شرایط پیش‌فروش ۴ محصول سایپا از روز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد + جدول خودرو‌ها اعلام وضعیت اعتباری صادرکنندگان چک و احتمال برگشت آن به گیرنده خانه‌هایی در تهران گران‌تر از تگزاس، واشنگتن، شیکاگو و منهتن | قیمت متری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان! واردات یک نوع برنج هندی ممنوع شد قیمت هر کیلو شیرخام ۲۳ هزار تومان تعیین شد افزایش اکتشاف گوهرسنگ‌ها در خراسان رضوی | مانع‌زدایی از مسیر گوهرسنگ‌ها تأثیر اجرایی‌شدن تجارت آزاد ایران و اوراسیا بر صادرات خراسان رضوی | فرصت طلایی تجارت با اوراسیا قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ملون کیلویی ۱۰ هزار تومان یک میلیارد تومان وام خرید مسکن بگیرید؛ ۳ میلیارد تومان پس بدهید! قیمت طلای جهانی امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد | بازار طلای جهانی یخ زد تقابل سیگنال‌های خارجی و داخلی در بورس تهران | بررسی روند معاملات در هفته منتهی به ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ بزرگ‌ترین معدن مس، طلا و نقره جهان کشف شد درآمد مالیاتی دولت از حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان ۲ برابر اصناف است مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟
سرخط خبرها

ارائه سهام ۳۵ شرکت دانش‌بنیان در بورس

  • کد خبر: ۲۹۴۷۷
  • ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۱
ارائه سهام ۳۵ شرکت دانش‌بنیان در بورس
۳۵ شرکت دانش‌بنیان سهام خود را در تابلوهای بورس ارائه کرده‌اند و به زودی بر این تعداد افزوده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، روز یکشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تامین مالی و سرمایه‌گذاری برای فعالیت کسب و کارهای دانش بنیان از موضوعاتی است که این معاونت با برنامه‌های متنوع و با هدف هموار شدن این نوع کسب و کارها به آن پرداخته است.

از سوی دیگر شکل‌گیری زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور تحولی به راه انداخته است، به طوری که در همین بحران کرونا شاهد نقش آفرینی شرکت‌های دانش بنیان و سایر بازیگران این زیست بوم و موفقیت آنها در مقابله با کرونا بودیم.

اما در این میان تامین سرمایه برای فعالیت کسب و کارها، خرید تجهیزات و سرمایه گذاری اهمیت زیادی داشته است و عاملی تاثیرگذار برای موفقیت استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان محسوب می شود.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این حوزه و برای توسعه فعالیت‎های دانش بنیان اقدامات تاثیرگذاری انجام داده است. شاید در ابتدای شکل گیری شرکت‌های دانش بنیان روش‌های تامین مالی آنها از طریق وام‌های خرد یا کمک‌های دولتی امکان‌پذیر باشد اما با رشد شرکت‌ها نیازهای آنها نیز بیشتر می‌شود.

در حالی که معاونت علمی نیز در بستر بازار سرمایه برنامه ریزی‌های مناسبی برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و فناور انجام داده است، نیازها در شرکت‌های دانش بنیان نیز با توسعه فعالیت آنها بیشتر می‌شود. ورود به بازارهای بین المللی  و صادرات محصولات فناورانه یکی از این نیازها است که روش‌های تامین مالی برای آن شرایط خاص پیدا می‌کند.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بخش بورس با برنامه‎های گوناگون برای تسهیل روش‌های تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان اقدام کرده است و چراکه عرضه سهام یکی از بهترین روش‌های تامین مالی در دنیا با پایداری بالا محسوب می‌شود.

معاونت علمی با عرضه بخشی از سهام شرکت‌ها در بازار سرمایه فعالیت در این حوزه را آغاز کرده است و اقدامات اولیه مناسبی نیز در این زمینه با سازمان بورس و فرابورس انجام شده است. نتیجه نیز این شد که در چند سال گذشته ۳۵ شرکت دانش بنیان سهام خود را در تابلوهای بورس و فرابورس ارائه کرده اند.

