اختلال در اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک + علت (۲۱ آذر ۱۴۰۳) تراشه کوانتومی جدید گوگل فرضیه جهان چندگانه را تقویت کرد مدیر مالی OpenAI معتقد است ترامپ می‌تواند رئیس‌جمهور عصر هوش مصنوعی باشد! یوتیوب قابلیت دوبله با هوش مصنوعی را برای کانال‌های بیشتری فعال کرد فهرست ترند‌های گوگل در سال ۲۰۲۴ | انتخابات آمریکا و دونالد ترامپ در بین برترین جست‌و‌جو‌ها احتمالا ویژگی ضبط تماس دوباره با One UI 7 به گوشی‌های سامسونگ بیاید مدیرعامل ارتباطات زیرساخت: سامانه‌ای برای رصد لحظه‌به‌لحظه حملات سایبری ایجاد شده است ویدئو | سقوط عجیب صدها پهپاد حین اجرای نمایش در چین ویدئو | توانایی ربات انسان‌نمای اپتیموس در راه رفتن روی زمین‌ ناهموار اختلال در پیامرسان ایتا + علت اختلال (۲۰ آذر ۱۴۰۳) جف بزوس، مؤسس آمازون: دوست دارم جلساتم به‌هم‌ریخته باشد! ساخت بزرگ‌ترین تلسگوپ جهان همچنان ادامه دارد + ویدئو معرفی یک مدل جدید هوش مصنوعی که می‌تواند زبان گیاهان را درک کند ۵ تا از بهترین نرم افزارهای ERP ایرانی کسانی که از ایموجی استفاده می‌کنند، احتمالاً هوش هیجانی بالاتری دارند گوگل روی یک مدل جدید هوش مصنوعی کار می‌کند که دقیق‌ترین پیش‌بینی آب‌وهوا را ارائه می‌دهد اپل با همکاری سونی ویژن پرو را به محصول جذاب‌تری برای گیمرها تبدیل می‌کند بیست‌وپنجمین نمایشگاه تلکام از ۳ دی‌ماه ۱۴۰۳ آغاز می‌شود رکوردزدن ربات انسان‌نمای تویوتا با پرتاب توپ درون سبد بسکتبال از فاصله ۲۴.۵۵ متری + فیلم ۱۰۰ سایت پربازدید جهان معرفی بازی «بوبو - گربه مجازی من» (Bubbu – My Virtual Pet Cat) + دانلود اندروید و IOS
سرخط خبرها

ورود سازمان ملی هوش مصنوعی به پروژه‌های فضایی

  • کد خبر: ۲۹۹۳۷۸
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۶
ورود سازمان ملی هوش مصنوعی به پروژه‌های فضایی
استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی با امضای تفاهمنامه‌ای بین حسن سالاریه سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران و محمد سعید سرافراز رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی ایران وارد فاز عملیاتی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سالاریه روز یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ در این مراسم با بیان اینکه تعداد بیشتر ماهواره‌ها در منظومه‌های فضایی و افزایش دقت تصاویر در صنعت فضایی دنیا در حال رخدادن است، گفت: هوش مصنوعی ابزاری قدرتمند در تصمیم‌سازی و تحلیل داده‌های ماهواره‌ای است و با وجود داده‌های فراوانی که توسط ماهواره‌ها برداشت می‌شود، بدون هوش مصنوعی، تحلیل داده‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: از شناسایی آفات گیاهی و مرز اراضی تا دعوا‌های حقوقی و بیمه کشاورزی، همچنین بررسی رطوبت خاک و مدیریت صید آبزیان تا اکتشاف معادن در همه این موارد، ضرورت وجود هوش مصنوعی برای پردازش این داده‌ها مشخص است.

سرپرست پژوهشگاه فضایی با اشاره به اینکه توانمندی پردازشگر‌ها به طور چشم گیری بهبود یافته و الگوریتم‌های پیشرفته بر روی ماهواره‌ها و ایستگاه‌های زمینی قابل اجرا هستند، تصریح کرد: انتقال داده‌ها توسط الگوریتم‌های پیچیده در منظومه ماهواره‌های مرتبط با هم انجام می‌شود و هرچه تعداد ماهواره‌ها بیشتر باشد، مدیریت ترافیک انتقالی پیچیده‌تر می‌شود که این موضوع نیازمند یادگیری و پیاده‌سازی هوش مصنوعی است و کشور‌های بسیاری به دنبال سرمایه‌گذاری در این حوزه هستند.

وی با تاکید بر اهمیت بهره‌برداری از هوش مصنوعی در پروژه‌های عملیاتی خاطرنشان کرد: ما به دنبال راه‌حل‌هایی هستیم که با همکاری مرکز ملی هوش مصنوعی، به بهبود عملکرد مأموریت‌های فضایی و تسهیل دسترسی به داده‌های فضایی کمک کند.

این تفاهمنامه به منظور استفاده بهینه از ظرفیت‌های علمی و تخصصی و بهره‌برداری حداکثری از فناوری هوش مصنوعی در راستای رفع نیاز‌های کشور و تسهیل دسترسی به داده‌های فضایی برای زیست‌بوم هوش مصنوعی منعقد شده است.

موضوعات همکاری در این تفاهم‌نامه شامل استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین برای تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده از مأموریت‌های فضایی، توسعه سامانه‌های هوش مصنوعی برای کنترل و مدیریت عملکرد ماهواره‌ها و بهبود کیفیت تصاویر ماهواره‌ای است. این موارد به سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف این امکان را می‌دهد که از اطلاعات دقیق‌تری بهره‌برداری کرده و تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.

مطابق تفاهمنامه منعقد شده، سازمان ملی هوش مصنوعی متعهد به شناسایی چالش‌های کلان و ارائه راهکار‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در این زمینه است. همچنین، این سازمان به مشارکت در زیرساخت‌های فنی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای ارتقای دانش و مهارت‌های مرتبط با هوش مصنوعی در حوزه فضایی نیز متعهد شده است.

پژوهشگاه فضایی ایران نیز وظیفه اشتراک‌گذاری داده‌های فضایی و فراهم‌سازی بستر لازم برای حضور و رشد شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی را بر عهده دارد. این پژوهشگاه همچنین به تسهیل پیاده‌سازی فناوری‌های هوش مصنوعی در سیستم‌های موجود و جدید متعهد است.

این تفاهمنامه به عنوان یک گام اساسی در راستای ارتقای همکاری‌های علمی و فناوری، می‌تواند به پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه تحقیق و توسعه فناوری‌های نوین منجر شود؛ بنابراین با همکاری نزدیک بین سازمان ملی هوش مصنوعی و پژوهشگاه فضایی ایران، انتظار می‌رود که نتایج این همکاری به بهبود عملکرد مأموریت‌های فضایی و تسهیل دسترسی به داده‌های فضایی برای پژوهشگران و فعالان این حوزه بینجامد.
منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->