ریزش دوباره بورس پس از فقط یک روز مثبت | افت شدید ارزش معاملات (۱۷ تیر ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف برق، برای اولین بار در مشهد فرودگاه مشهد رکورددار بازگشت حجاج | خدمت‌رسانی به بیش از ۱۵ هزار زائر در ۹ روز ۸۵ درصد جمعیت خراسان رضوی زیر چتر کالابرگ هستند بازدید میدانی از بازار گوشت و  مرغ مشهد | قیمت گوشت قرمز در مرز یک میلیون تومان! آیا اعتبار کالابرگ الکترونیک ویژه دهک‌های اول تا هفتم، ماهانه شارژ خواهد شد؟ ریزش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه ۳ میلیون تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) افزایش ۴۵ درصدی بهره‌وری زادوولد دام عشایر با اجرای طرح‌های اصلاح نژاد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | دلار کانال ۹۰ هزار تومان را از دست داد تعادل به بازار برنج می‌رسد خبر پرداخت کالابرگ برای دهک‌های چهارم تا هفتم صحت ندارد انجام پرواز می‌تواند جایگزین مبالغ بلیت‌های ابطال‌شده بشود تاثیر رانندگی اقتصادی روی طول عمر لنت ترمز خرید تضمینی گندم به حدود ۵ میلیون تن رسید رکود دست از سر بازار مسکن برنداشته است دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو بازنگری می‌شود مدیر دفتر توزیع برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی: در سال ۱۴۰۴، در بخش خانگی باید ۳۱ مگاوات به شبکه تجدیدپذیر متصل شود قیمت جدید محصولات هایما اعلام شد (تیرماه ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از حرکت بازماند قیمت امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | کرفس در میادین تره‌بار مشهد کیلویی چند؟ تمدید پرداخت تسهیلات تکلیفی تا پایان تیر ماه ۱۴۰۴ آیا افزایش دامنه‌ نوسان صندوق‌های اهرمی‌ باعث جذابیت آن‌ها خواهد شد؟ تحقق هدف ۳ هزار مگاواتی توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای خراسان رضوی تا افق ۱۴۰۶ دامنه نوسان صندوق‌های اهرمی از امروز افزایش می‌یابد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) سومین مرحله کالابرگ‌ها امروز شارژ می‌شود (۱۷ تیر ۱۴۰۴) بیت کوین در آستانه شکستن سقف ۱۱۰ هزار دلاری | تدلیس ماسک جواب داد رشد ۸ درصدی صادرات کالا از خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ تخصیص اعتبار کالابرگ الکترونیک دهک‌های چهارم تا هفتم به تعویق افتاد (۱۶تیر۱۴۰۴) گزارش مرکز آمار از کاهش نرخ تورم بخش کشاورزی
سرخط خبرها

پرونده باز شکاف بین دستمزد کارگران و تورم

  • کد خبر: ۲۹۴۱۹۴
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۷
پرونده باز شکاف بین دستمزد کارگران و تورم
رئیس شورای اسلامی کار خراسان رضوی گفت: اگر حداقل دستمزد را طی سال‌های دور به نسبت دلار و طلا در نظر بگیریم، به مرور زمان متوجه این شکاف که هرساله بیشتر هم می‌شود، می‌شویم.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها بحث تجدید نظر در حقوق کارگران داغ شده است. با گذشت نیمی از سال ۱۴۰۳ همچنان تورم از حقوق و دستمزد سالانه کارگران پیشی گرفته است که اگر اقدامی برای موضوع سبد معیشت کارگری و همگام‌شدن تورم و حقوق دستمزد کارگر نشود، کمر کارگر و تولید زیر بار این موضوعات می‌شکند.

