بهره‌برداری از پروژه احداث مرکز داده ابر دولت مشهد در اوایل خردادماه ۱۴۰۴ اپل احتمالا با افقی‌کردن دوربین آیفون ۱۷ ایر طراحی گوشی‌هایش را متحول می‌کند اپل برای رفع ممنوعیت فروش آیفون ۱۶، به اندونزی پیشنهاد ۱۰۰ میلیون دلاری داده است همه‌چیز درباره تورنومنت نات پیکسل + شرایط دریافت ایردراپ بازدید پزشکیان از پارک علم و فناوری زاهدان (یکم آذر ۱۴۰۳) دانشمندان ژاپنی قابلیت فتوسنتز گیاهان را به سلول‌های همستر منتقل کردند واکنش مدیرعامل آپارات به اظهارات جنجالی رسول جلیلی درباره فیلترینگ یوتیوب: آپارات را بهانه نکنید گلکسی S۲۵ اولترا احتمالا بسیار گران‌تر از نسل قبلی‌اش باشد اولین گمانه‌زنی‌ها درباره مشخصات و ویژگی‌های پلی استیشن ۶ «مایکروسافت تیمز» در جلسات به قابلیت ترجمه همزمان گفتار مجهز می‌شود سونی می‌خواهد شرکت Kadokawa، مالک بازی «الدن رینگ»، را بخرد قابلیت ریست‌کردن الگوریتم پیشنهادها به‌زودی به اینستاگرام اضافه می‌شود بهترین برنامه‌ها و بازی‌های گوگل پلی در سال ۲۰۲۴ + لینک دانلود گزارش اتاق بازرگانی از اثرات فیلترینگ بر کسب‌وکارهای اینترنتی اولین سیستم راداری شکار یوفوها در آمریکا راه‌اندازی می‌شود پنجمین دوره رویداد «هفته ایران دیجیتال» برگزار می‌شود | ۵G و هوشمندسازی از محور‌های رویداد مقدار توکن‌های میجر کاربران مشخص شد | فاجعه ایردراپ‌های پولی گروهی از هکر‌های چینی به اپراتور آمریکایی T-Mobile حمله کردند کاوشگر ناسا ممکن است ۵۰ سال پیش به طور تصادفی حیات در مریخ را از بین برده باشد پاسخ پازل امروز میجر (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) بر مدار دانش
سرخط خبرها

ورود سازمان ملی هوش مصنوعی به پروژه‌های فضایی

  • کد خبر: ۲۹۹۳۷۸
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۶
ورود سازمان ملی هوش مصنوعی به پروژه‌های فضایی
استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی با امضای تفاهمنامه‌ای بین حسن سالاریه سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران و محمد سعید سرافراز رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی ایران وارد فاز عملیاتی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سالاریه روز یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ در این مراسم با بیان اینکه تعداد بیشتر ماهواره‌ها در منظومه‌های فضایی و افزایش دقت تصاویر در صنعت فضایی دنیا در حال رخدادن است، گفت: هوش مصنوعی ابزاری قدرتمند در تصمیم‌سازی و تحلیل داده‌های ماهواره‌ای است و با وجود داده‌های فراوانی که توسط ماهواره‌ها برداشت می‌شود، بدون هوش مصنوعی، تحلیل داده‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: از شناسایی آفات گیاهی و مرز اراضی تا دعوا‌های حقوقی و بیمه کشاورزی، همچنین بررسی رطوبت خاک و مدیریت صید آبزیان تا اکتشاف معادن در همه این موارد، ضرورت وجود هوش مصنوعی برای پردازش این داده‌ها مشخص است.

سرپرست پژوهشگاه فضایی با اشاره به اینکه توانمندی پردازشگر‌ها به طور چشم گیری بهبود یافته و الگوریتم‌های پیشرفته بر روی ماهواره‌ها و ایستگاه‌های زمینی قابل اجرا هستند، تصریح کرد: انتقال داده‌ها توسط الگوریتم‌های پیچیده در منظومه ماهواره‌های مرتبط با هم انجام می‌شود و هرچه تعداد ماهواره‌ها بیشتر باشد، مدیریت ترافیک انتقالی پیچیده‌تر می‌شود که این موضوع نیازمند یادگیری و پیاده‌سازی هوش مصنوعی است و کشور‌های بسیاری به دنبال سرمایه‌گذاری در این حوزه هستند.

وی با تاکید بر اهمیت بهره‌برداری از هوش مصنوعی در پروژه‌های عملیاتی خاطرنشان کرد: ما به دنبال راه‌حل‌هایی هستیم که با همکاری مرکز ملی هوش مصنوعی، به بهبود عملکرد مأموریت‌های فضایی و تسهیل دسترسی به داده‌های فضایی کمک کند.

این تفاهمنامه به منظور استفاده بهینه از ظرفیت‌های علمی و تخصصی و بهره‌برداری حداکثری از فناوری هوش مصنوعی در راستای رفع نیاز‌های کشور و تسهیل دسترسی به داده‌های فضایی برای زیست‌بوم هوش مصنوعی منعقد شده است.

موضوعات همکاری در این تفاهم‌نامه شامل استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین برای تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده از مأموریت‌های فضایی، توسعه سامانه‌های هوش مصنوعی برای کنترل و مدیریت عملکرد ماهواره‌ها و بهبود کیفیت تصاویر ماهواره‌ای است. این موارد به سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف این امکان را می‌دهد که از اطلاعات دقیق‌تری بهره‌برداری کرده و تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.

مطابق تفاهمنامه منعقد شده، سازمان ملی هوش مصنوعی متعهد به شناسایی چالش‌های کلان و ارائه راهکار‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در این زمینه است. همچنین، این سازمان به مشارکت در زیرساخت‌های فنی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای ارتقای دانش و مهارت‌های مرتبط با هوش مصنوعی در حوزه فضایی نیز متعهد شده است.

پژوهشگاه فضایی ایران نیز وظیفه اشتراک‌گذاری داده‌های فضایی و فراهم‌سازی بستر لازم برای حضور و رشد شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی را بر عهده دارد. این پژوهشگاه همچنین به تسهیل پیاده‌سازی فناوری‌های هوش مصنوعی در سیستم‌های موجود و جدید متعهد است.

این تفاهمنامه به عنوان یک گام اساسی در راستای ارتقای همکاری‌های علمی و فناوری، می‌تواند به پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه تحقیق و توسعه فناوری‌های نوین منجر شود؛ بنابراین با همکاری نزدیک بین سازمان ملی هوش مصنوعی و پژوهشگاه فضایی ایران، انتظار می‌رود که نتایج این همکاری به بهبود عملکرد مأموریت‌های فضایی و تسهیل دسترسی به داده‌های فضایی برای پژوهشگران و فعالان این حوزه بینجامد.
منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->