طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی

  • کد خبر: ۲۹۸۵۰۷
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۲
در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی
کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی درحالی هر روز مرگ را به چشم می‌بینند که حقوق آن‌ها کفاف زندگی را نمی‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، جسد، خون خشک‌شده روی زمین، سرما، سکوت و بوی تند مواد شیمیایی روزمرگی افرادی است که در سالن تشریح پزشکی قانونی کار می‌کنند. در سالن تشریح پزشکی قانونی زندگی و مرگ در تلاقی هستند؛ مرگ با تمام سنگینی‌اش بر تخت‌های آهنین پهن شده و زندگی با خستگی بر شانه‌های کارگران حمل جسد سنگینی می‌کند که هر روز درگیر واقعیت‌های تلخ و دردناک این سالن هست.

قطعاً کار در فضایی که بیش از هرچیز مرگ را یادآوری می‌کند، نه تنها نیاز به شجاعت بلکه نیازمند صبری عمیق برای تحمل بار سخت است و تنها یک شخصیت قوی می‌تواند درحالی از سالن تشریح خارج شود که این تصویر‌ها را پشت سر گذاشته باشد.

علیرغم سختی کار بالای افراد حاضر در سالن تشریح، کارگران این بخش حقوق و امکاناتی که می‌گیرند، به هیچ وجه متناسب با کارشان نیست؛ یکی از کارمندان قدیمی این سالن که به گفته خود بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارد در تماسی تلفنی می‌گوید: کار در پزشکی قانونی از ما افرادی خشن ساخته است؛ به ظن خودمان رفتارمان معمولی است، اما از بازخورد افراد جامعه و حتی خانواده مان متوجه می‌شویم که رفتارمان خشونت‌آمیز شده است. با وجود اینکه مدت کوتاهی از سال‌های خدمتم باقی مانده، اما هنوز هم دیدن چهره‌های جوانی که دیگر هرگز نخواهند خندید، سینه‌ام را می‌فشارد.

وی ادامه می‌دهد: روز‌های اولی که وارد این کار شده بودم، تصور می‌کردم هیچ چیز نمی‌تواند من را به لرزه درآورد، اما به مرور زمان فهمیدم که کار کردن در سالن تشریح با تمام سختی‌هایش، تنها تمرینی برای سرکوب احساسات نیست، بلکه آزمونی است برای یادآوری شکنندگی انسان. در اینجا، هر جسد داستانی است ناتمام؛ داستانی که از پایان دردناک زندگی یک انسان حکایت دارد و در عمق قلب کسانی که باید به آن نگاه کنند، رسوخ می‌کند.

این کارگر سالن تشریح می‌گوید: البته کارمان را دوست داریم، اما به شرطی که حقوق و مزایای ما متناسب با سختی کارمان شود، اما الان به هیچ وجه اینطور نیست. حقوق ثابت ما در اینجا ۱۲ میلیون تومان است و با ۱۰ شب کشیک ماندن و بیش از ۱۰۰ ساعت اضافه کار هم حقوقمان کفاف خرج خانواده‌مان را نمی‌دهد گاهی ۲۱ شب در ماه را در سالن تشریح می‌مانیم و به خانه نمی‌رویم، اما باز هم کم می‌آوریم! درحالی که طبق قانون حقوق‌های پایین ۱۲ میلیون تومان نباید شامل مالیات شود، اما کشیک‌ها و اضافه کارمان شامل مالیات می‌شود. این درحالی است که افراد شاغل در غسالخانه آرامستان‌ها که حجم کار آنها نسبت به شغل ما بسیار سبک‌تر و تعدادشان هم از ما بیشتر است، با پاداش و رفاهی چندین برابر ما حقوق دریافت می‌کنند.

وی از عدم پرداخت مبلغ کشیک‌ها گله‌مند است و بیان می‌کند که در زمان دولت آقای رییسی مبلغ کشیک‌ها به موقع پرداخت می‌شد، اما الان از اردیبهشت ماه پرداخت نشده و می‌گویند خزانه دولت خالی است! خب اینکه نشد؛ اگر خزانه دولت خالی است جیب ما هم خالی است و باید پول قسط، وام و خرج خانه و زن و بچه‌ها را از کجا پرداخت کنیم؟ یکی از همکاران من با حدود ۲۰ سال سابقه کار چند روز پیش در خرج دندان پزشکی فرزندش مانده بود و پسرش مبلغ یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بابت دندان را از هم‌کلاسیش قرض گرفت.

به گفته وی، یک کارت خرید دو میلیون تومانی از زمان دولت گذشته هم که به آنان داده شده، از زمان شهادت رییس جمهور شارژ نشده است.

وی ادامه می‌دهد: مشکل دیگر مربوط به تعداد نیروهاست؛ متأسفانه به دلیل سختی کار و حقوق پایین کسی مایل به کار در سالن تشریح نمی‌شود و نیرو‌هایی هم که در این چند وقت آورده‌اند نهایتاً یک هفته دوام آورده و از کار انصراف داده‌اند. چند ماه پیش یک نیرو جوان را به اینجا آورند که جوان خوبی هم بود، اما به محض اینکه جسد باز شده می‌دید، حالش بهم می‌خورد و بعد از چند روزی فراری شد!

این کارگر بخش سالن تشریح خاطرنشان کرد: ما در اینجا نه جسمی برایمان مانده و نه روحی، اما بازهم به کار خود ادامه می‌دهیم و مشکلی نداریم. تنها خواسته ما این است که عدالت در قبال ما رعایت شود و مساوی با کار سختی که داریم، زحمتی که می‌کشیم و ساعت‌هایی که از بودن در کنار خانواده‌مان می‌زنیم، حقوق و رفاهی و مزایایی دریافت کنیم که حداقل شبیه به کارکنان غسالخانه آرامستان‌ها که کارشان مشابه ما و حتی راحت‌تر از ماست باشد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->