مجتبی زارعی، رئیس شورای اسلامی کار خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، در این باره می‌گوید: شکافی که بین حقوق و دستمزد و سبد معیشت طی این همه سال به وجود آمده، ناشی از تورم، بالارفتن قیمت ارز و برداشتن ارز دولتی از برخی کالا‌های اساسی است که تورم وحشتناکی به اقلام خوراکی، سبد معیشت خانوار و حتی اجاره‌بها تحمیل کرده است که متأسفانه به نسبت آن، حقوق کارگر افزایش نیافته است.

وی ادامه داد: اگر حداقل دستمزد را طی سال‌های دور به نسبت دلار و طلا در نظر بگیریم، به مرور زمان متوجه این شکاف که هرساله اضافه هم می‌شود، می‌شویم که شرایطی را به وجود آورده که حتی فرد با دو شیفت کار هم نمی‌تواند از پس هزینه‌هایش بربیاید.

به گفته زارعی، برای مثال باوجود همه سخت‌گیری‌هایی که در بحث اجاره مسکن صورت گرفت و برای آن سقف افزایش ۲۵ درصدی اعلام شد، متأسفانه حجم زیادی از حقوق کارگر را همچنان اجاره‌بها می‌بلعد و حتی نسبت به سال گذشته، چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد اجاره افزایش قیمت داشته است. در واقع این تورم در همه حوزه‌ها طی یک سال اتفاق افتاده و ما شاهد جهش قیمتی در کالا‌های اساسی هم بودیم.

وی افزود: کارگران با کوچک‌ترشدن سبد معیشت، زندگی را می‌گذرانند و کیفیت زندگی کارگر به شکلی رو به افول است. شکاف‌های قیمتی باعث شده، سبد معیشت خانوار کارگر از بازار عقب بیفتد و کارگر در رنج کسب معیشت، غوطه‌ور شود.

رئیس شورای اسلامی کار خراسان رضوی یادآور شد: عقب‌افتادگی حقوق و دستمزد کارگر ماحصل سال‌ها انباشت تورم است؛ به طور مثال در سال ۱۳۸۴، حقوق ۱۲۰ هزار تومان بوده است و در آن سال، گرم طلا حدود ۸ هزار تومان بوده و اگر این نسبت را اکنون در نظر بگیریم، تفاوت‌ها خود گویای همه‌چیز است.

وی افزود: مسلماً باید تورم شکسته شود؛ اگرچه سالیان سال است که ما هر روز شاهد تورم قیمت کالا‌ها هستیم و تداوم افزایش قیمت پابرجاست و همین امر باعث می‌شود یک عده روزبه‌روز پولدارتر شوند و قشر کارگر روزبه‌روز فقیر‌تر به‌طوری‌که مجبورند سطح زندگی‌شان را از نظر کیفی کاهش بدهند.

زارعی افزود: نبود رفاه نسبی در زندگی کارگری، مخاطرات زیادی را هم در جامعه در پی داشته است که نتیجه آن‌ها ازدواج‌نکردن جوانان، کاهش زادوولد و حتی طلاق است. مسلماً اگر دولت تورم را کنترل نکند یا به‌نسبت تورم واقعی در بازار، دستمزد کارگر را افزایش ندهد، مشکلات بیشتر خواهد شد.

این فعال جامعه کارگری یادآور شد: قطعاً اگر به همان میزان تورم در سال‌های گذشته، حقوق و دستمزد نیز افزایش می‌یافت، دیگر کارفرما نگرانی افزایش یک‌دفعه‌ای حقوق را نداشت، اما متأسفانه این فاصله تورم و دستمزد هر سال بیشتر می‌شود. سؤال اینجاست که چرا وقتی کارفرما محصول تولیدی‌اش را با قیمت دلار بازار آزاد به فروش می‌رساند، دستمزد کارگر به همان نسبت نرخ ارز پرداخت نمی‌شود؟

وی ادامه داد: شرایطی به وجود آمده که کارخانجات با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستند؛ چراکه کارگر به‌دلیل دریافت حقوق و دستمزد پایین که هزینه زندگی‌اش را پوشش نمی‌دهد، حاضر به کارکردن نیست و شغل‌های کاذب را ترجیح می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->