انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس| حکم اعدام برای ۳ تن از متهمین رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان بارش برف و باران در برخی نقاط کشور (۵ اسفند ۱۴۰۳) استفاده از عناوین جعلی در مهر نظام پزشکی ممنوع شد افزایش دو برابری خطر سکته مغزی در میان جوانان سیگاری دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در ماه رمضان و عید نوروز ۱۴۰۴ ابلاغ شد گیرکردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ‌گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی
سرخط خبرها

توسعه «مدارس بهیاری» عقب‌گرد نظام سلامت است

  • کد خبر: ۲۹۵۳۳۱
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱
توسعه «مدارس بهیاری» عقب‌گرد نظام سلامت است
عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: ایجاد مدارس بهیاری در برخی استان‌ها، عقب‌گرد نظام سلامت است.

به گزارش شهرآرانیوز، نسیم هاتفی مؤدب گفت: توسعه مدارس بهیاری در کشور، عقب‌گرد نظام سلامت است و سازمان نظام پرستاری مخالفت قاطعانه و صریح خود را با این موضوع اعلام می‌کند و نه‌تنها سلامت مردم را به خطر می‌اندازد؛ بلکه به علت تعریف‌نشدن جایگاه شغلی بهیاران، هزینه‌های گزافی به‌نظام سلامت تحمیل می‌کند.

وی ادامه داد: کشور طی سال‌ها گذشته در تمام حوزه‌های سلامت رشد قابل‌توجهی داشته است و فناوری‌ها و کیفیت خدمات به‌روز شده است بنابراین در تربیت نیروی انسانی نیز باید قوی‌تر از گذشته عمل کنیم.

وی افزود: بازگشت به عقب در حوزه پرستاری مانند این است که رشته‌های فوق‌تخصصی پزشکی را به علت محدودیت‌ها محدود کنیم و دست از پیشرفت در زمینه پزشکی برداریم.

عضو شورای‌عالی نظام پرستاری گفت: توسعه و ایجاد مدارس بهیاری در برخی استان‌ها غیرمنطقی است و باعث می‌شود ایمنی بیماران به خطر بیفتد. به‌جای این کار نهاد‌های مسئول باید روی این مسئله کار کنند که چرا متناسب با افزایش آموزش پرستاری کشور جذب و ماندگاری پرستار نداشته‌ایم. باید ریشه‌ها بررسی شود. گسترش دبیرستان‌ها و مدارس بهیاری راه‌حل نیست و در این زمینه ریشه‌ها باید بررسی شود.

هاتفی مؤدب افزود: بهیاران برای فعالیت و ادامه تحصیل در کشور راهی جز واردشدن به رشته پرستاری ندارند و با راه‌اندازی مدارس بهیاری صرفاً هزینه‌های گزافی به دستگاه آموزشی و درمانی کشور تحمیل می‌شود.

وی تأکید کرد: به‌جای اینکه افراد از دیپلم وارد لیسانس پرستاری شوند در واقع برای ورود از بهیاری به پرستاری به هفت سال زمان نیاز داریم، زیرا بهیاران سه سال در دبیرستان و چهار سال نیز در دانشگاه در رشته پرستاری تحصیل خواهند کرد درصورتی‌که اگر این افراد مانند سایر دانش‌آموزان از مقطع دیپلم مستقیماً وارد رشته پرستاری شوند به ۴ سال زمان نیاز دارند.

هاتفی مؤدب تصریح کرد: راهکار این است که به‌جای مطرح‌شدن این موضوعات توسط وزارت بهداشت، این وزارتخانه باید روی ماندگاری و جذب نیروی انسانی متمرکز شود. در حال حاضر نیرو‌های مجرب و بسیار خوبی در حوزه پرستاری داریم، اما متأسفانه ترک خدمت و مهاجرت به دلیل عدم رضایت شغلی بالاست.

وی بیان کرد: توسعه بهیاری در کشور چیزی جز به خطر انداختن سلامت مردم و تحمیل هزینه‌های گزاف آموزشی به‌نظام سلامت نیست.

هاتفی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت باید توجه داشته باشد که همان بهیارانی که در سال‌های اخیر در کشور تربیت شده‌اند بلاتکلیف هستند و ردیف شغلی مشخصی در سیستم سلامت ندارند و به‌جای اینکه وزارت بهداشت موضوع گسترش بهیاری را مطرح کند باید وضعیت بهیاران موجود در نظام سلامت را تعیین تکلیف کند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۴ مدرسه بهیاری و ۶ هزار نیروی بهیار در سطح کشور داریم که سه درصد از گروه پرستاری را تشکیل می‌دهند.

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->