ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

با هدف خدمت‌رسانی در حوزه کتاب‌داری، یک محصول دانش‌بنیان در کتابخانه‌های مهم کشور استفاده می‌شود

  • کد خبر: ۲۹۸۴۱۸
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
با هدف خدمت‌رسانی در حوزه کتاب‌داری، یک محصول دانش‌بنیان در کتابخانه‌های مهم کشور استفاده می‌شود
یک شرکت دانش‌بنیان با هدف خدمت‌رسانی در حوزه کتاب‌داری، موفق به توسعه نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر مهرناز خراسانچی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، درباره چگونگی تولید این محصول و زمینه فعالیت‌های این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: شرکت ما با هدف خدمت‌رسانی در حوزه کتاب‌داری و اطلاع‌رسانی از سال ۱۳۶۷ تأسیس شد. این شرکت از ابتدا در زمینه نرم‌افزار کتابخانه و آرشیو فعالیت کرده و همچنان در این حوزه در حال ارائه خدمات است. 

کاربردی‌شدن این محصول و استفاده مؤثر از آن در کتابخانه‌های کشور 

بیش از ۸۵ درصد از کتابخانه‌های وزارت علوم، حدود ۹۰ درصد کتابخانه‌های وزارت بهداشت، تمامی کتابخانه‌های وزارت جهاد کشاورزی، تمامی کتابخانه‌های وابسته به وزارت نیرو، مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی، صنایع مرتبط با پتروشیمی و نفت و مراکز بزرگی مانند آستان قدس رضوی که حدود ۶۰ کتابخانه اقماری در سطح کشور دارد یا کتابخانه ملی که مرجع کتابخانه‌ها در کشور است و مکان‌هایی مانند زندان‌ها که ۳۳۰ کتابخانه اقماری دارند، همگی از نرم‌افزار ما استفاده می‌کنند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، مهمترین ویژگی اصلی این نرم‌افزار کتابخانه‌ای و آرشیو کتاب و اسناد را ساماندهی اطلاعات و امکان دسترس‌پذیری ساده و آسان آن در کمترین وقت ممکن عنوان کرد و گفت: نرم‌افزار ما این امکان را برای کتابخانه‌ها و مراکز اسناد و همچنین سازمان‌هایی که می‌خواهند اسنادشان را الکترونیکی کنند، فراهم می‌کند که منابع خود را ساماندهی کنند. 

برخورداری نرم‌افزار از چندین استاندارد بین‌المللی 

کاربرد این نرم‌افزار به این شکل است که با وارد کردن اطلاعات این مراکز در نرم‌افزار، جست‌وجو و بازیابی اطلاعات بسیار آسان‌تر خواهد شد. 

تولید محصول جدید با کمک هوش مصنوعی 

خراسانچی از تولید محصول جدید دیگری در این حوزه در شرکت متبوع خود خبر داد و افزود: در حال حاضر در مرحله تولید یک محصول جدید به کمک هوش مصنوعی تحت عنوان سوپر اپلیکیشن هستیم که به نظر می‌رسد جای آن در حوزه کتابخانه‌ای خالی است. این محصول با قابلیت‌هایی مانند AR و VR امکانات بهره‌گیری از منابع موجود در کتابخانه‌ها و آرشیو‌ها را افزایش می‌دهد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در ادامه درباره برنامه‌های این شرکت برای توسعه نرم‎‌افزار خود، گفت: این نرم‌افزار را به عنوان یک نرم‌افزار پایه، توسعه و ارتقاء می‌بخشیم، اما سوپر اپلیکیشن نیز محصولی جدید است که با API‌های مختلف (رابط برنامه‌نویسی اپلیکیشن) (Application Programming Interface) به نرم‌افزار ما متصل می‌شود و امکان استفاده برای مخاطب را تسهیل می‌کند.

وی درباره تفاوت این نرم‌افزار با نرم‌افزار‌های مشابه تولیدشده در این حوزه، اظهار کرد: در حال حاضر در حوزه کتابخانه‌ای چند نرم‌افزار وجود دارد، اما هیچ‌یک از این نرم‌افزار‌ها منطبق با استاندارد مارک (MARC) فعالیت نمی‌کنند.

خراسانچی با بیان اینکه استاندارد مارک و یونی مارک مهمترین استاندارد سازماندهی اطلاعات در دنیا به‌شمار می‌آیند، یادآور شد: تمامی بلوک‌های تعریف شده در نرم‌افزار ما مطابق با این استاندارد بین‌المللی طراحی شده و طبیعتا تبدیل مارک به استاندارد‌های جدید مثل RDA نیز بسیار ساده است؛ اما نرم‌افزار‌های دیگر موجود در بازار، این استاندارد‌ها را رعایت نمی‌کنند و همین ویژگی، آنها را در گرفتن افتا دچار مشکل کرده است. امسال تقریبا سومین سالی است که موفق به اخذ افتا شده‌ایم و مزیت رقابتی و دانش‌بنیان شدنمان هم با همین دفاعیه بوده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در پایان درباره حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی از این شرکت برای تولید نرم‌افزار مذکور گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی در جهت توسعه و رشد این نرم‌افزار حمایت‌های قابل توجهی را از شرکت ما داشت. همچنین به دلیل ارتقاء شرکت ما از نوآور به فناور، توانستیم از دیگر خدمات صندوق نوآوری نیز استفاده کنیم.

منبع: صندوق نوآوری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->