رسیدگی به شرکت‌های فروش آنلاین طلا روی میز فرمانداری| مشهد، میزبان بیشترین تعداد بانوان طلافروش در کشور نهمین نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر مشهد آغاز شد| رونمایی از نخستین شمش طلا و نقره ضدجعل بررسی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | چانگان، یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون تومان بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افت نسبی قیمت‌ها شیر خام گران شد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | قیمت لبنیات افزایش می‌یابد؟ اولتیماتوم بانک مرکزی به صرافی‌های رمزارز آغاز فروش اقساطی ۳ محصول کرمان موتور (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات جابه‌جایی پول از بزرگان بورسی به کوچک‌تر‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه افت قیمت طلا و سکه در مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات قیمت قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار به کانال ۸۱ هزار تومان رسید فهرست اقلام مشمول نرخ ارز ترجیحی مشخص شد رشد بی سابقه ۱۳.۶ درصدی تقاضای مصرف برق کشور قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوجه‌فرنگی کیلویی ۱۵ هزار تومان چه تعداد هواپیمای فعال در کشور داریم؟ ترخیص سریع‌تر مواد اولیه برای رشد تولید علت لغو برخی از قطار‌های مسافربری مشهد-سرخس در اردیبهشت ماه چیست؟ قیمت جهانی طلا امروز (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد فرصت‌سوزی در خراسان رضوی با بی‌توجهی به مولدسازی | خواب ۳۱ همت سرمایه در املاک مازاد ورود دوباره خودرو به بورس کالا قوت گرفت دود حادثه بندرعباس در چشم اقتصاد خراسان رضوی | گزارش شهرآرانیوز از تأثیرات حادثه بندر شهید رجایی بر صنایع استان آغاز خرید تضمینی پیاز از کشاورزان ویدئو | بازگشت قیمت طلا و سکه به روند کاهشی صادرات ۵۸ میلیارد دلاری ایران ظرفیت رشد ۳ برابری دارد کاهش یک میلیارد دلاری صادرات فولاد ایران پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) نمایش ظرفیت‌های منحصر‌به‌فرد خراسان رضوی در ایران اکسپو ۲۰۲۵ بررسی قیمت خودرو‌های خارجی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | جهش ۵ تا ۹۵ میلیون تومانی قیمت‌ها
سرخط خبرها

سرکوب مزدی کارگران در سایه رشد اقتصاد دلالی

  • کد خبر: ۳۰۰۴۹۰
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
سرکوب مزدی کارگران در سایه رشد اقتصاد دلالی
با سرکوب مزدی کارگران، کشور دچار بحران نیروی کار شده است و به گفته‌ی کارشناسان اقتصادی درآمد در اقتصاد دلالی بیشتر از صنایع و تولید است.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مشکلات این روز‌های بازار کار عدم مشارکت کارگران و نیروی کار ایرانی در تولید و اقتصاد مولد است. روند نزولی مشارکت نیروی کار طی سال‌های اخیر بار‌ها از سوی مسئولان به نقد گذاشته شده و نسبت به آن هشدار داده شده است.

مسئله سرکوب دستمزدی و نبودن انگیزه‌های مالی برای کارگران تبعاتی به همراه داشته است و تداوم این امر در حال حاضر کشور را با بحران نیروی کار مواجه کرده است.

در شرایطی که گزارش‌های میدانی و آمار‌ها بیانگر این است که خط فقر در تهران به حدود ۳۰ میلیون تومان رسیده است، دستمزد کارگران حدود ۱۰ میلیون تومان است، بسیار طبیعی است که کارگران به مسیری به جز تولید برای کسب درآمد بیشتر فکر می‌کنند.

حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، درباره علت کمبود کارگر گفت: کمبود کارگر ناشی از سیاست‌های اقتصادی دولت‌هاست. وقتی سیاست‌های اقتصادی ما از اقتصاد مولد و تولید‌محور ریل خود را به سمت اقتصاد غیرمولد و دلالی و خدماتی می‌برد، حاصل آن وضعیت فعلی است که نیروی کار با حقوق‌های فعلی تلاشی برای کار در کارخانه نکند.

