پیش بینی قیمت ارز و دلار (۱۸ دوشنبه ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در برخی پیامک‌های بانکی پیش بینی بورس (دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۵۰ ماینر از یک واحد نیروگاهی در خراسان‌رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) ۱۰ شهرستان خراسان‌رضوی «سبز» و عاری از شبکه سیم مسی هستند پرده‌برداری گمرک چین از صادرات ۲ تن طلا به ایران بیش از سه هزار و ۵۷۰ بازرسی از عرصه کالا‌های اساسی خراسان رضوی انجام شد افت چشمگیر قیمت خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) + جدول کاهش قیمت برخی خودرو‌های داخلی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | پراید از ۴۰۰ میلیون فراتر رفت لشکر یک نفره سازندگی آغاز پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ اما و اگر‌های تأمین قطعات یدکی خودرو‌های وارداتی کوچکتر‌ها برنده امروز بورس شدند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) زمان اولین حراج شمش طلا در سال جدید مشخص شد روند کاهش نرخ طلا کوتاه مدت است | احتمال کاهش بیشتر اونس طلا وجود دارد قیمت خودرو‌های وارداتی در سال جدید گران می‌شود؟ مرحله دوم کالابرگ الکترونیک برای سرپرستان خانواده‌ها شارژ شد قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | طلا افزایشی شد قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۱۰۳ هزار تومان ابلاغ نرخ تازه مالیات بر ارزش افزوده طلا برای سال ۱۴۰۴ رکود اقتصادی در دنیا در پی تعرفه گذاری‌های جدید ترامپ | تصمیم رئیس جمهور آمریکا چه تاثیری بر اقتصاد ایران خواهد داشت؟ تعطیلات باعث گرانی سیب زمینی شد! | ارزانی نوبرانه‌ها از ابتدای اردیبهشت سهام اروپا بزرگترین سقوط هفتگی در ۲ سال گذشته را تجربه کرد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | سیب زمینی سر به فلک کشید نرخ تورم سه‌رقمی برخی مواد غذایی | صاعقه گرانی بر سفره مردم شورای عالی بورس تکلیف سود سهام عدالت متوفیان را روشن کرد پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| روزهای بهاری بازار سرمایه از راه می‌رسد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| تخلیه حباب ادامه دارد؟
سرخط خبرها

سرکوب مزدی کارگران در سایه رشد اقتصاد دلالی

  • کد خبر: ۳۰۰۴۹۰
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
سرکوب مزدی کارگران در سایه رشد اقتصاد دلالی
با سرکوب مزدی کارگران، کشور دچار بحران نیروی کار شده است و به گفته‌ی کارشناسان اقتصادی درآمد در اقتصاد دلالی بیشتر از صنایع و تولید است.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مشکلات این روز‌های بازار کار عدم مشارکت کارگران و نیروی کار ایرانی در تولید و اقتصاد مولد است. روند نزولی مشارکت نیروی کار طی سال‌های اخیر بار‌ها از سوی مسئولان به نقد گذاشته شده و نسبت به آن هشدار داده شده است.

مسئله سرکوب دستمزدی و نبودن انگیزه‌های مالی برای کارگران تبعاتی به همراه داشته است و تداوم این امر در حال حاضر کشور را با بحران نیروی کار مواجه کرده است.

در شرایطی که گزارش‌های میدانی و آمار‌ها بیانگر این است که خط فقر در تهران به حدود ۳۰ میلیون تومان رسیده است، دستمزد کارگران حدود ۱۰ میلیون تومان است، بسیار طبیعی است که کارگران به مسیری به جز تولید برای کسب درآمد بیشتر فکر می‌کنند.

حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، درباره علت کمبود کارگر گفت: کمبود کارگر ناشی از سیاست‌های اقتصادی دولت‌هاست. وقتی سیاست‌های اقتصادی ما از اقتصاد مولد و تولید‌محور ریل خود را به سمت اقتصاد غیرمولد و دلالی و خدماتی می‌برد، حاصل آن وضعیت فعلی است که نیروی کار با حقوق‌های فعلی تلاشی برای کار در کارخانه نکند.

