سخنگوی کرملین: اختلافاتی میان آمریکا و اوکراین درباره جزئیات توافق صلح وجود دارد زلزله ۶.۲ ریشتری استانبول را لرزاند (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تشریح جزئیات توقف پروژه پتروشیمی میانکاله از سوی رئیس سازمان محیط زیست + فیلم مظفری: ۱۰ درصد از برق پاک کشور از خراسان رضوی تأمین می‌شود | تحول صنعت انرژی‌های پاک با بسته حمایتی ویژه دولت جلسه هیئت دولت به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مذاکرات فنی ایران و آمریکا هم غیرمستقیم خواهد بود رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: پزشکیان خواستار محاکمه صادرکنندگان مجوز ساخت‌وساز پروژه پتروشیمی در میانکاله است السودانی با رهبر شیعیان سوریه در عراق دیدار کرد رئیس جمهور در مراسم تقدیر از برگزیدگان همایش کشوری آموزش علوم پزشکی شرکت کرد (سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) وزارت خارجه چین: آمریکا نمی‌تواند هم به‌دنبال توافق باشد و هم اعمال فشار کند مراسم سالگرد شهادت سپهبد قرنی در تهران برگزار شد رئیس‌جمهور ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ به باکو می‌رود یک عضو کنگره آمریکا: جولانی از بهبود روابط با اسرائیل استقبال کرده است سخنگوی وزارت خارجه: تحریم‌های آمریکا علیه ایران در تناقض صریح با ادعا برای گفت‌و‌گو و مذاکره است پروژه میانکاله مازندران با دستور رئیس جمهور متوقف شد اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس وارد مشهد شدند (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاون وزیر خارجه: در رویداد اکسپو ۲۰۲۵ توجه ویژه‌ای به آفریقا داشته‌ایم پزشکیان: تهران و باکو روابط عمیق و دیرینه دارند عراقچی: در گفت‌وگوها با آمریکا، هنوز برای قضاوت و گمانه‌زنی زود است معاون اول رئیس جمهور: بازار بزرگ منطقه به پیشرفت‌های فناورانه جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد مجلس با فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور مخالفت کرد + جزئیات رئیس سازمان اداری و استخدامی: تغییر ساعت رسمی کشور برای صرفه جویی انرژی ضروری است عقب‌نشینی ترامپ دربرابر چین دیپلمات روس: موضع آمریکا در قبال ایران مشخص نیست صحن علنی مجلس با دستور کار بررسی تغییر ساعت رسمی کشور آغاز شد (سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) تصاویری از دومین دور ‎مذاکرات غیر مستقیم ‎تهران و واشنگتن در ‎رم + عکس عراقچی پکن را در جریان روند مذاکرات ایران و آمریکا قرار داد | ایران با حسن نیت در مسیر دیپلماسی گام نهاده است
سرخط خبرها

بهره بردن از ظرفیت ایرانیان نخبه، هدف لایحه اصلاح قانون انتصاب در مشاغل حساس

  • کد خبر: ۳۰۰۵۲۸
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۴
بهره بردن از ظرفیت ایرانیان نخبه، هدف لایحه اصلاح قانون انتصاب در مشاغل حساس
معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه امکان استفاده از دانشمندان دو تابعیتی یا تابعیت خانواده از مدیریت سلب شده است، گفت: هدف لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، بهره بردن از ظرفیت ایرانیان نخبه در مراکز علمی، پژوهشی و شرکت‌های دانش بنیان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت الاسلام مجید انصاری روز یکشنبه - ۲۷ آبان ماه - در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان دفاع از یک فوریت «لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» گفت: یکی از شروط انتصاب اشخاص در مشاغل حساس عدم تابعیت مضاعف برای خود فرد، همسر و فرزندان او است. از آنجایی که این قید به صورت مطلق آمده، مشکلاتی را برای دستگاه‌های مختلف ایجاد کرده است.

معاون حقوقی رئیس جمهور از جمله اشکال تابعیت را تابعیت قهری عنوان کرد و یادآور شد: ۳۳ کشور در حال حاضر تابعیت ناشی از تولد فرزند را به رسمیت شناخته‌اند و ۳۲ کشور نیز به صورت مشروط این مسئله را قبول کردند.

وی با اشاره به مراودات زیادی که جمهوری اسلامی با همسایگان و کشور‌های مختلف دارد، تصریح کرد: تعدادی از مدیران متعهد و انقلابی ما در کشور‌های مختلف برای تحصیل یا به واسطه ماموریت زندگی کرده‌اند و بعضی از فرزندان آنها در این کشور‌ها به دنیا آمده‌اند، اما در حال حاضر به کشور بازگشته‌اند و مشغول خدمت هستند.

انصاری تاکید کرد: کشور‌هایی که تابعیت قهری را پذیرفته‌اند اگر فرزند مسئولان در این کشور‌ها به دنیا آمده باشند، امکان استفاده از خدمات این عزیزان طبق ماده ۲ قانون مذکور وجود ندارد.



وی ادامه داد: با توجه به مراودات گسترده‌ای که با کشور‌های جنوبی، مجاور و همسایگان داریم، بعضا به دلیل طولانی بودن دوران خدمت افراد در این کشورها، ممکن است کارکنان در این کشور‌ها ازدواج و همسری اهل این کشور‌ها داشته باشند. اما برای ادامه خدمت دچار مشکل شده‌اند و این مشکل در مراکز علمی، مراکز پژوهشی، شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد و ضروری است از دانشمندان ایرانی مقیم خارج از کشور استفاده کنیم.

انصاری با بیان اینکه منع مطلق، امکانی را از مدیریت کشور سلب کرده است، تصریح کرد: موضوع یک نفر یا ۲ نفر نیست بلکه فهرستی از افراد نخبه و دانشمند ایرانی وجود دارد که فرزند آنها ۴۰ سال قبل به خارج از کشور رفته است، اما این فرد متخصص در داخل کشور حضور داشته است.

معاون حقوقی رئیس جمهور تاکید کرد: پیشنهاد دولت این بوده که تابعیت فرد، شرط قطعی باشد و دارا بودن تابعیت همسر و فرزند به صورت مطلق ممنوع نباشد. اما دولت سه گزینه و پیشنهاد دیگر نیز دارد که اگر نمایندگان به اصل موضوع رأی بدهند امکان طرح آن‌ها وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: از جمله این پیشنهادات این است که اگر ضرورتی ایجاد شد و فرزند یا همسر فرد دارای تابعیت بود این موارد در کمیته خاص مورد بررسی قرار بگیرد. گزینه دیگر این است که اگر مورد اضطراری پیش آمد با پیشنهاد دستگاه مربوطه و تائید رئیس قوه استفاده از فرد انجام شود.

گفتنی ست؛ در جریان رای گیری یک فوریت لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس در جلسه علنی امروز مجلس، نمایندگان با یک فوریت آن مخالفت کردند تا طبق گفته محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، این لایحه به صورت عادی در کمیسیون اجتماعی مجلس رسیدگی شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->