سران اتحادیه عرب در بغداد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دومین انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم، ۶ خرداد ۱۴۰۴، برگزار خواهد شد افشاگری یک روزنامه انگلیسی؛ مشارکت سرویس‌های جاسوسی غربی در کشتار فلسطینی‌ها رئیس‌جمهور: از دستاوردهای خود دست برنمی‌داریم آخرین وضعیت دیوارکشی مرز‌های مشترک ایران و افغانستان | ۸۱ کیلومتر دیوارکشی شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ترکیه و صربستان پهپاد‌های نظامی تولید می‌کنند

  • کد خبر: ۲۹۳۸۹۲
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
ترکیه و صربستان پهپاد‌های نظامی تولید می‌کنند
رهبران ترکیه و صربستان تاکید کردند که کشورهایشان ممکن است به طور مشترک پهپاد‌های نظامی تولید کنند. این تحول، ماه‌ها پس از آن رخ می‌دهد که انتقال هواپیمای بدون سرنشین ترکیه به کوزوو در همسایگی صربستان، خشم بلگراد را برانگیخت.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که صربستان در ابتدا برای خرید پهپاد‌های نظامی «بیرقدار» از ترکیه برنامه‌ریزی کرده بود، در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که در پاسخ به تحویل پهپاد‌های ترکیه به کوزوو از این طرح صرف‌نظر کرده است. کوزوو یک استان سابق صربستان است که در سال ۲۰۰۶ اعلام استقلال کرد و صربستان آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

رهبران کوزوو می‌گویند که پنج پهپاد ترکیه توانایی دفاع آنها در برابر حمله احتمالی دیگر صرب‌ها را افزایش می‌دهد. در سال‌های ۱۹۹۸-۱۹۹۹ صربستان به شدت جدایی‌طلبان آلبانیایی کوزوو را سرکوب کرد که منجر به جنگ هوایی ۷۸ روزه ناتو به بهانه متوقف کردن کشتار‌ها شد.

«الکساندر ووجیچ» رئیس‌جمهور صربستان سال گذشته گفت تحویل پهپاد‌ها به کوزوو «برای ما نه آسان است و نه خبر خوبی است و بر روابط ما با ترکیه تاثیر خواهد گذاشت.» او گفت که صربستان به دنبال خرید پهپاد از جای دیگری است. با این حال، به نظر می‌رسد که رهبر پوپولیست صربستان روز جمعه هنگام میزبانی از «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در بلگراد موضع خود را تغییر داده است.

ووجیچ در کنفرانس خبری مشترک با اردوغان گفت: «صنعت نظامی ترکیه به طور قابل توجهی قوی‌تر از صنعت ماست. اما ما هم نباید نادیده گرفته شویم. در این چارچوب‌ها، من فضایی برای همکاری بزرگ می‌بینم. ما علاقه‌ای به جنگ نداریم، اما باید قدرت کافی برای بازدارندگی مقابل هر کسی را داشته باشیم.»

اردوغان در پاسخ به این سوال که آیا همکاری مشترک صنایع نظامی شامل تولید پهپاد‌های بیرقدار هم می‌شود، گفت: «صربستان ظرفیت‌های خاصی دارد، ما هم ظرفیت‌های خاصی داریم و به‌عنوان کشور‌های دوست می‌توانیم ظرفیت‌های خود را با هم توسعه دهیم. در دنیا افرادی هستند که به همکاری ما نگاه مثبتی دارند و کسانی هم هستند که آن را دوست ندارند و این طبیعی است. اما از آنجایی که ما رهبر هستیم، باید این تصمیمات را به صورت مستقل و همراه با همکارانمان اتخاذ کنیم.»

همچنین رجب طیب اردوغان در جریان سفر خود به آلبانی در روز پنجشنبه گفت که تعداد نامشخصی از پهپاد‌های بیرقدار را به این کشور بالکان اهدا خواهد کرد «تا هیچکس جرات حمله به آن را نداشته باشد.»

به گزارش آسوشیتدپرس، یکی دیگر از همسایگان صربستان، «بوسنی» هم برای خرید پهپاد‌هایی از همین نوع ابراز علاقه کرده و رومانی عضو ناتو هم پهپاد بیرقدار تی‌بی‌۲ را در انبار‌های نظامی خود گنجانده است.

صربستان اخیراً نیرو‌های مسلح خود را با سخت‌افزار‌های پیشرفته تقویت کرده است، از جمله سفارشی که در تابستان امسال برای ۱۲ جت جنگنده رافال ساخت فرانسه به ارزش ۳ میلیارد دلار صادر شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->