این فعال کارگری گفت: کاری کرده‌اند که حوزه خدمات و اسنپ درآمد بالای ۲۰ میلیون داشته باشد، اما حقوق اداره کار ۸ میلیون است. شخصی در ساوه کارخانه زده بود و نهایتا ۶۰۰ نفر را توانست جمع کند. شما از ادارات کار بخواهید که به شما بگویند چند درصد فقدان کارگر داریم.۸ میلیون اتباع بیگانه در ایران هستند و فاجعه‌بار است.

کارشناسان ریشه بسیاری از مشکلات را در ساختار اقتصادی می‌بینند. علی رغم تأکیدات بسیار زیاد مقام معظم رهبری بر تولید ملی و رونق تولید، متأسفانه بررسی‌ها نشان می‌دهد که در بازه‌ای ۶۳ درصد اقتصاد کشور مولد بود؛ اما اکنون این میزان به حدود ۳۷ درصدرسیده است.

یکی از عوامل کلیدی در توسعه کشور توجه به تولید و جهش تولید و رونق تولید و به عبارت بهتر توجه به اقتصاد مولد است که این روز‌ها متأسفانه اقتصاد غیر مولد ورانتی رشد کرده است. نتیجه سیاست‌های اعمال‌شده از سوی دولت‌ها این شده است که اقتصاد غیرمولد و توزیع رانت در کشور رواج بیشتری پیدا کند.

امروزه واسطه‌گری و دلالی سوددهی بالاتری از کار در تولیدی‌ها و صنایع دارد

احسان سهرابی، فعال کارگری در گفت وگویی بیان کرده است: ️وقتی افراد با توجه به تخصص‌شان، سرمایه و انرژی خود را صرف رشته یا حرفه کاری مدنظر خود می‌کنند، سوددهی و خروجی ندارند، دچار بحران می‌شوند و نتیجه و برآیند آن برایشان قانع‌کننده نیست؛ لذا به سمت مشاغل خدماتی سوق پیدا می‌کنند، چون با واسطه‌گری و دلالی سود بیشتری بدست می‌آورند.

وی ادامه داد: ️همانطور که اگر کشاورز ما تامین نباشد به به فکر مهاجرت و شهرنشینی می‌افتد، و زمین کشاورزی را رها می‌کند یا نهایتاً اجاره می‌دهد و در حوزه خدمات مانند تاکسی‌های اینترنتی مشغول می‌شوند. ️کار به جایی رسیده است که به گفته سرمایه‌داران، ارزش افزوده نگهداری زمین بالاتر از راه‌اندازی کسب‌و‌کاری تولیدی، صنعت یا کشاورزی است!

صاحب نظران و کارشناسان اقتصادی همگی بر این باورند، یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها و عوامل رشد و شکوفایی اقتصاد کشور و راه رهایی از مشکلات و موانع، رونق تولید و احیای اقتصاد مولد است. اما وجه افتراق‌ها و اختلاف نظر‌ها در شیوه‌ها و اجرای فرایند‌هایی است که رونق تولید را محقق می‌کند.

عده‌ای معدود معتقدند که همچنان دولت می‌تواند عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد را به بهترین شکل ممکن مدیریت کند، اما بسیاری هم بر این نظرند، تجربه نشان داده است دولت مدیر خوبی نیست و باید در نقش اصلی خود به عنوان سیاست گذار نقش آفرینی کند. بنابراین، دولت باید کار‌ها را به بخش خصوصی و در حقیقت به مردم واگذار کند و خود به عنوان سیاست گذار و ناظر حضور داشته باشد. در شرایط فعلی یکی از مشکلاتی که باعث شده کارگران میدان را خالی کنند، دستمزد پایین و غیر منطقی است. برای سال ۱۴۰۴ به اعتقاد کارشناسان بازار کار ضرورت دارد که دولت فکری برای تعیین دستمزد منطقی و بازگشت نیروی کار به تولید کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->