تلویزیون قاچاق ارزان‌تر از تولید داخلی، بازار را قبضه کرد شایعه‌ای که قیمت خودرو را ۵ تا ۱۰ میلیون تومان گران کرد، چه بود؟ رکورد ارزش معاملات بورس شکسته شد | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۲۷ آبان ۱۴۰۳) طلا در مشهد گران و سکه ارزان شد (۲۷ آبان ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۲۷ آبان ۱۴۰۳) | ریزش ۴۰ میلیون تومانی قیمت یک خودرو قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۷ آبان ۱۴۰۳) | تداوم روند رشد قیمت‌ها قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۷ آبان ۱۴۰۳) | افزایش قیمت دلار و طلا شورای اقتصاد دولت دستور تعیین تعرفه جدید گاز را ابلاغ کرد توزیع بیش از ۵ هزار تن انواع گوشت تنظیم بازار در مشهد از ابتدای سال ۱۴۰۳ سرکوب مزدی کارگران در سایه رشد اقتصاد دلالی کمبود سوخت تحویلی دلیل خاموشی‌هاست، نه کمبود ظرفیت نیروگاهی سامانه «خودنویس»، دست بنگاه‌های املاک را از ۲۵۰۰ میلیارد تومان معامله کم کرد بدترین روز‌ها برای طلای جهانی رقم خورد (۲۷ آبان ۱۴۰۳) ۳۳ میلیارد تومان پول چایکاران پرداخت شد (۲۷ آبان ۱۴۰۳) آیا سود سهام عدالت طبق روال سال‌های گذشته واریز می‌شود؟ پشت صحنه درخواست افزایش ۸۰ درصدی قیمت خودرو قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۷ آبان ۱۴۰۳) | انگور کیلویی ۵۰ هزار تومان راهکاری برای مقابله با تورم افسارگسیخته | پیش‌بینی غیرمنتظره از تورم ۱۴۰۴ خانه‌های قدیمی ۴ منطقه تهران محبوب خریداران مسکن شد پیش بینی قیمت دلار (یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳) | حرکت دست به عصا معامله‌گران پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ پلمب یک نانوایی آزادپز در خیابان پیروزی مشهد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) پیش‌بینی قیمت طلا طی یک ماه آینده | قیمت‌ها کاهشی می‌شود؟ (۲۶ آبان ۱۴۰۳) مدیر امور شعب بانک ملی خراسان رضوی با حضور در شهرآرا مطرح کرد: پرداخت بیش از یک و نیم همت وام ازدواج و فرزندآوری تاکنون یارانه آبان ماه ۱۴۰۳ این گروه‌ها واریز شد دستگاه‌های "‌کش‌لس"راه جدید فرار مالیاتی ضرورت احیای طرح همیاران آب و استفاده از کشت‌های گلخانه‌ای برای مدیریت آب در خراسان رضوی
سرخط خبرها

سرکوب مزدی کارگران در سایه رشد اقتصاد دلالی

  • کد خبر: ۳۰۰۴۹۰
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
سرکوب مزدی کارگران در سایه رشد اقتصاد دلالی
با سرکوب مزدی کارگران، کشور دچار بحران نیروی کار شده است و به گفته‌ی کارشناسان اقتصادی درآمد در اقتصاد دلالی بیشتر از صنایع و تولید است.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مشکلات این روز‌های بازار کار عدم مشارکت کارگران و نیروی کار ایرانی در تولید و اقتصاد مولد است. روند نزولی مشارکت نیروی کار طی سال‌های اخیر بار‌ها از سوی مسئولان به نقد گذاشته شده و نسبت به آن هشدار داده شده است.

مسئله سرکوب دستمزدی و نبودن انگیزه‌های مالی برای کارگران تبعاتی به همراه داشته است و تداوم این امر در حال حاضر کشور را با بحران نیروی کار مواجه کرده است.

در شرایطی که گزارش‌های میدانی و آمار‌ها بیانگر این است که خط فقر در تهران به حدود ۳۰ میلیون تومان رسیده است، دستمزد کارگران حدود ۱۰ میلیون تومان است، بسیار طبیعی است که کارگران به مسیری به جز تولید برای کسب درآمد بیشتر فکر می‌کنند.

حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، درباره علت کمبود کارگر گفت: کمبود کارگر ناشی از سیاست‌های اقتصادی دولت‌هاست. وقتی سیاست‌های اقتصادی ما از اقتصاد مولد و تولید‌محور ریل خود را به سمت اقتصاد غیرمولد و دلالی و خدماتی می‌برد، حاصل آن وضعیت فعلی است که نیروی کار با حقوق‌های فعلی تلاشی برای کار در کارخانه نکند.

این فعال کارگری گفت: کاری کرده‌اند که حوزه خدمات و اسنپ درآمد بالای ۲۰ میلیون داشته باشد، اما حقوق اداره کار ۸ میلیون است. شخصی در ساوه کارخانه زده بود و نهایتا ۶۰۰ نفر را توانست جمع کند. شما از ادارات کار بخواهید که به شما بگویند چند درصد فقدان کارگر داریم.۸ میلیون اتباع بیگانه در ایران هستند و فاجعه‌بار است.

کارشناسان ریشه بسیاری از مشکلات را در ساختار اقتصادی می‌بینند. علی رغم تأکیدات بسیار زیاد مقام معظم رهبری بر تولید ملی و رونق تولید، متأسفانه بررسی‌ها نشان می‌دهد که در بازه‌ای ۶۳ درصد اقتصاد کشور مولد بود؛ اما اکنون این میزان به حدود ۳۷ درصدرسیده است.

یکی از عوامل کلیدی در توسعه کشور توجه به تولید و جهش تولید و رونق تولید و به عبارت بهتر توجه به اقتصاد مولد است که این روز‌ها متأسفانه اقتصاد غیر مولد ورانتی رشد کرده است. نتیجه سیاست‌های اعمال‌شده از سوی دولت‌ها این شده است که اقتصاد غیرمولد و توزیع رانت در کشور رواج بیشتری پیدا کند.

امروزه واسطه‌گری و دلالی سوددهی بالاتری از کار در تولیدی‌ها و صنایع دارد

احسان سهرابی، فعال کارگری در گفت وگویی بیان کرده است: ️وقتی افراد با توجه به تخصص‌شان، سرمایه و انرژی خود را صرف رشته یا حرفه کاری مدنظر خود می‌کنند، سوددهی و خروجی ندارند، دچار بحران می‌شوند و نتیجه و برآیند آن برایشان قانع‌کننده نیست؛ لذا به سمت مشاغل خدماتی سوق پیدا می‌کنند، چون با واسطه‌گری و دلالی سود بیشتری بدست می‌آورند.

وی ادامه داد: ️همانطور که اگر کشاورز ما تامین نباشد به به فکر مهاجرت و شهرنشینی می‌افتد، و زمین کشاورزی را رها می‌کند یا نهایتاً اجاره می‌دهد و در حوزه خدمات مانند تاکسی‌های اینترنتی مشغول می‌شوند. ️کار به جایی رسیده است که به گفته سرمایه‌داران، ارزش افزوده نگهداری زمین بالاتر از راه‌اندازی کسب‌و‌کاری تولیدی، صنعت یا کشاورزی است!

صاحب نظران و کارشناسان اقتصادی همگی بر این باورند، یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها و عوامل رشد و شکوفایی اقتصاد کشور و راه رهایی از مشکلات و موانع، رونق تولید و احیای اقتصاد مولد است. اما وجه افتراق‌ها و اختلاف نظر‌ها در شیوه‌ها و اجرای فرایند‌هایی است که رونق تولید را محقق می‌کند.

عده‌ای معدود معتقدند که همچنان دولت می‌تواند عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد را به بهترین شکل ممکن مدیریت کند، اما بسیاری هم بر این نظرند، تجربه نشان داده است دولت مدیر خوبی نیست و باید در نقش اصلی خود به عنوان سیاست گذار نقش آفرینی کند. بنابراین، دولت باید کار‌ها را به بخش خصوصی و در حقیقت به مردم واگذار کند و خود به عنوان سیاست گذار و ناظر حضور داشته باشد. در شرایط فعلی یکی از مشکلاتی که باعث شده کارگران میدان را خالی کنند، دستمزد پایین و غیر منطقی است. برای سال ۱۴۰۴ به اعتقاد کارشناسان بازار کار ضرورت دارد که دولت فکری برای تعیین دستمزد منطقی و بازگشت نیروی کار به تولید کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->