این فعال کارگری گفت: کاری کرده‌اند که حوزه خدمات و اسنپ درآمد بالای ۲۰ میلیون داشته باشد، اما حقوق اداره کار ۸ میلیون است. شخصی در ساوه کارخانه زده بود و نهایتا ۶۰۰ نفر را توانست جمع کند. شما از ادارات کار بخواهید که به شما بگویند چند درصد فقدان کارگر داریم.۸ میلیون اتباع بیگانه در ایران هستند و فاجعه‌بار است.

کارشناسان ریشه بسیاری از مشکلات را در ساختار اقتصادی می‌بینند. علی رغم تأکیدات بسیار زیاد مقام معظم رهبری بر تولید ملی و رونق تولید، متأسفانه بررسی‌ها نشان می‌دهد که در بازه‌ای ۶۳ درصد اقتصاد کشور مولد بود؛ اما اکنون این میزان به حدود ۳۷ درصدرسیده است.

یکی از عوامل کلیدی در توسعه کشور توجه به تولید و جهش تولید و رونق تولید و به عبارت بهتر توجه به اقتصاد مولد است که این روز‌ها متأسفانه اقتصاد غیر مولد ورانتی رشد کرده است. نتیجه سیاست‌های اعمال‌شده از سوی دولت‌ها این شده است که اقتصاد غیرمولد و توزیع رانت در کشور رواج بیشتری پیدا کند.

امروزه واسطه‌گری و دلالی سوددهی بالاتری از کار در تولیدی‌ها و صنایع دارد

احسان سهرابی، فعال کارگری در گفت وگویی بیان کرده است: ️وقتی افراد با توجه به تخصص‌شان، سرمایه و انرژی خود را صرف رشته یا حرفه کاری مدنظر خود می‌کنند، سوددهی و خروجی ندارند، دچار بحران می‌شوند و نتیجه و برآیند آن برایشان قانع‌کننده نیست؛ لذا به سمت مشاغل خدماتی سوق پیدا می‌کنند، چون با واسطه‌گری و دلالی سود بیشتری بدست می‌آورند.

وی ادامه داد: ️همانطور که اگر کشاورز ما تامین نباشد به به فکر مهاجرت و شهرنشینی می‌افتد، و زمین کشاورزی را رها می‌کند یا نهایتاً اجاره می‌دهد و در حوزه خدمات مانند تاکسی‌های اینترنتی مشغول می‌شوند. ️کار به جایی رسیده است که به گفته سرمایه‌داران، ارزش افزوده نگهداری زمین بالاتر از راه‌اندازی کسب‌و‌کاری تولیدی، صنعت یا کشاورزی است!

صاحب نظران و کارشناسان اقتصادی همگی بر این باورند، یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها و عوامل رشد و شکوفایی اقتصاد کشور و راه رهایی از مشکلات و موانع، رونق تولید و احیای اقتصاد مولد است. اما وجه افتراق‌ها و اختلاف نظر‌ها در شیوه‌ها و اجرای فرایند‌هایی است که رونق تولید را محقق می‌کند.

عده‌ای معدود معتقدند که همچنان دولت می‌تواند عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد را به بهترین شکل ممکن مدیریت کند، اما بسیاری هم بر این نظرند، تجربه نشان داده است دولت مدیر خوبی نیست و باید در نقش اصلی خود به عنوان سیاست گذار نقش آفرینی کند. بنابراین، دولت باید کار‌ها را به بخش خصوصی و در حقیقت به مردم واگذار کند و خود به عنوان سیاست گذار و ناظر حضور داشته باشد. در شرایط فعلی یکی از مشکلاتی که باعث شده کارگران میدان را خالی کنند، دستمزد پایین و غیر منطقی است. برای سال ۱۴۰۴ به اعتقاد کارشناسان بازار کار ضرورت دارد که دولت فکری برای تعیین دستمزد منطقی و بازگشت نیروی کار به تولید کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->