 

۵ تا ۱۰ شرکت دانش بنیان وارد بازار سرمایه می‌شوند

حضور شرکت‌های دانش بنیان در بورس اقدامی ارزشمند است که در ارزش سهام شرکت‌ها و رشد شاخص بورس تاثیر زیادی دارد، آمارها در اردیبهشت ماه سال جاری نشان می‌دهد که ارزش سهام شرکت‌های دانش بنیان حاضر در بورس ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

این در حالی است که در سال گذشته این رقم ۲۸ هزار میلیارد تومان بود و معاونت علمی شاهد رشد چند برابری در این حوزه بوده است و این معاونت در تلاش است تا ۵ تا ۱۰ شرکت دانش بنیان را در سال جاری وارد بازار سرمایه کند که این می تواند برای حرکت دانش بنیان به سوی بورس اتفاق تاثیرگذاری باشد.

 

شاخص دانش بنیان در بورس ایران ایجاد می‌شود

همچنین به زودی شاخص جدیدی با عنوان دانش بنیان در بورس ایران اضافه می‌شود که مصوبات اولیه این اقدام انجام شده است. این اقدام فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در بورس را ملموس‌تر می‌کند.

در بخش بعدی اقدامات می‌توان به فعالیت صندوق‌های سرمایه گذاری جسورانه اشاره کرد. با راه اندازی صندوق‌های سرمایه گذاری جسورانه بستر سرمایه گذاری در حوزه ریسک پذیر فراهم شده است.

زیرساخت این اقدام بازار سرمایه بود، در حال حاضر ۱۵ صندوق سرمایه گذاری جسورانه مجوز گرفته‌اند و ۸ صندوق نیز پذیره نویسی کردند.

صندوق‌های زیادی نیز در حال پیگیری صدور مجوز هستند که این اقدامات توسعه زیر ساخت سرمایه گذاری خطر پذیر در کشور را به همراه دارد.

البته تامین مالی مجدد در طرح‌های جدید، به عنوان یک خلاء در این صندوق‌ها محسوب می شد که با راه اندازی فراصندوق گامی برای رفع آن برداشته شد.

در واقع هدف از راه اندازی فراصندوق آن است که منابع مالی هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی مستقیم وارد سرمایه گذاری نشود بلکه آنها سرمایه خود را به فرا صندوق تزریق کنند و تقسیم منابع از آن طریق انجام شود.

 

منابع مالی خرد هدایت می‌شوند

همچنین توسعه فعالیت‌ها در حوزه تامین مالی جمعی از دیگر اقدامات دنبال شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شمار می رود.

افراد زیادی دارای پول‌های خرد هستند که نمی توانند مستقیم وارد روی پروژه‌های بزرگ سرمایه گذاری کنند. راه اندازی پلتفرم‌هایی که این سرمایه‌های خرد را جمع آوری کند و در پروژه‌ای خاص فناورانه و دانش بنیان سرمایه گذاری کند از طریق تامین مالی جمعی امکان پذیر است.

با این اقدام هدایت منابع مالی خرد برای سرمایه گذاری روی استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌شود. سامانه‌ای در این خصوص طراحی شده است که پروژه‌های تایید شده توسط  فرابورس ایران معرفی می‌شود و پس از آن افراد در این پلتفرم سرمایه گذاری‌های خرد خود را انجام می‌دهند.

تاکنون برای ۶ شرکت مجوز در این زمینه صادر شده است و چهار پلتفرم به زودی رونمایی می شود و سرمایه گذاری خود را آغاز می‌کنند.

بورس ایده اقدامی دیگر در این حوزه برای کمک به توسعه ایده ها است که صاحبان ایده می‌توانند از این طریق نوآوری خود را عرضه کنند. بیش از ۳۶۰ ایده در حال حاضر وجود دارد و ۳۰ ایده نیز به فروش رفته است.

 

اوراق فناورانه طراحی می‌شود

اما راه اندازی اوراق فناوری در بورس را می توان اقدام دیگری دانست که به زودی عملی می‌شود. با این اقدام اوراق فناورانه ای طراحی می‌شود که ابزار مالی جدید برای تامین مالی از طریق بدهی در بازار سرمایه است.

در این میان از دریافت مجوز دو صندوق سرمایه گذاری خصوصی نیز نباید غافل شد. ایجاد این صندوق ها برای سرمایه گذاری در شرکت های غیرسودده و دارای مشکل مالی که امید به رشد آنها وجود دارد، اقدامی اثرگذار است.

همچنین ورود صندوق های پژوهش و فناوری به بورس نیز برنامه دیگری است که در معاونت علمی دنبال می‌شود و دو صندوق به عنوان پایلوت به زودی فعالیت خود را آغاز می کنند.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->