به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس گزارش BleepingComputer، این دادهها را محققان شرکت Zscaler بین ژوئن ۲۰۲۳ و آوریل ۲۰۲۴ جمعآوری کرده و در آن بدفزارهای گوگل پلی و دیگر پلتفرمهای انتشار اپلیکیشن را شناسایی کردهاند. محققان این شرکت در خردادماه نیز از کشف بیش از ۹۰ بدافزار اندرویدی در گوگل پلی خبر داده بودند.
به گفته این محققان، رایجترین بدافزارهایی که در گوگل پلی وجود داشته است، از این قرار بوده است:
جوکر (۳۸.۲ درصد): بدافزار سرقتکننده اطلاعات و دریافتکننده SMS که قربانیان را در سرویسهای پریمیوم مشترک میکند.
آگهیافزار: (۳۵.۹ درصد): برنامههایی که برای نمایش تبلیغات در پیشزمینه یا تبلیغات مخفی، از پهنای باند اینترنت و باتری استفاده میکنند.
Facestealer: بدافزارهای سرقت حساب فیسبوک (۱۴.۷ درصد).
همانطور که در نمودار بالا مشاهده میکنید، تقریباً نیمی از بدافزارهایی که محققان Zscaler کشف کردهاند در دستهبندی ابزار و نیمه دیگر در دستههای شخصیسازی، عکاسی، بهرهوری و سبک زندگی منتشر شده بودند.
از نظر مسدودکردن (بلاک) بدافزارها نیز در گزارش Zscaler آمده است روند کلی آن در سال جاری کاهش یافته است (تصویر زیر). بهصورت میانگین، Zscaler میگوید ۱.۷ میلیون بلاک در ماه انجام میشود و در دوره این تحقیق، ۲۰ میلیون بلاک ثبت شده است.
در بخش تهدیدات موبایل نیز خطر جاسوسافزارهای خانوادههای SpyLoan، SpinOK و SpyNote افزایش قابلتوجهی داشته است. سال گذشته، این شرکت ۲۳۲۰۰۰ بلاک فعالیت نرمافزارهای جاسوسی را شناسایی کرده است.
گوگل درباره این گزارش بیانیه زیر را ارسال کرده است:
«نسخههای مخرب برنامههای شناساییشده دیگر در گوگل پلی نیستند. Google Play Protect که بهصورت پیشفرض روی اندروید فعال است، خودکار از کاربران اندرویدی در برابر این بدافزارها محافظت میکند. Google Play Protect میتواند به کاربران هشدار دهد یا برنامههایی را که رفتارهای مخرب از خود نشان میدهند، مسدود کند؛ حتی زمانی که این برنامهها از منابع دیگر دانلود شده باشند.»
برای اینکه احتمال دانلود این بدافزارها به حداقل برسد، توصیه میشود نظرات دیگران را مطالعه کنید تا متوجه مشکلات گزارششده درمورد اپلیکیشن بشوید. همچنین میتوانید صفحه ناشر اپلیکیشن را نیز بررسی کنید.
منبع: دیجیاتو