۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده به در، جز رد پا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند
سرخط خبرها

خسارت شن‌های روان به شبکه انتقال آب از سد دوستی

  • کد خبر: ۲۹۵۴۹۲
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲
خسارت شن‌های روان به شبکه انتقال آب از سد دوستی
با هر طوفان شن، بخش جدیدی از شبکه آبیاری زیر ماسه‌ها دفن می‌شود.
محدثه شوشتری
خبرنگار محدثه شوشتری

به گزارش شهرآرانیوز؛ بهار امسال وقتی بارندگی‌ها نسبت به چند سال اخیر خشک‌سالی، افزایش یافت و خبر از پُرشدن خیلی از سد‌های کشور و حتی سرریزشدن هشت سد کشور از جمله چند سد استان کردستان روی خط رسانه‌ها آمد، نامی از سد‌های مشهد و خراسان رضوی در این فهرست قرار نگرفت.

در این میان، با وجود اینکه بارندگی‌ها در مشهد و خراسان رضوی در مقایسه با چند سال اخیر بی‌سابقه بود، باز هم تغییر شگفتی در میزان ذخایر سد‌ها نداشت و درمجموع میانگین ذخایر سد‌های استان در مقطعی از فصل بهار ۱۱ درصد و در پایان این فصل هم ۱۵ درصد اعلام شد. همین وضعیت بعد از بارش‌های بهاری پایدار بود و در نهایت شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، ذخیره سد‌های اصلی استان را حدود ۲۳۵میلیون مترمکعب شامل ۱۲درصد پرشدگی سد‌ها در مشهد و ۱۵درصد در سطح استان اعلام کرد.

این حجم اندک از ذخایر سد‌ها جای سؤال بزرگی را در اذهان کارشناسان و حتی افکار عمومی و رسانه‌ها ایجاد کرد که پس، این میزان از بارش‌ها کجا رفته‌اند که حجم ذخایر سد‌های مشهد و استان، همچنان بحرانی مانده است؟ پس از آن، در سلسله جلسات هفتگی کارگروه آب مشهد، فرماندار مشهد صحبت‌هایی خطاب به متولیان حوزه آب داشت که دقیقا بحث یک خلأ و مشکل بزرگ را نشان می‌داد.

محسن داوری صحبت از نظارت بر بالادست سد‌ها را پیش کشید و از شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی خواست این موضوع را بررسی کنند که چرا آب در بالادست سد‌ها و یا جای دیگری هدر رفته و وارد سد‌ها نشده است. بحث موضوع خروج آب‌های حاصل از بارندگی از مرز‌های خراسان رضوی به کشور‌های همسایه مطرح شد و بحث دیگر مشکلات زیرساختی است که سبب حداقل بهره سد‌ها از بارش‌ها می‌شوند.

اما حالا که در آستانه بارش‌های پاییزی قرار داریم، دوباره نگرانی از هدررفت آب بارش‌ها در بالادست سد‌های خراسان رضوی مطرح شده است. در همین زمینه روز گذشته، کارشناس آب‌های سطحی اداره منابع آب سرخس اعلام کرد: بخشی از شبکه پایاب سد دوستی در محاصره شن‌های روان قرار گرفته است و شن‌های روان در حال بلعیدن این شبکه مدرن هستند. صحبت‌های محمد آریاپور در حالی مطرح شده که بخشی از آب مشهد از طریق سد دوستی تأمین می‌شود و این سد از گذشته تاکنون، یکی از منابع پایدار تأمین آب‌شرب مشهد بوده است.

به گفته این کارشناس آب، شن‌گرفتگی کانال‌های شبکه آبیاری از خسارت‌های زیرساخت‌های حوزه آب است و آنچه در این میان پررنگ‌تر مشاهده می‌شود، خسارت شن‌های روان در شبکه آبیاری و زهکشی است که گریبان سیستم انتقال آب در شبکه پایاب دوستی را گرفته است.

به گزارش شهرآرا به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، وی بیان کرد: هر بار که طوفان شن در شهرستان سرخس روی می‌دهد، بخش جدیدی از شبکه آبیاری که محدوده حساسی محسوب می‌شود در زیر ماسه‌ها دفن می‌شود، ماسه‌ها بر آبراهه‌ها، رودخانه‌ها، کانال‌ها، انهار و بر روی شبکه هیدروگرافی منطقه، آثار منفی کاملا مشهودی بر جای گذاشته است. تجمع ماسه‌ها باعث مسدودشدن شبکه پایاب دوستی، ایجاد انحراف در مسیر آب‌های جاری و درنهایت فرسایش کناره رودخانه‌ها می‌شود.

دفن‌شدن ۵ کیلومتر از شبکه پایاب سد دوستی در صورت مهارنشدن شن‌ها

وی تأکید کرد: پرشدن کانال‌های آبیاری توسط ماسه در منطقه، باید جدی گرفته شود و هرگونه طرح عمرانی در زمینه تأمین آب می‌تواند مورد تهدید ماسه‌های روان قرار گیرد.
پنج کیلومتر از شبکه پایاب دوستی سال‌هاست که در محاصره کامل شن‌های روان قرار دارد که در صورت مهارنشدن شن‌ها، این شبکه در ماسه‌ها دفن می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->