وزیر کشور: اتباع مجاز شامل اخراج نخواهند شد جولانی دمشق را ترک کرد| ترور سه نفر از اعضای ارشد دولت انتقالی سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

واکنش گزارشگر ویژه سازمان ملل به اظهارات وزیر خارجه انگلیس درباره نسل کشی در غزه

  • کد خبر: ۳۰۰۳۵۳
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸
واکنش گزارشگر ویژه سازمان ملل به اظهارات وزیر خارجه انگلیس درباره نسل کشی در غزه
گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در اراضی فلسطینی اشغالی، به انتقاد از اظهارنظر وزیر امور خارجه انگلیس درباره نسل‌‎کشی در غزه پرداخته و گفت او وقوع این جنایت در نوار غزه را انکار می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در اراضی فلسطینی اشغالی، «دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس را «منکر نسل‌کشی» نامید و گفت انگلیس «هیچ» کاری برای جلوگیری از قساوت‌ها در غزه انجام نداده است.

پایگاه خبری میدل ایست آی با انتشار این مطلب نوشت: آلبانیز، چهارشنبه در گفت‌وگویی با میدل‌ایست‌آی به اظهارات لمی در اواخر اکتبر واکنش نشان داد که در آن، نسل‌کشی اسرائیل در غزه را انکار کرده بود.

او با گفتن این که اظهارت لمی ممکن است با «مصلحت‌اندیشی سیاسی» مطرح شده باشد، گفت با این وجود هم، چنین اظهارنظری باعث می‌شود کسی را «منکر نسل‌کشی» تشخیص دهند. این مقام سازمان ملل با بیان این که اطلاعی نداشته لمی یک وکیل بوده، افزود که شنیدن چنین نظری از کسی که با قانون آشنایی دارد، تعجب‌آور است.

دیوید لمی در ۲۹ اکتبر گفته بود که رژیم صهیونیستی در حال نسل‌کشی در غزه نیست، چراکه شمار افراد به شهادت رسیده در حملات آن، به میلیون‌ها نفر نمی‌رسد!

او در پارلمان انگلیس گفت: «عباراتی مانند نسل‌کشی، عمدتا، در مواقعی استفاده می‌شود که میلیون‌ها نفر زندگی‌شان را در بحران‌هایی مانند رواندا، جنگ جهانی دوم، هولوکاست از دست داده‌اند و شیوه‌ای که حالا از آن استفاده می‌شود، از جدی بودن آن می‌کاهد.»

این در حالی است که آلبانیز در گفت‌وگوی خود با میدل‌ایست‌آی بیان کرد: مواردی که او به آن اشاره دارد، مانند رواندا و هولوکاست، نسل‌کشی در آنها به کشتار در مقایس کلان و نابودی عظیم منجر شده است. اما این آمار و ارقام کشته‌شدگان نیست که تعیین می‌کند نسل‌کشی انجام شده است یا نه، هر وکیلی این موضوع را می‌داند.

او افزود: ممکن است برخی از موضوعات علوم حقوقی باعث شده باشد که آقای لمی به نتیجه‌ای برسد که آن را بیان کرده است.

آلبانیز گفت: او با این کار، نسل‌کشی در استرالیا، کانادا یا آمریکا را نیز نادیده می‌گیرد که در آن نسل‌کشی انجام شده و در وهله اول، از طریق کشتار گسترده نبوده، بلکه نابود کردن نسل بومیان استرالیا بوده تا آنها از جامعه استعماری سفیدپوستان اروپا ناپدید شوند.

با این حال، دفتر لمی در واکنش به اظهارات آلبانیز مدعی شد که وزیر امور خارجه انگلیس، مشخصا نگفت وقوع نسل‌کشی مستلزم «کشته شدن میلیون‌ها نفر» است. یک سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس به میدل‌ایست‌آی گفت: منظور او فقط این بود که این واژه، «عمدتا» برای چنین مواردی به کار می‌رود.

او در توجیه اظهارات وزیر امور خارجه انگلیس در حمایت از اقدامات رژیم صهیونیستی گفت: سیاست دیرینه انگلیس این بوده است که هرگونه قضاوتی درباره این که نسل‌کشی رخ داده است یا نه، موضوعی است که باید در دادگاه ملی یا بین‌المللی دارای صلاحیت یا دولت‌ها و نهاد‌های غیرقضایی بررسی شود.

میدل‌ایست‌آی در ادامه آورده است: دیوان بین‌المللی دادگستری در ماه ژانویه، در حکمی بدوی گفت که ممکن است اسرائیل معاهده نسل‌کشی ۱۹۴۸ را نقض کرده باشد. این دادگاه، فورا، تدبیری اتخاذ کرده و به اسرائیل هشدار داد که تضمین بدهد ارتش آن از هرگونه اقدام مرتبط با نسل‌‎کشی علیه فلسطینی‌ها خودداری کند. ممکن است چندین سال طول بکشد تا دیوان بین‌المللی دادگستری درباره این پرونده که از در دسامبر از سوی آفریقای جنوبی به جریان افتاده، حکم کاملی صادر کند.

تاکنون، چندین کارشناس نسل‌کشی و گروه‌های پژوهشی، از جمله اندیشکده «جلوگیری از نسل‌کشی» نیز گفته‌اند اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه نسل‌کشی محسوب می‌شود.

آلبانیز در بخش دیگری از گفتگو با میدل‌ایست‌آی بیان کرد که دولت حزب کارگر انگلیس کاری برای جلوگیری از نسل‌کشی که یکی از وظایف قانونی تعیین‌شده در معاهده نسل‌کشی است، انجام نمی‌دهد.

او افزود: سوالی که باید از آقای لمی پرسید، این است که انگلیس چه کاری برای جلوگیری از نسل‌کشی انجام می‌دهد؟ دیوان بین‌المللی دادگستری محتمل بودن این نسل‌کشی را تایید کرده است.

این مقام سازمان ملل گفت: علاوه بر این، او چگونه ویرانی کامل غزه، از خانه‌ها گرفته تا مساجد، کلیساها، بیمارستان‌ها و نانوایی‌ها را توصیف می‌کند؟ چرا ۱۷ هزار کودک در حال که ما نظاره‌گر بودیم، کشته شده‌اند و انگلیس چه کاری برای متوقف کردن آن انجام داده است؟ هیچ کاری.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->